ΣΠΙΤΙ
SPONSORED

Γιατί κάθε στιγμή μου μέσα στο σπίτι αξίζει να μετράει

Όταν δεν θα με έπιανες να χαζεύω με τις ώρες beauty reviews, να διαβάζω για νέα προϊόντα που μόλις κυκλοφόρησαν στον κόσμο της ομορφιάς ή να τα έχω βάλει ήδη στο online καλάθι των αγορών μου #beautyeditorslife, σίγουρα θα έβλεπες στην οθόνη του υπολογιστή μου, δεκάδες (κυριολεκτικά) ανοιγμένα tabs με #decoinspo.

Βλέπεις, είμαι σπιτόγατος. Λατρεύω τη θαλπωρή του σπιτιού, μου αρέσει να μαγειρεύω και να διοργώνω βραδιές για φίλους, να έχω τη δική μου γωνιά που διαβάζω τα βιβλία μου ή να ακούω μουσική και πίνω το ποτό ή το τίλιο μου.

Από μικρή θυμάμαι να στολίζω το μικρό τοίχο πάνω από το κρεβάτι μου με αυτοσχέδιες αφίσες, με αντικείμενα (όπως ψάθινα καπέλα), να δημιουργώ με τις ώρες τα δικά μου moodboards, να σχεδιάζω τη δική μου «φωλιά» μέσα στο σπίτι, ακόμη κι όταν οι συνθήκες- στη συγκεκριμένη περίπτωση, τα τετραγωνικά του σπιτιού- δεν επέτρεπαν να έχω ένα ολόδικό μου δωμάτιο. Δεν το έβαζα κάτω. Αισθανόμουν πως κάθε στιγμή στο σπίτι, στο χώρο, στη γωνιά μου, μετρούσε.

To “make it count” ήταν, λοιπόν, ανέκαθεν το μότο της ζωής μου. Η νέα καμπάνια του Jack Daniel’s με κεντρικό μήνυμα το “make it count” είναι για μένα μια υπενθύμιση να συνεχίσω να κάνω αυτό που πάντα έκανα.

Αν γυρίσω λίγο τον χρόνο πίσω θυμάμαι, ακόμη πως είχα ξοδέψει οριακά ολόκληρο τον πρώτο μου μισθό για να πάρω διακοσμητικά. Δεν το μετάνιωνα λεπτό κάθε φορά. Πολλά από αυτά, βέβαια, κατέληγαν να βρίσκονται για χρόνια αποθηκευμένα σε κούτες στην αποθήκη, καθώς δεν χωρούσαν και δεν ταίριαζαν ομολογουμένως, στο σπίτι που μέναμε τότε με τους γονείς μου, όμως, μου αρκούσε η χαρά που είχα καθώς τα έπαιρνα στα χέρια μου, αλλά και το όνειρο πως κάποια μέρα θα βρουν τη θέση τους στο δικό μου σπίτι.

Πάντα πίστευα άλλωστε, πως η διακόσμηση είναι μία πολύ προσωπική υπόθεση που δρα καταλυτικά στον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου. Δεν υπάρχει σωστό και λάθος, τέλειο και ατελές. Το μυστικό είναι να δημιουργήσεις ένα χώρο που να ταιριάζει στο στιλ και την αισθητική σου, που να χαλαρώνει το νου σου και να σε γεμίζει ταυτόχρονα με ενέργεια, βρίσκοντας πάντα τα «κατάλληλα» αντικείμενα που θα χαίρονται τα μάτια και η ψυχή σου.

Κάπως έτσι, όταν αποφασίσαμε να μείνουμε μαζί με το σύντροφό μου σε ένα δικό μας σπίτι μας, πριν δύο χρόνια, η χαρά μου ήταν απερίγραπτη. Γιατί πλέον μπορούσα να κάνω το όνειρο μου πραγματικότητα. Να έχω το δικό μου- μας χώρο αλλά το βασικότερο να τον διακοσμήσω όπως ήθελα (οκ πάντα με τη συγκατάθεση του Γιώργου), κάνοντας κάθε στιγμή μας μέσα στο σπίτι να μετράει: Είτε δημιουργώντας το δικό μου beauty room, είτε μια μικρή γωνιά για να χαλαρώνουμε και να πίνουμε το ποτό μας μέσα στο σπίτι. Μεταξύ άλλων, λειτουργικότητα και αισθητική έπρεπε να ισορροπήσουν.

Δεν υπήρχε τίποτε τέλειο. Μόνο προσωπικό. Αρκεί να το πάρεις απόφαση και να το τολμήσεις! Μία «ζούγκλα» (living wall) στον τοίχο αντί ταπετσαρίας, monkey lamps, μια μπασκέτα, ένα neon φωτιστικό, μεταλλικές κατασκευές με ράφια για βιβλία και αγαπημένα αντικείμενα, μικρές γωνιές με κεριά και κεραμικές συσκευές για αιθέρια έλαια και ένα bar cart γεμάτο με τα αγαπημένα μας ποτά είναι μόνο μερικά από τα αγαπημένα #decohighlights του σπιτιού μας.

Φυσικά, η ανάγκη για ανανέωση είναι παντοτινή. Και η διακόσμηση του σπιτιού μας δεν αποτελεί εξαίρεση. Το ξεκίνημα μία νέας σεζόν είναι πάντα μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για αλλαγή και ανανέωση και σε αυτόν τον τομέα. Εξάλλου, το τελευταίο διάστημα, λόγω συνθηκών, οι ώρες που περνάμε εντός του σπιτιού αυξήθηκαν, κάνοντάς μας να εκτιμήσουμε κάθε στιγμή μας μέσα σε αυτό πολύ περισσότερο. Το σπίτι μας τώρα, όσο ποτέ έγινε το κέντρο της ζωής μας. Και κάθε στιγμή μας σε αυτό αξίζει να μετράει.