ANT1

“Η Εκδρομή”: Το ατμοσφαιρικό θρίλερ που σε κάνει να νιώθεις ότι βρίσκεσαι στο σινεμά

Το πρώτο επεισόδιο της νέας σειράς του ΑΝΤ1, "Η Εκδρομή", προβλήθηκε επιτέλους το βράδυ της Τετάρτης (15/10).

Tο επιτέλους δεν το έβαλα τυχαία ούτε να προσδώσω έναν πιο έντονο τόνο στο κείμενο. Όντως, ανυπομονούσα να δω το πρώτο επεισόδιο της σειράς-θρίλερ από τη στιγμή που άφησα τον τόπό των γυρισμάτων τον προηγούμενο Μάιο.

Είχα την τύχη και τη χαρά στα τέλη της περασμένης Άνοιξης να βρεθώ μαζί με άλλους συναδέλφους στη Νάουσα Ημαθίας όπου για δύο μέρες βρεθήκαμε στα μέρη όπου έγιναν τα γυρίσματα της σειράς. Όπως διαπίστωσες χτες, πρόκειται για ένα υπέροχο μυστηριακό τοπίο που πραγματικά μόλις το ξαναείδα στην οθόνη μου, συγκινήθηκα.

Η λέξη που μου έμεινε από τις συνεντεύξεις με τους πρωταγωνιστές και τον σκηνοθέτη της σειράς, Αλέξανδρο Πανταζούδη, ήταν “ατμοσφαιρική”. Μας υποσχέθηκαν ότι η “Εκδρομή” θα είναι ατμοσφαιρική για αυτό και έμειναν σχεδόν ένα εξάμηνο στο όμορφο θέρετρο της βόρειας Ελλάδας. Αυτήν την υπόσχεση την πραγματοποίησαν από τα πρώτα λεπτά του επεισοδίου.

 

Προσπαθώ να σκεφτώ μια ελληνική σειρά η οποία να είχε παρόμοια ατμόσφαιρα με εκείνη της “Εκδρομής”. Καμία.

Άλλη μια λέξη η οποία αναφέρθηκε πολύ κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στα γυρίσματα ήταν “κινηματογραφική”. Όντως, στο χτεσινό επεισόδιο είχα την αίσθηση ότι έβλεπα ταινία ή ένα αυτοτελές επεισόδιο κάποιας ξένης σειράς.

 

Όσον αφορά την εξέλιξη δεν ήταν γρήγορη. Άλλωστε δεν το περίμενα. Δόθηκε βάση στο τοπίο και στην σταδιακή παρουσίαση των πρωταγωνιστών. Αν ήσουν περισσότερο παρατηρητική θα διαπίστωνες ότι μεταξύ τους υπάρχει κάτι που τους συνδέει. Spooky. Σίγουρα.

 

Ένα ακόμη στοιχείο που μου αρέσει σε αυτήν σειρά και νομίζω και εσύ θα το παρατήρησες είναι η παρουσία νέων ηθοποιών. Οι περισσότεροι προέρχονται από τη βόρεια Ελλάδα και επιτέλους βλέπουμε νέα και φρέσκα πρόσωπα στην τηλεόραση.

Όσο για την πλοκή της σειράς έχει ως εξής: Μέσα στο καταχείμωνο, σε άγριες καιρικές συνθήκες, 13 άτομα βρίσκονται εγκλωβισμένα σε ένα ξενοδοχείο – καταφύγιο στην απομακρυσμένη πλευρά ενός βουνού. Άγνωστοι οι περισσότεροι μεταξύ τους, βρίσκονται εκεί ο καθένας με διαφορετική αφορμή. Τι σχέση έχουν όλοι αυτοί οι φαινομενικά άσχετοι μεταξύ τους άνθρωποι;

 

Βρέθηκαν τυχαία εκεί, ή κάποιος επιδίωξε να τους μαζέψει; Οι καιρικές συνθήκες απομονώνουν τους ήρωες μας στο απομακρυσμένο καταφύγιο και καθιστούν αδύνατη την απομάκρυνση τους από εκεί. Εγκλωβισμένοι αρχίζουν να καταλαβαίνουν πως ο εγκλεισμός τους, δεν είναι τυχαίος. Κανείς τους δεν θα βγει από εκεί μέσα όπως ήρθε.

Τα νούμερα τηλεθέασης ήταν πολύ θετικά καθώς συγκέντρωσε μέσο όρο στο γενικό σύνολο 20,2%, φτάνοντας μέχρι και το 24,8%, ενώ στο νεανικό κοινό συγκέντρωσε μέσο όρο 19,6%, φτάνοντας μέχρι και το 23,5%.

 

Ανυπομονώ να δω το δεύτερο επεισόδιο. Ήδη έχω κλείσει παρέα και φυσικά το μενού που θα φάμε την ερχόμενη Τετάρτη!

Διάβασε επίσης στο Ladylike.gr

Εκδρομή για μια “Εκδρομή” – θρίλερ στη Νάουσα

Βλέποντας “Τρίχες” στην τηλεόραση