ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η μοναδική συνταγή για σκορδόψωμο που θα χρειαστείς ποτέ στη ζωή σου

Το ψωμί είναι από τα πιο απλά αλλά ταυτόχρονα πιο νόστιμα τρόφιμα που υπάρχουν γιατί μπορεί να συνδυαστεί με διάφορα υλικά και να δημιουργήσει τα πιο φανταστικά σάντουιτς. Όταν μάλιστα η ζύμη του έχει μυρωδικά και συνοδευτεί με τυριά και σαλάτα μπορεί να απογειώσει το γεύμα σου με συνοπτικές διαδικασίες.

Το σκορδόψωμο π.χ είναι ένα από τα πιο απλά αλλά πεντανόστιμα φαγητά που μπορείς να φας- ειδικά αν είναι ζεστό και του απλώσεις λίγο βούτυρο και τυρί που λιώνει η απόλαυση θα φτάσει σε οργασμικό επίπεδο.

Υλικά

1 σκ. σκόρδο

1 κ.γ χυμό λεμονιού

8 κ.σ βούτυρο

1 καρβέλι ψωμί

230 γρ. τυρί της αρέσκειάς σου

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Εκτέλεση

1. Κάνε μια φωλιά με ένα αλουμινόχαρτο βάλε μέσα τη σκελίδα σκόρδο, το χυμό λεμονιού και 1 κ.σ βούτυρο και γύρισε τις άκρες προσεκτικά ώστε να κλείσει τελείως. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά στους 200 βαθμούς.

2. Στο μεταξύ πάρε το καρβέλι και χάραξέ το βαθιά,  διαγώνια και σταυρωτά. Λιώσε τις 7 κ.σ βούτυρο και ανακάτεψε με το σκόρδο που έχεις ψήσει μέχρι να λιώσει τελείως και να γίνει μια πάστα.

3. Με ένα κουτάλι γέμισε τα κενά στο ψωμί με το μείγμα και το τυρί και μετά τύλιξέ το σε αλουμινόχαρτο και ψήστο για 15 λεπτά στους 250 βαθμούς. Αφαίρεσε το αλουμινόχαρτο και ψήστο για άλλα 10 λεπτά.

4. Πριν το σερβίρεις ρίξε λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.