ΜΟΥΣΙΚΗ

Η “Βασιλική” της Βάσως Νικολοπούλου επιστρέφει στο Νέο Ελληνικό Θέατρο

Η Βασιλική ανακαλύπτει τον έρωτα στα δεκατρία. Είναι ένας μυστικός έρωτας, απαγορευμένος. Ζει μόνο για τις ερωτικές συνευρέσεις της με τον Φάνη, πίσω από την πράσινη κουρτίνα της αποθηκούλας. Έτσι περνούν εικοσιπέντε χρόνια. Έτσι μπορεί κι αντέχει τη μάνα της που πάσχει από Αλτσχάιμερ, έναν παρόντα-απόντα πατέρα, έναν αδελφό «τεμπέλη» και μια στείρα καριέρα δημοσίου υπαλλήλου.

Όταν όμως ο Φάνης τής ζητάει να χωρίσουν για να παντρευτεί μιαν άλλη, εκείνη βυθίζεται στον πόνο της προδοσίας χωρίς επιστροφή και μετατρέπεται σε μια τραγική ηρωίδα. Γιατί σε ερωτήματα όπως «Μα λοιπόν ,τι είναι αυτή η αγάπη; Πόσο εύκολα ξεαγαπάει κανείς;», για τον καθένα από εμάς η απάντηση μπορεί να διαφέρει, αλλά για τη Βασιλική η απάντηση είναι μία και κατηγορηματική:«Δεν θέλω πια να ζω».

Ο καταιγιστικός αυτός μονόλογος-εξομολόγηση βρίθει από θραύσματα μνήμης, παραπαίει ανάμεσα στην ωμή πραγματικότητα και την ποίηση, στη λογική και στη σχάση και θέτει αναπάντητα ερωτήματα για τη φύση του έρωτα. Καταλήγει ωστόσο, σε μια σαφέστατη και ξεκάθαρη επαγωγή: «Αφού μ ΄αγαπάς, τι με νοιάζει αν δε σ’ έχω  και αφού δε σ’ έχω τι με νοιάζει αν μ’ αγαπάς”.

Η νουβέλα «Βασιλική» της Βάσως Νικολοπούλου κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Πόλις το 2010 και ήταν υποψήφια για το Κρατικό βραβείο καλύτερου διηγήματος το 2011 καθώς και για το βραβείο πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα του περιοδικού «Διαβάζω».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Συγγραφέας Βάσω Νικολοπούλου

Σκηνοθεσία Λίνα Ζαρκαδούλα

Ερμηνεύει η Αθηνά Μαξίμου

Φωτισμοί Νίκος Βλασόπουλος

Μουσική Λάμπρος Πηγούνης

Σκηνικά-Κοστούμια Άση Δημητρολοπούλου

Βοηθός Σκηνοθέτη Τώνια Ζαφειρίδου

Φωτογραφίες Γιάννης Βασταρδής

Παραγωγή αρτivities

Οργάνωση Παραγωγής Γεωργία Παναγιωτοπούλου

Επικοινωνία Αναστασία Καμβύση, [email protected]

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Νέο Ελληνικό Θέατρο του Γιώργου Αρμένη

Σπύρου Τρικούπη 34 & Κουντουριώτου – Εξάρχεια

Πληροφορίες – Κρατήσεις: 210 8253489

Τιμή Εισιτηρίου: 15€ και 10€ (φοιτητικό – μαθητικό – ανέργων)

Παραστάσεις: Δευτέρα και Τρίτη στις 9.

Τετάρτη στις 8 (γενική είσοδος 10€).

Παραστάσεις κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 9. Τετάρτη στις 8.

Έως Τετάρτη 9 Απριλίου 2014.