ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

GNTM: Η αποχώρηση της Ξένιας, το μήνυμα για το «προγούλι» της και τα σχόλια στο Twitter για τη Mad Max φωτογράφιση

Instagram.com/gntmgr

Μία ήταν το Woodstock, μία το “Karate Kid” και ο «Τίγρης και Δράκος», τώρα η φωτογράφιση με έμπνευση από την ταινία “Mad Max” κι αρχίζω να πιστεύω ότι τα υποψήφια μοντέλα του GNTM δεν είχαν αυτό που λέμε αρκετές προσλαμβάνουσες πριν μπουν στο παιχνίδι. Τα περισσότερα από τα μοντέλα που έχουν παραμείνει στο σπίτι του reality μοντέλων του Star, δυσκολεύτηκαν για μία ακόμα φορά με το concept στο οποίο κλήθηκαν να φωτογραφηθούν στο επεισόδιο της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου. Το “Mad Max” σκηνικό στήθηκε στην Ελαφόνησο και κάπου ζηλέψαμε εμείς από τα σπίτια μας με τις απαγορευμένες μεταξύ νομών μετακινήσεις. Ας πούμε ένα «αχ» και πάμε παρακάτω.

Οι Αιμιλιάνο, Έντουαρντ, Ηρακλής, Ανδρέας, Μαριαγάπη, Παρασκευή και Ξένια ήταν οι 7 παίκτες του GNTM τους οποίους ξύπνησε ο Γιώργος Καράβας λέγοντας τους να φτιάξουν βαλίτσες. Μέχρι εδώ όπως καταλαβαίνεις το σκηνικό ήταν ονειρεμένο. Η παραλία της Ελαφονήσου περίμενε τα παιδιά που ενημερώθηκαν για το concept μετά το ταξίδι τους από τη Ζενεβιέβ Μαζαρί, τη Βίκυ Καγιά και τον Γιώργο Καράβα κι εκεί αρχίσαμε να εντοπίζουμε την άγνοια τους για το “Mad Max”. O Ηρακλής ήταν εκείνος που είχε το avantage να είναι ο μόνος που θα δει φωτογραφικές αναφορές για το concept, ενώ έδωσε το disavantage του λιγότερου χρόνου στη Μαριαγάπη.

Τι κι αν είναι φίλοι εντός του σπιτιού του GNTM; Τα μοντέλα του reality του Star έχουν μπει στην τελική ευθεία του τελικού που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου. και οι φιλίες μπορούν πλέον να μπουν στην άκρη. Το dIsavantage δυσκόλεψε πραγματικά τη Μαριαγάπη που ωστόσο δεν ήταν και η μόνη που δυσκολεύτηκε. Οι φωνές και οι οδηγίες των κριτών έσκιζαν τον αέρα, τα παιδιά δεν μπορούσαν να συντονιστούν ιδιαίτερα και το Twitter πήρε φωτιά.

Τα καλύτερα Tweets για την αλά Mad Max φωτογράφιση του GNTM

Οι αντιδράσεις για την περιοχή NATURA

Και μπορεί η Ελαφόνησος να πρόσφερε ένα μαγευτικό σκηνικό για τη φωτογράφιση των μοντέλων του GNTM, αλλά η χρήση της παραλίας ως σετ στο οποίο οδηγήθηκαν 4×4 αυτοκίνητα και μηχανές, προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις στο Twitter. «Να ευχαριστήσουμε πάρα πολύ τον Δήμο Ελαφονήσου που μας φιλοξενεί», δήλωσε ο Γιώργος Καράβας όταν τα παιδιά έφτασαν στο set, ενώ η Βίκυ Καγιά πρόσθεσε: «Βέβαια, γιατί πολύ σπάνια γίνονται εδώ γυρίσματα και παραγωγές, γιατί έχει αυτή την ιδιαιτερότητα ο τόπος, είναι προστατευόμενος από το NATURA και είναι μεγάλη μας τιμή που βρισκόμαστε εδώ».

Σύντομα μετά από αυτές τις δηλώσεις, ξεκίνησε η επίδειξη των δυνατοτήτων του αυτοκινήτου για την καμπάνια του οποίου θα φωτογραφίζονταν τα μοντέλα, και το Twitter πήρε ξανά φωτιά.

Η απάντηση του σταθμού Star για τη φωτογράφιση του GNTM στην Ελαφόνησο

Ο τηλεοτπικός σταθμός Star μετά τις αντιδράσεις για την φωτογράφιση που πραγματοποιήθηκε θέλησε να δώσει τη δική του επίσημη απάντηση.

«Με αφορμή ορισμένα σχόλια χρηστών των socialmedia, τα οποία αναπαρήγαγε μερίδα ενημερωτικών ιστοσελίδων, σχετικά με τη φωτογράφιση της εκπομπής GNTM 3, που προβλήθηκε τη Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2020, το StarChannel και η εταιρία παραγωγής GreenPixel, θα ήθελαν να διευκρινίσουν τα εξής:

  • Οι άδειες για τα γυρίσματα του επεισοδίου στην Ελαφόνησο, δόθηκαν από τον Δήμο Ελαφονήσου στις 23/9/2020 και από τον Φορέα Διαχείρισης Πάρνωνα, Μούστου, Μαινάλου και Μονεμβασιάς στις 7/10/2020 και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
  • Σύμφωνα με τις παραπάνω άδειες, στην ομάδα παραγωγής του GNTM επετράπη η πραγματοποίηση γυρισμάτων, υπό πολύ αυστηρές προϋποθέσεις, στην παραλία Σίμου (Σαρακήνικο) της Ελαφονήσου, η οποία αποτελεί Προστατευόμενη Περιοχή του Δικτύου Natura 2000.
  • Πριν την έναρξη της δοκιμασίας, προβλήθηκαν στιγμιότυπα όπου η κριτής του διαγωνισμού, κ. Βίκυ Καγιά οδηγούσε το αυτοκίνητο. Το γύρισμα αυτό δεν έγινε στην παραλία του Σίμου, αλλά στην παραλίαΠαναγίτσα και συγκεκριμένα στο χώρο που τα καλοκαίρια χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης οχημάτων, και ο οποίος είχε πλημμυρίσει από τα βρόχινα νερά, όπως επιβεβαιώνει και ο Δήμος Ελαφονήσου σε σημερινή του ανακοίνωση. Ο χώρος αυτός του πάρκινγκ, δεν αποτελεί υγροτοπικό λιμνίο, όπως αναφέρεται σε διάφορες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, ούτε έχει κάποια σχέση με τις περιοχές όπου βρίσκονται οι αμμοθινικοί τύποι οικοτόπων.
  • Στη συνέχεια, η φωτογράφιση πραγματοποιήθηκε στην παραλία του Σίμου, με βάση τις οδηγίες που έδωσαν ο Δήμος Ελαφονήσου και ο Φορέας Διαχείρισης. Το αυτοκίνητο μεταφέρθηκε εκεί, όπως υπέδειξαν στην ομάδα παραγωγής του GNTM οι αρμόδιοι Υπάλληλοι του Δήμου, και παρέμεινε ακίνητο καθ’ όλη τη διάρκεια των γυρισμάτων. Οι μοτοσικλέτες, που χρησιμοποιήθηκαν ως συνοδευτικές, πήγαν με τους αναβάτες τους στο σημείο, και κινήθηκαν επιλεκτικά στην άμμο.
  • Το γύρισμα έγινε υπό την παρακολούθηση της ίδιας της Δημάρχου, η οποία παρέμεινε στο χώρο από τις 07:00 έως τις 19:00 για να διασφαλίσει ότι δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τα συμφωνημένα.
  • Ευχαριστούμε πολύ τη Δήμαρχο, κ. Ευσταθία Λιάρου αλλά και τους Δημοτικούς Υπαλλήλους, για τη βοήθεια, τη συνεργασία και τη φιλοξενία.
  • Μετά το τέλος της διαδικασίας, τα οχήματα απομακρύνθηκαν προσεκτικά και η παραλία παραδόθηκε στην αρχική της κατάσταση.
  • Αναγνωρίζουμε ότι θα έπρεπε να έχει επισημανθεί κατά τη διάρκεια της προβολής του επεισοδίου ότι, το γύρισμα με την οδήγηση του αυτοκινήτου από την κυρία Καγιά, δεν έγινε σε προστατευόμενη περιοχή, αλλά σε χώρο στάθμευσης άλλης παραλίας. Παράλληλα, κατά την αναφορά στην περιοχή Natura και τη σημασία της, θα έπρεπε να τονιστεί η αυστηρή τήρηση των διαδικασιών και των οδηγιών των τοπικών φορέων, ώστε να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις.

Αποτελεί πάγια επιλογή του Star, να συνδυάζει τις τηλεοπτικές του παραγωγές, με την ανάδειξη ελληνικών προορισμών, σε συνεργασία πάντα με τους τοπικούς φορείς. Ειδικά σε εποχές όπως η περίοδος που διανύουμε, ο τηλεθεατής μπορεί να απολαύσει εικόνες Ελλάδας, σε ένα πνεύμα αισιοδοξίας, πέρα από τους περιορισμούς της καθημερινότητας που όλοι βιώνουμε».

Η δεύτερη αποχώρηση της Ξένιας από το GNTM

Η Ξένια Μοτσακλίδου και η Μαριαγάπη Ξυπολιά ήταν οι δύο παίκτριες του GNTM που βρέθηκαν τελικά στο bottom 2 ενώ η Παρασκευή ήταν εκείνη που κέρδισε την καλύτερη φωτογραφία με τον Ηρακλή να έρχεται δεύτερος. Η Ξένια είδε την πόρτα της εξόδου από το GNTM για δεύτερη φορά καθώς μαζί με τους δύο πρώτους της δοκιμασίας, ανήκε στις «επιστροφές» του GNTM. Η πρώτη φορά που είχε αποχωρήσει ήταν στις αρχές σχεδόν του παιχνιδιού μετά από τη δοκιμασία «Εναλλακτικοί Γάμοι» στην οποία είχε συνεργαστεί με τον Δημοσθένη.

Στο πρώτο της μήνυμα μετά την αποχώρησή της, η Ξένια αναφέρθηκε και στις δύο αποχωρήσεις της αλλά κυρίως στο ταξίδι που έζησε μέσα στο GNTM. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συμπαίκτες της, θεωρούσαν ότι το light plus size μοντέλο, όπως είχαν κατηγοριοποιήσει οι κριτές του παιχνιδιού την Ξένια, δεν άξιζε να προχωρήσει μαζί τους προς τον τελικό.

Το πρώτο μήνυμα μετά την αποχώρηση

«Ευχαριστώ που αντέξατε να βλέπετε το προγούλι μου από κάθε γωνία στη μεγάλη οθόνη. Αποχώρησα για 2η φορά, πολύ δικαιολογημένα. Όχι και ότι η 1η δεν ήταν, δεν φταίει ποτέ μόνο ο ένας σε μια συνεργασία. Πέρασα υπέροχες στιγμές, υπέροχες στιγμές και μάζεψα αξέχαστες εμπειρίες», ανέφερε η Ξένια στο πρώτο της μήνυμα μέσω Instagram μετά την αποχώρηση. Η ίδια διευκρίνισε ότι οι φωτογραφίες που το συνόδευσαν είχαν τραβηχτεί λίγο πριν μάθει ότι θα μπει στο GNTM.

«Όλη η εμπειρία ήταν κάτι τελείως άγνωστο για εμένα και θέλω να ευχαριστήσω όλα τα άτομα που ήταν δίπλα μου κατά όλη τη διάρκεια, μπροστά και πίσω από τις κάμερες. Μετά την επιστροφή μου στο παιχνίδι είχα βρει τα πράγματα πολύ διαφορετικά και αυτό με είχε ταράξει αρκετά. Γι’ αυτό θέλω να ζητήσω μια τεράστια συγγνώμη για τις παρεξηγήσεις και τις στιγμές που βγήκα εκτός εαυτού λόγω πίεσης και του έντονου ανταγωνισμού.

Τέλος έχω να πω πως αυτή η φάση της ζωής μου θα μου μείνει αξέχαστη και δεν θα την άλλαζα με τίποτα. Με έκανε πιο δυνατή και να τα βρω με τον εαυτό μου λιγάκι παραπάνω, για να αγαπήσεις το οτιδήποτε ή τον οποιονδήποτε πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου. Ευχαριστώ όλους όσοι ασχολήθηκαν μαζί μου είτε θετικά είτε αρνητικά», έγραψε μεταξύ άλλων η Ξένια Μοτσακλίδου, ευχαριστώντας όσους την έκαναν να εξελιχθεί και να δοκιμαστεί.