ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Η καλύτερη ώρα για να φας σοκολάτα

Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι η αγάπη. Αλλά και λίγη σοκολάτα δεν έβλαψε κανέναν. Οι έρευνες έγιναν και τα ευρήματα είναι σαφή. Τρώτε σοκολάτα γιατί κάνει καλό. Λες εγώ τυχαία να σου μιλούσα για τις 33 συνταγές cho-κόλασης;

 

Το πρωί

Ερευνητές στο Syracuse University αποφάνθηκαν πως η καλύτερη ώρα για να καταναλώσεις σοκολάτα είναι νωρίς το πρωί.

Επιταχύνει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και τη γνωστική λειτουργία. Το σώμα και το μυαλό κατά τη διάρκεια του ύπνου ”κατεβάζει ρολά” έτσι το πρώτο γεύμα της ημέρας είναι σημαντικό για την αφύπνιση του οργανισμού.

Θέτει τον εγκέφαλο σε λειτουργία για αυτό κι όταν σου έλεγε η μάνα σου να φας ένα κομματάκι σοκολάτα πριν πας να δώσεις μαθηματικά είχε δίκιο.

Πριν τον ύπνο

Πριν πας για ύπνο θέλεις κάτι χαλαρωτικό. Η μαύρη σοκολάτα είναι ιδανική. Σε βοηθά να κοιμηθείς καλύτερα. Οι επιστήμονες επέδειξαν πως η μαύρη σοκολάτα μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον εγκέφαλο, ενός βασικού νευροδιαβιβαστή με ηρεμιστική και χαλαρωτική δράση.

Όταν έχεις χάλια διάθεση

Η μαύρη σοκολάτα ανήκει στην κατηγορία των τροφών της ”ευφορίας”. Η μυρωδιά της σοκολάτας μπορεί να αυξήσει τα κύματα θήτα του εγκεφάλου, με αποτέλεσμα την χαλάρωση. Ακόμα περιέχει φαινυλαιθυλαμίνη, που παίζει σημαντικό ρόλο στην διάθεση.