ΣΙΝΕΜΑ

H Tilda Swinton έπεισε τον Almodóvar να κάνει (επιτέλους) αγγλόφωνη ταινία

Invision/AP Joel C Ryan

Δεν χρειάζονται και πολλά για να πάρεις μία απόφαση. Ενίοτε, μία μούσα που σε εμπνέει μπορεί να αρκεί. Αν αυτή η μούσα είναι η Tilda Swinton και σκηνοθέτης ο Pedro Almodóvar, τότε απλώς περιμένουμε να δούμε ποιο θα είναι το project τους. Ο Almodóvar είναι ένας παγκόσμιος θησαυρός, αλλά δεν έχουμε δει ποτέ μία αγγλόφωνη ταινία από εκείνον. Χρειαζόταν απλά μία Tilda Swinton για να τον πείσει.

Τα καλά νέα επιβεβαίωσε ο δημοσιογράφος Kyle Buchanan στο Twitter, έπειτα από συνέντευξη που του παραχώρησε ο Ισπανός σκηνοθέτης. Πολύ σύντομα, θα ξεκινήσουν τα γυρίσματα για την ταινία μικρού μήκους, με τίτλο “Human Voice”. Οι πρωταγωνιστές θα είναι δύο. Η εξωπραγματική Tilda Swinton κι ένας σκύλος. Η ταινία βασίζεται στο μονόπρακτο θεατρικό του Jean Cocteau. To concept είναι το εξής: μία γυναίκα, ενώ μιλάει στο τηλέφωνο, ανακαλύπτει ότι ο επί χρόνια εραστής της παντρεύεται κάποια άλλη την επόμενη μέρα.

Η συνεργασία με την Tilda Swinton

Ο Pedro Almodóvar είπε σε συνέντευξή του ότι έχει ήδη κάνει συζητήσεις με την Tilda Swinton. Για το πώς θα αναβαθμίσουν την ιστορία. Και νιώθει τεράστια σιγουριά και αυτοπεποίθηση για το ότι έχει βρει την ιδανική μούσα για το αγγλόφωνο ντεμπούτο του.

«Είναι απαραίτητο να νιώθεις ότι κάποιος σε κατανοεί απόλυτα. Στην περίπτωση της Tilda, είναι ακριβώς όπως την είχα ονειρευτεί. Είναι τόσο ανοιχτή, τόσο έξυπνη. Μου έδωσε τεράστια αυτοπεποίθηση με τη λογική της. Στην πρόβα, ήρθαμε κοντά και επικοινωνήσαμε στο υπέρτατο βαθμό».

Invision/AP / Richard Shotwell

Όσον αφορά στην Tilda, δεν μάς εξέπληξε αυτή η συνεργασία. Έχει συνεργαστεί πολλές φορές με σκηνοθέτες που η μητρική τους γλώσσα δεν είναι τα αγγλικά. Έχει ήδη δουλέψει δύο φορές με τον σκηνοθέτη των Παρασίτων, τον Bong Joon Ho.

Αν και όπως είπαμε, πρόκειται για ταινία μικρού μήκους, διάρκειας 15 λεπτών, ο Almodóvar δεν σκοπεύει να μείνει εκεί. Δουλεύει ήδη πάνω στην προσαρμογή των ιστοριών “A Manual for Cleaning Women” της Lucia Berlin. Έχει επίσης αναφερθεί σε μία ταινία που διαδραματίζεται στη Βόρεια Αμερική με δύο γνωστούς πρωταγωνιστές, τους οποίους δεν αποκαλύπτει. Ήταν να μην πάρει φόρα.

Οι πασίγνωστες ταινίες που παραλίγο να κάνει

Για την ιστορία, να σε ενημερώσω ότι ο Almodóvar παραλίγο να σκηνοθετήσει την κωμωδία με την Whoopi Goldberg, “Sister Act”. Αρνήθηκε γιατί είχε ήδη κάνει κάτι ανάλογο με καλόγριες. Επίσης, τον είχαν προσεγγίσει για να κάνει το “Brokeback Mountain”, αλλά η δική του εκδοχή θα είχε πολύ περισσότερο σεξ. Το πιο πρόσφατο σενάριο τον ήθελε να σκηνοθετεί τη Meryl Streep, αλλά στα ισπανικά. Και δυστυχώς, αυτό δεν ήταν εφικτό. Η Meryl μπορεί να κάνει πολλά, αλλά όχι και τα πάντα.