ΛΟΑΤΚΙ+

H Laverne Cox γράφει ιστορία ως η πρώτη transgender Barbie

Randy Shropshire/Getty Images for ESSENCE

Η Laverne Cox αποκτά τη δική της κούκλα Barbie, η οποία γράφει ιστορία ως η πρώτη Barbie της Mattel που είχε ως πρότυπο ένα transgender άτομο.

Λίγο πριν γιορτάσει τα 50ά γενέθλιά της, στις 29 Μαΐου, η βραβευμένη με Emmy ηθοποιός και ακτιβίστρια της LGBTQ+ κοινότητας, Laverne Cox, τιμάται με μια Tribute Collection Barbie. Η κούκλα, είναι ντυμένη με ένα κόκκινο φόρεμα κι ένα ασημί κολάν, ενώ το outftit ολοκληρώνεται από αξεσουάρ όπως ψηλοτάκουνες γόβες και ασημένια σκουλαρίκια.

Η Laverne Cox, που έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από το ρόλο της Sophia Burset στη σειρά Orange Is the New Black του Netflix, δήλωσε ενθουσιασμένη με τα νέα και ότι ανυπομονεί να δει την κούκλα στα ράφια.

«Ήταν ένα όνειρο για χρόνια να συνεργαστώ με την Barbie για να δημιουργήσω τη δική μου κούκλα», είπε η Cox σε σχετική της δήλωση. «Ανυπομονώ να βρουν οι θαυμαστές την κούκλα μου στα ράφια και να έχουν την ευκαιρία να προσθέσουν στη συλλογή τους μια κούκλα Barbie με πρότυπο ένα transgender άτομο».

Η Cox πρόσθεσε, «Ελπίζω ότι ο κόσμος μπορεί να δει αυτή τη Barbie και να κάνει μεγάλα όνειρα, όπως τα όνειρα που έκανα εγώ για την καριέρα μου. Τα όνειρα είναι μια ισχυρή πηγή και σε οδηγεί να πετύχεις περισσότερα από αυτά που αρχικά νόμιζες ότι ήταν δυνατό».

Η σχέση της Laverne Cox με τη θρυλική Barbie

Η Cox αποκάλυψε πως μια συζήτηση με τον ψυχολόγο της, την οδήγησε σε μια εντελώς νέα σχέση με τις κούκλες Barbie ως ενήλικας.

«Έλεγα πόσο πραγματικά ντρεπόμουν σαν παιδί, όταν ήθελα να παίξω με μια κούκλα Barbie αλλά μου το αρνήθηκαν. Και είχα πολλή ντροπή και τραύμα γι’ αυτό». Η συμβουλή που έλαβε από τον ψυχολόγο της άλλαξε όμως τα πάντα:

«Μου είπε πως ποτέ δεν είναι αργά για να έχεις μια ευτυχισμένη παιδική ηλικία. Μου πρότεινε να κάνω δώρο στον εαυτό σου μια Barbie και να παίξω μαζί της. Υπάρχει ένα μικρό παιδί που ζει μέσα Μου. Έπρεπε απλά να του δώσω το χώρο του να εκφραστεί. Και το έκανα».

Όταν μάλιστα μοιράστηκε αυτήν της την εμπειρία με την μητέρα της, τα επόμενα Χριστούγεννα εκείνη της χάρισε μια Barbie. «Για τα επόμενα χρόνια, τα δώρα που μου έκανε, ήταν πάντα κούκλες Barbie», είπε η Cox. «Η Barbie ήταν μια πραγματικά θεραπευτική εμπειρία για μένα. Ελπίζω ότι οι θαυμαστές της Barbie όλων των ηλικιών, να βρουν τη δική τους θεραπεία και έμπνευση σε αυτήν την κούκλα» υπογράμμισε η ηθοποιός.