ΠΑΤΑΤΕΣ

Η γλυκοπατάτα ξετρελαίνει το instagram

Αν η τελευταία επαφή σου με το instagram χαρακτηριζόταν μόνο από μία εικόνα, δηλαδή από τοστ αβοκάντο, τότε μάλλον έχεις αρκετό καιρό να περιηγηθείς στο δημοφιλές μέσο.

Ποια είναι η γνώμη σου για τη γλυκοπατάτα; Έχεις δοκιμάσεις ποτέ, σε κάποια από τις εκδοχές της; Μην αισθάνεσαι άσχημα αν η απάντηση είναι αρνητική (ούτε η υποφαινόμενη είχε κάποια ιδιαίτερη γνώση της τροφής αυτής μέχρι και τη στιγμή που έγραψε αυτό εδώ).

Το instagram σου δίνει την αφορμή να τη γευτείς σε μια πολύ εύκολη συνταγή, που έχει κάνει τους απανταχού food porns του πλανήτη να κατακλύζουν το μέσο με φωτογραφίες από τοστ γλυκοπατάτας.

Ναι, μάλιστα. Αυτό είναι το νέο food trend του instagram και είναι πολύ πιο εύκολο να φτιαχτεί απ’ όσο μπορεί να φαντάζεσαι.

Η διαδικασία είναι απλούστατη. Κόβεις μια γλυκοπατάτα στη μέση. Βάζεις την κάθε φέτα μέσα στην τοστιέρα (εκείνη την βγαλμένη από αμερικάνικες ταινίες, που ψήνει και τις δύο πλευρές και τις τινάζει όταν είναι έτοιμες).

 

Μόλις οι φέτες σου ξεπεταχτούν από την τοστιέρα, πράγμα που σημαίνει ότι είναι έτοιμες, τις χρησιμοποιείς αντί για ψωμί του τοστ, γαρνίροντάς τες με προϊόντα όπως φυστικοβούτυρο, μπανάνες, κάποιο αλλαντικό ενδεχομένως ή και ό,τι άλλο μπορεί να λαχταράς.