ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

H Αννίτα Πάνια δεν μετανιώνει για τις παλιές της εκπομπές: «Ενοχή; Καμία»

Mega

Στις παλιές, τηλεοπτικές της εκπομπές αναφέρθηκε σε συνέντευξή της στην εκπομπή Mega Καλημέρα και την Ελεωνόρα Μελέτη, η Αννίτα Πάνια. Η παρουσιάστρια που ετοιμάζεται για την τηλεοπτική της επιστροφή μέσα από τη συχνότητα του Mega και στο πλευρό του Ηλία Ψινάκη στην εκπομπή Έλεος που κάνει πρεμιέρα τη νύχτα της Τρίτης, 24 Ιανουαρίου (00.10), μίλησε για την κριτική που είχε δεχθεί στο παρελθόν για τις εκπομπές της.

«Είμαι σε θέση να καταλαβαίνω τι έγραφαν οι άνθρωποι και γιατί. Εγώ την κριτική γενικότερα, την αποδέχομαι, άσχετα από το αν συμφωνώ με αυτά που γράφουν οι άνθρωποι. Τώρα που βλέπω τις παλιές εκπομπές, ναι ήταν για την εποχή περίεργο αυτό το θέαμα, όμως ήταν αληθινό και ήταν και αθώες οι προθέσεις μας», είπε χαρακτηρίστικα η Αννίτα Πάνια που ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα μέσα από το Μακεδονία TV και την εκπομπή Χρυσό Κουφέτο που αποτελούσε μία δική της ιδέα.

Συνέχισε με το Χρυσό Κουφέτο στο New Channel κι έπειτα στο Star Channel. Στη συνέχεια, ήρθε η εκπομπή ταλέντων Σπάνια Πουλιά, και μετά από τη σύντομη σύμπραξή της με τον Βλάσση Μπονάτσο στο τηλεπαιχνίδι Με Φόρα στον ΑΝΤ1, μεταπήδησε στο Κανάλι 40, όπου παρουσίασε καθημερινή εκπομπή με τίτλο Κορίτσια, οι Άνδρες. Με την ίδια εκπομπή επέστρεψε στο Star Channel όπου παρέμεινε ως το 2001.

Μετά ήρθαν στη ζωή της και σε αυτή όλων μας Τα Παρατράγουδα, αρχικά στο κανάλι Tempo TV κι έπειτα στο Alter. 11 σεζόν διήρκησαν Τα Παρατράγουδα κι έδωσαν τη σκυτάλη στην εκπομπή Αϋπνίες. Από εκεί η Αννίτα Πάνια πέρασε στην παρουσίαση του Je T’ Aime, μια μίξη talent show και εκπομπής συνοικεσίων κι ακολούθησαν οι εκπομπές Ζαμανφού και Είσοδος Ελεύθερη. Ακολούθησαν κι άλλες εκπομπές όπως οι Αννίτα SOS (Alpha), Annita GR (Alpha, Epsilon), Parole (Epsilon), Αννίτα Κοίτα (Open) και Ανοιχτά (Open).

«Αυτοί οι άνθρωποι άλλες φορές ήθελαν να έρθουν για να παντρευτούν, άλλοι στα Παρατράγουδα για να πουν τον πόνο τους, το θέμα τους, να βρουν το δίκιο τους, άλλες φορές για να δείξουν το ταλέντο τους. Άλλοι είχαν κι άλλοι δεν είχαν. Οι περισσότεροι νομίζω από αυτούς δεν είχαν», σημείωσε η Αννίτα Πάνια στη συνέντευξή της. Όπως έχει πει στο παρελθόν στις εκπομπές της «έρχονταν άνθρωποι που δεν είχαν τηλεοπτική θέση». Οι ιδιαίτερότητες αυτών των ανθρώπων, ωστόσο, κρίθηκε το 2007 από το ΕΣΡ ότι γελοιοποιούνται στο πλαίσιο της εκπομπής και γι’ αυτό αποφασίστηκε να επιβληθεί πρόστιμο στον σταθμό Alter ύψους 200 χιλιάδων ευρώ.

Οι προθέσεις κατά την Αννίτα Πάνια ήταν αθώες, αλλά ο τότε πρόεδρος του ΕΣΡ επεσήμανε πώς η εκπομπή Je T’ Aime που παρουσίαζε η Αννίτα Πάνια το 2007 «παίρνει μια ιδιορρυθμία και τη γελοιοποιεί. Βάζει δηλαδή μια μαύρη να τραγουδά “μαύρη μου έχεις κάνει τη ζωή” ή κάποια που έχει ένα δόντι να τραγουδά “έξω από τα δόντια”. Αυτά τα πρόσωπα ήθελαν να επιδειχτούν, αλλά δεν είχαν επιτύχει ή επιδιώξει μια τέτοια καταξίωση. Τώρα το επιδιώκουν και η Αννίτα Πάνια εκμεταλλεύεται μια ιδιορρυθμία τους. Αυτοί οι άνθρωποι στην κοινωνία κυκλοφορούν και τους κοροϊδεύουν. Το δήλωσε ένας εκ των συμμετεχόντων που ήρθε στην ακρόαση».

Κοιτώντας πίσω, η Αννίτα Πάνια δεν νιώθει ενοχή, νιώθει νοσταλγία, όπως είπε στην Ελεωνόρα Μελέτη. «Εγώ έχω μόνο νοσταλγία και καλό feeling για αυτά, δεν έχω καμία ενοχή. Θα το έβλεπα έτσι αν δεν είχε ανταπόκριση, αν ο κόσμος δεν ερχόταν με χαρά. Ο κόσμος ερχόταν σε ουρές, πάντα με την θέλησή τους και το διασκεδάζαμε όλοι μαζι», εξήγησε η παρουσιάστρια. «Στα πλαίσια της κριτικής τότε είχε ακούσει ότι είμαι και κακός άνθρωπος, έχω μίσος για τους ανθρώπους», πρόσθεσε η Αννίτα Πάνια μιλώντας για την προσωπική κριτική που είχε δεχτεί εκείνη την εποχή.

«Μάλλον κάποιος πρέπει να είναι περίεργος άνθρωπος για να σκέφτεται ότι εγώ πάνω να κάνω κακό σε κάποιους ανθρώπους», επεσήμανε η Αννίτα Πάνια.

Η ίδια μίλησε και για την οικογένεια που δημιούργησε με τον Νίκο Καρβέλα, τον γάμο τους που ήταν για εκείνους ένα “event”, τη σχέση της με τον γιο τους Ανδρέα, αλλά και τη ζωή μετά το τέλος της σχέσης τους.

«Ο Νίκος Καρβέλας μού την έπεσε από το τηλέφωνο. Το ζήσαμε πολύ ωραία αυτό που ζήσαμε, εγώ δεν είχα μητρικό φίλτρο, ήρθε από τη σχέση μου με τον Νίκο, θέλαμε να έρθει ένα παιδί στη ζωή μας και ήρθε ο Ανδρεάς. Είναι ο άντρας μου για όλα πλέον. Περνάμε ωραία μαζί. Είναι η προσφιλέστερη παρέα μου ο Ανδρέας αυτή η στιγμή και οι φίλοι του. Που ακούνε ραπ που έχουν ανησυχίες, που τώρα γνωρίζουν τη ζωή κι έχουν τη δική τους κρίση για τα πράγματα. Μου αρέσει να νταραβερίζομαι με αυτή την ηλικία. Εμπιστεύομαι πολύ τον γιο μου, η ανασφάλεια και η ανησυχία υπάρχει πάντα όμως», σημείωσε η Αννίτα Πάνια.

Μιλώντας για τη σχέση της με το καλλιτεχνικό – άλλο μισό του Νίκου Καρβέλα, την Άννα Βίσση, η Αννίτα Πάνια σημείωσε: «Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να αφήσω κάποιο αποτύπωμα στην καρδιά του Νίκου, το αποτύπωμα γενικώς δεν με ενδιαφέρει. Με ενδιαφέρει να είμαι καλά. Εμένα η Άννα είναι η χαρά μου που είναι στη ζωή μου, που την ζω από κοντά. Την γουστάρω, την θαυμάζω, την αγαπώ. Η Άννα νομίζω είναι ένα παράδειγμα προς όλους, καταφέρνει να μένει νέα, όμορφη, δυνατή».