ΣΕΙΡΕΣ

Gilmore Girls: 10 μαθήματα ζωής από τη σειρά που συμπληρώνει 20 χρόνια

Studio Publicity Still f Ron Batzdorff

Νομίζω πως δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνα τα Σαββατοκύριακα της εφηβείας μου, που έβλεπα Gilmore Girls στο Star. Η υπέροχη Λορελάι που μεγαλώνει μόνη της τη Ρόρι σε μία υπέροχη κωμόπολη και γρήγορες χιουμοριστικές ατάκες που δεν στερεύουν ποτέ.

Όταν η σειρά ολοκληρώθηκε το 2006, άφησε πίσω ένα μεγάλο κενό. Το 2016 επέστρεψε στο Netflix με μία ιστορία που ολοκληρώθηκε σε 4 μέρη, αλλά δεν ήταν το ίδιο. Τα Gilmore Girls που έκαναν πρεμιέρα σαν σήμερα, πριν από 20 χρόνια ακριβώς, ζέσταιναν τις φθινοπωρινές καρδιές μας τα Σαββατοκύριακα και μάς έδωσαν μερικά σημαντικά μαθήματα ζωής.

Το χιούμορ σώζει

Το καλογραμμένο σενάριο και οι απανωτές χιουμοριστικές ατάκες ήταν το ατού αυτής της σειράς. Και αν μου έμαθε κάτι σημαντικό αυτή η σειρά, είναι ότι το χιούμορ πρέπει να είναι καθημερινό συστατικό, αλλιώς δεν τη βγάζεις καθαρή.

Χρειάζεται να γνωρίσεις κόσμο μέχρι να βρεις τον κατάλληλο

Η Λορελάι ήταν μία single μαμά από τα 16 της και το μεγάλωμα του παιδιού δεν ήταν εύκολη υπόθεση. Βγήκε αρκετά ραντεβού και έκανε σχέσεις μέχρι να καταλάβει ότι ο άντρας της ζωής της ήταν ο φίλος της Luke, με τον οποίο ήταν πάντα ο εαυτός της.

Το φαγητό δεν παχαίνει

Κατηγορώ τα Gilmore Girls που πιστεύω ακόμα ότι δεν πρόκειται να πάρεις κιλά αν τρως κάθε μέρα κινέζικο και burgers. Τουλάχιστον έδειχναν να το ευχαριστιούνται.

Ο καφές είναι ιερό πράγμα

Η Λορελάι είχε εμμονή με τον καφέ και έπινε αμέτρητες κούπες. Αν και δεν είμαι υπέρ της ποσότητας, η μυρωδιά του καφέ είναι το μόνο πράγμα που με ξυπνά ευχάριστα.

Δεν διαλέγεις τους συγγενείς

Η Λορελάι ήταν σε μόνιμη κόντρα με τους συντηρητικούς γονείς της και δεν κατάφερε ποτέ να αποκτήσει μαζί τους τη σχέση που ήθελε. Αποδέχθηκε όμως τις μεταξύ τους διαφορές και αυτό δεν την απέτρεψε από το να δημιουργήσει μία ισχυρή σχέση με τη δική της κόρη.

Είναι οκ να παίρνεις ρίσκο

Εφόσον δεν επρόκειτο για μία τυπική οικογένεια, υπήρχαν πολλές στιγμές με ρίσκο. Η Λορελάι κατάφερε να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση από το μηδέν, η Ρόρι θέλησε να εγκαταλείψει το Πανεπιστήμιο σε κάποια φάση αλλά και να χωρίσει από την πρώτη της σχέση, που της παρείχε ασφάλεια.

Η σημασία της γυναικείας φιλίας

Αν θυμάσαι καλά, η κολλητή της Λορελάι ήταν η συνάδελφός της Σούκι, με την οποία ήταν διαφορετικές, αλλά και τόσο ίδιες. Το ίδιο ισχύει και για τη Lane, τη φίλη της Ρόρι. Γυναίκες που στάθηκαν η μία δίπλα στην άλλη μέχρι το τέλος.

Ο έρωτας είναι περίπλοκος

Σε αυτήν τη σειρά, είδαμε όλες τις περιπτώσεις. Εφηβικοί έρωτες, με κατάληξη την εγκυμοσύνη, εφηβικές σχέσεις με ασφάλεια, πάθη, λάθος πρόσωπα, αλλά και την αληθινή αγάπη.

Να πάρεις σκύλο

Ο υπέροχος σκύλος της Λορελάι, με το όνομα Paul Anka υιοθετείται προς το τέλος της σειράς και επέστρεψε 10 χρόνια μετά, για την τηλεταινία του Netflix. Η απόλυτη ευτυχία του να έχεις έναν σκύλο στο σπίτι (και τη Λορελάι κηδεμόνα).

Να είσαι ο εαυτός σου

Να μην απολογείσαι για τον σαρωτικό εαυτό σου, για τη διαφορετικότητα και για το πώς θέλεις να είναι η ζωή σου. Να μην ακολουθείς τις κοινωνικές νόρμες και να μην πέφτεις στην παγίδα των στερεοτύπων. Σας ευχαριστούμε Gilmore Girls