ΣΟΥΡΕΑΛ ΣΤΙΓΜΗ

H Φαίη Σκορδα είπε την ατάκα της ημέρας για την προσωπική της ζωή (και τη δική σου) με αφορμή ένα σφουγγάτο

Papadakis Press/Προκόπης Οικονομόπουλος

Η Φαίη Σκορδά με λίγες λέξεις κατάφερε να μας κάνει όλες να ταυτιστούμε μαζί της. Να νιώσουμε αυτό το «Φαίη εκεί που είσαι ήμασταν, υπήρξαμε και θα είμαστε σίγουρα και στο μέλλον». Μία απολαυστική σουρεάλ στιγμή, ικανή να βγάλει από πάνω σου την κατήφεια μίας Πέμπτης με αγώνες για τα εργασιακά, με αγωνίες για το μέλλον, με βασανιστική κίνηση στους δρόμους.

Η Φαίη Σκορδά βρέθηκε στην κουζίνα της εκπομπής Fay’s Time που παρουσιάζει στον ΣΚΑΪ, εκεί όπου ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μαγείρευε σφουγγάτο με φέτα. Σε κάποιο στάδιο της προετοιμασίας, λοιπόν, ο Δημήτρης Σκαρμούτσος τής ζήτησε να χτυπήσει τα αυγά για το σφουγγάτο με το φουέ.

Η Φαίη Σκορδά ξεκίνησε το ανακάτεμα με μαεστρία, αλλά στην πορεία το φουέ της έμεινε στο χέρι. Αφού γέλασε με το ατύχημά της είπε στον «αέρα» της εκπομπής «Όλα έτσι μου πάνε στη ζωή μου, κυρίως στα προσωπικά μου».

Ο Λάμπρος Κωνσταντάρας που επίσης βοηθούσε στην ώρα της μαγειρικής αναρωτήθηκε αν θα βγάλει κάποιο «λαβράκι» και ρώτησε αν τα προσωπικά της Φαίης Σκορδά είναι ανακατεμένα. «Όχι, αλλά αυτό γίνεται», είπε με το χερούλι του φουέ ακόμα στο χέρι της η Φαίη Σκορδά. Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος προσπάθησε να βάλει τάξη: «Μην το πιάσουμε στην κουζίνα αυτό, σε παρακαλώ» είπε και η συνταγή συνεχίστηκε.

Αλλά η στιγμή είχε συμβεί και η ατάκα της Φαίης Σκορδά παίρνει επάξια σε μία νοητή τελετή στο μυαλό μου, το βραβείο καλύτερης ατάκας της ημέρας. Θα δεις τη στιγμή στο παρακάτω video από το 00: 53 κι έπειτα.

Η Φαίη Σκορδά ξεκίνησε να φτιάχνει αυγά κι έμεινε να κρατά ένα άχρηστο φουέ. Η συνειδητοποίηση για την προσωπική της ζωή ήρθε αυθόρμητα. Όπως αυθόρμητα μπορεί να έχεις νιώσει κι εσύ όταν σου πέφτει το κλειδί σου στη σχάρα του υπονόμου, όταν πετάς μαζί με τα σκουπίδια την τσάντα σου, όταν ανάβεις το φως και καίγεται η λάμπα, όταν κρεμάς ένα κάδρο και το καρφί στραβώνει κάθε φορά που ζεις στιγμές που θα μπορούσαν να γίνουν σκηνή σε κωμωδία ή σε δράμα ανάλογα με το πώς βλέπεις τα πράγματα και σε τι φάση είσαι. Όπως κάθε φορά που όλα μοιάζουν να ξεκινούν ανέφελα και ωραία και καταλήγουν σαν ένα άχρηστο φουέ στο χέρι σου.

Σε μία επικαιρότητα που από τη μία είναι βαριά κι ασήκωτη γεμάτη με απώλειες και φυσικές καταστροφές κι από την άλλη τόσο ελαφριά όσο ένα κίτρινο πούπουλο που μπαίνει στα κινητά και στους γάμους των διάσημων ανθρώπων, η στιγμή που μάς χάρισε η Φαίη Σκορδά στην κουζίνα της εκπομπής της ήταν το comic relief που χρειαζόταν η μέρα μας.

«Για μένα ήταν και είναι πάντα προτεραιότητα τα παιδιά μου. Δεν υπάρχει μέτρο σύγκρισης. Η προσωπική μου ζωή πάει πιο κάτω. Το πιο προσωπικό πάει ακόμα πιο κάτω. Δεν έχω ασχοληθεί πολύ με αυτό το κομμάτι. Το έχω παραμελήσει λίγο», είχε πει τον περασμένο Μάιο σε τηλεοπτική της συνέντευξη στην εκπομπή Καλύτερα δε γίνεται του Alpha, η Φαίη Σκορδά.

«Στα 43 μου δε ξέρω αν είναι αργά. Ποτέ δεν είναι αργά απλώς είναι θέμα timing, προτεραιοτήτων και συνειδητοποιήσεων. Δεν είμαι άνθρωπος που κρύβω τα συναισθήματά μου. Είμαι πολύ ψύχραιμη. Δεν με παίρνει εύκολα από κάτω. Αν είμαι στεναχωρημένη θα το δείξω. Δεν κρύβω τα συναισθήματά μου», πρόσθετε η Φαίη Σκορδά.

Δεν ξέρω αν είναι θέμα timing το κομμάτι της προσωπικής ζωής, σίγουρα θέμα καλού timing είναι η καλή ατάκα. Και το είχε.