LIFE

Γιατί δεν εντυπωσιάζεις στις συνεντεύξεις για δουλειά

Το Savoirville.gr, επίσημος συνεργάτης του Ladylike, γράφει γιατί δεν εντυπωσιάζεις στις συνεντεύξεις για δουλειά.

Σου παρουσιάζουμε λοιπόν, 5 λόγους για τους οποίους δεν εντυπωσίασες στην συνέντευξη σου:

1. Δεν προετοιμάστηκες καταλλήλως

Οι εργοδότες έκαναν την προετοιμασία τους πριν σε υποδεχτούν. Μπορεί να έχουν ξοδέψει ώρες για να επιλέξουν την ”αφρόκρεμα” των υποψηφίων, να θέσουν κριτήρια αξιολόγησης και να σχεδιάσουν την ροή των συνεντεύξεων. Εσύ γιατί δεν έκανες το homework σου; Δεν γνωρίζεις τίποτα συγκεκριμένο για την εταιρία, την πολιτική της, την πορεία του εργοδότη σου, τα τελευταία νέα. Δεν γνωρίζεις λεπτομέρειες για την θέση που θες να καταλάβεις, με αποτέλεσμα να δίνεις την εντύπωση ότι βρίσκεσαι έξω από τα ”νερά” σου και ότι δεν έχεις καμία σχέση με το αντικείμενο. Ακριβώς ότι δεν χρειάζονται δηλαδή.

2. Αρνητική στάση – κακή συμπεριφορά

Έρευνες έχουν δείξει πως η στάση και η συμπεριφορά μας παίζει καθοριστικό ρόλο στην ”χαρτογράφηση” του χαρακτήρα μας από τους εργοδότες, και φυσικά στη λήψη της τελικής τους απόφασης. Έλλειψη σεβασμού, ακατάλληλο λεξιλόγιο, άρνηση, επιθετικότητα, αγένεια και κακή στάση σώματος είναι ίσως ότι χειρότερο μπορείς να κάνεις σε μια συνέντευξη. Ποιος θα ήθελε να συνεργαστεί μαζί σου, αν δεν μπορείς να επικοινωνήσεις με σεβασμό προς το πρόσωπο του. Επίσης, ποιος θα ήθελε αρνητικά vibes μέσα στο χώρο εργασίας του. Έχει στηθεί μια ολόκληρη φιλοσοφία πάνω στη θετική ενέργεια, δεν θα μας τα χαλάσεις εσύ τώρα!

3. Έλλειψη ενθουσιασμού

Όχι, μη βγάλεις πανό και δυναμιτάκια! Μη φωνάξεις τους φίλους σου για πανηγυρισμούς! Από την άλλη όμως, μην είσαι και σαν Μεγάλη Παρασκευή! Χαμογέλασε λίγο, φόρα κάτι φωτεινό! Δείξε αυτοπεποίθηση, αέρα και άνεση. Κάνε το άτομο που έχεις απέναντι, να θέλει να συζητήσει μαζί σου. Δείξε το πάθος και την ενέργεια που διαθέτεις και θα βγεις κερδισμένος-η.

4. Ασαφείς και όχι απόλυτα ειλικρινείς απαντήσεις

Δεν μπήκε η μαμά σου στο υπνοδωμάτιο την ώρα που κοιμάσαι για να σε ρωτήσει αν έχεις άπλυτα. Σου μιλάει το Boss! Όλοι έχουμε κάνει ατυχείς επιλογές και λάθη. Όλοι είχαμε αποτυχίες. Σημασία έχει να δείξεις ότι έχεις μάθει και ότι είσαι αρκετά υπεύθυνος και επαρκής να αναλάβεις οποιαδήποτε υποχρέωση απέναντι στην εταιρία. Να είσαι ειλικρινής. Τα ψέματα φέρνουν κι άλλα ψέματα και κάνεις δεν αγαπά τους ψεύτες!

5. Η έλλειψη σαφήνειας σχετικά με τα προσόντα σου

Τι είπαμε πριν για τους ψεύτες; Το ότι έχεις άριστη γνώση της αγγλικής γλώσσας, σημαίνει ότι είσαι κάτοχος Proficiency. -Τι; Lower, αλλά έχεις δει πολλές ταινίες;- Να δω τι θα κάνεις όταν σου δώσουν να μεταφράσεις ένα κείμενο γεμάτο ορολογίες του αντικειμένου της εταιρίας. Εδώ, δεν παίζουμε. Μόλις καταλάβει κάτι τέτοιο ο εργοδότης, έχεις φύγει! Η λίστα ήταν ξεκάθαρη.

Την επόμενη φορά λοιπόν, να λάβεις και τα παραπάνω υπόψη.

Διάβασε επίσης στο Savoirville

Οι ευεργετικές ιδιότητες της αγκαλιάς

Τι είναι η θετική ψυχολογία;