ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης: Το νέο σποτ με τον Θοδωρή Αθερίδη

Instagram: Thodoris Atheridis

#Menoumespiti για να προστατεύσουμε τον εαυτό μας αλλά και τους άλλους από την επιδημία του κορονοϊού. Με τα κρούσματα να αυξάνονται καθημερινά (ευτυχώς όχι σε μεγάλους αριθμούς), αντιμετωπίζουμε τον ιό με τον μόνο τρόπο που υπάρχει. Δεν μετακινούμαστε άσκοπα και βγαίνουμε από το σπίτι μόνο για τα απολύτως απαραίτητα.

Αυτή η διαδικασία όμως δεν είναι εύκολη για όλους. Εκτός από τη σωματική μας υγεία, διακυβεύεται και η ψυχική. Υπάρχουν άνθρωποι που (αναγκαστικά) μένουν μόνοι τους στην καραντίνα αλλά και εκείνοι που επηρεάζονται αρνητικά και η διάθεσή τους έχει αλλάξει ριζικά. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετές γραμμές υποστήριξης, μέσω τηλεφώνου και Skype για όσους χρειάζονται ψυχολογική βοήθεια. Αλλά υπάρχει και νέο διαφημιστικό σποτ με τον Θοδωρή Αθερίδη.

Η γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης 10306 του Υπουργείου Παιδείας

Ο κορονoϊός μάς έχει φέρει όλους αντιμέτωπους με μία καινούρια πραγματικότητα και με βαθιές ανατροπές στην καθημερινότητα και τον τρόπο ζωής μας, προκαλώντας συχνά πρωτόγνωρα συναισθήματα», αναφέρει το υπουργείο Υγείας, σε σχετική ανακοίνωσή του.

«Σε αυτό το κλίμα και με αίσθημα επιστημονικής ευθύνης και κοινωνικής αλληλεγγύης, το υπουργείο Υγείας και το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΕΚΠΑ), ανέλαβαν την πρωτοβουλία για την οργάνωση και λειτουργία προγράμματος βοήθειας, συμβουλευτικής, ψυχολογικής και κοινωνικής στήριξης των συμπολιτών μας μέσω τηλεφώνου», προστίθεται στην ίδια ανακοίνωση.

Με τη βοήθεια του Θοδωρή Αθερίδη

Μετά τον Σπύρο Παπαδόπουλο, τη σκυτάλη παίρνει ο ηθοποιός Θοδωρής Αθερίδης, μέσα από ένα διαφημιστικό σποτ. Ο ίδιος είχε ανεβάσει ένα homemade βίντεο, λίγες εβδομάδες πριν, μιλώντας για ατομική ευθύνη, τονίζοντας τη σημασία του να μείνουμε σπίτι. «Μένουμε σπίτι σημαίνει μένουμε σωματικά υγιείς, αλλά πρέπει να μείνουμε και ψυχικά υγιείς. Αλλά προσέξτε με καλά, δεν μένουμε μόνοι. Και δεν μένουμε χωρίς στήριξη. Πολλοί από εμάς μπορεί να νιώσουν άγχος, φόβο, θλίψη ή θυμό. Να μην έχουμε να μιλήσουμε σε κάποιον ή να μην μπορούμε να μιλήσουμε στα παιδιά μας και να μην ξέρουμε πώς να το κάνουμε», λέει στο διαφημιστικό σποτάκι για τη γραμμή στήριξης του Υπουργείου Παιδείας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

#μένουμε_σπίτι #stayhome

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Thodoris Atheridis (@atheridis_thodoris_official) στις

Ο Θοδωρής Αθερίδης λοιπόν, μας προτρέπει να μείνουμε σπίτι αλλά να καλέσουμε το 10306, τη γραμμή Ψυχοκοινωνικής Υποστήριξης, εάν νιώσουμε αυτήν την ανάγκη. Γιατί κανένας δεν είναι μόνος του και υπάρχει βοήθεια, αρκεί να τη ζητήσουμε.