LIFE

Γιατί αγαπάμε τον Σεπτέμβρη

Μπήκαμε στον Σεπτέμβριο όμως θα κάνουμε τα πάντα για να διατηρήσουμε αυτή τη γενικότερη αλλιώτικη αίσθηση που ξεχειλίζει στις παρέες, μεταξύ συντρόφων, ακόμα και στο γραφείο.

Πώς επαναπροσαρμόζεσαι σε αυτό που προμηνύει τι πρόκειται να ακολουθήσει όλη την υπόλοιπη χρονιά, μέχρι το επόμενο καλοκαίρι;

Ξέρεις πού κατέληξα; Ότι αυτό ακριβώς είναι και το λάθος των περισσοτέρων από εμάς (για να μην πω όλων και γίνω απόλυτη). Αντιμετωπίζουμε τον Σεπτέμβρη σαν κάτι απευκταίο, σαν το “αναγκαίο κακό” που μοιραία θα συμβεί στο τέλος κάθε καλοκαιριού για να μας θυμίσει πως όλα τα ωραία κάποτε κλείνουν τον κύκλο τους και ότι, άμα τη αφίξει του, η καθημερινότητά σου αποκτά αυτόματα μια -ας μου επιτραπεί ο όρος- ψυχολογική μιζέρια.

Έτσι, σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ χρήσιμο για τη διάθεσή μου να βρω λόγους που ο Σεπτέμβρης μπορεί να είναι ένας ακόμη όμορφος μήνας του χρόνου και ναι, τους βρήκα γι’ αυτό και αποφάσισα να τους μοιραστώ μαζί σου, επειδή ξέρω ότι το χρειάζεσαι κι εσύ.

Οι διακοπές δεν σταματούν τον Αύγουστο

Υπάρχει κάποιος άγραφος κανόνας που να ορίζει ότι πρέπει οπωσδήποτε να εξαντλήσεις την καλοκαιρινή σου άδεια αυστηρά από Ιούνιο έως και Αύγουστο; Στη χώρα που ζούμε, μεταξύ άλλων, έχουμε το πλεονέκτημα ο καλοκαιρινός καιρός να κρατά και το Σεπτέμβρη (ειδικά στις αρχές του), οπότε δεν έχεις παρά να φυλάξεις μερικές μέρες για τότε. Να είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις πολύ πιο ποιοτικές διακοπές αυτή την περίοδο του χρόνου, αφού έχει “σπάσει” η έντονη πολυκοσμία και θα απολαύσεις καλύτερα τις ομορφιές του όποιου προορισμού.

Επιστρέφεις στις αγαπημένες σου συνήθειες

Ναι, η καθημερινότητα στη διάρκεια του χρόνου είναι κάπως αυτοματοποιημένη και ίσως να μην αφήνει περιθώρια για πολλές ευχάριστες εκπλήξεις. Είναι όμως κι εκείνες οι μικρές στιγμές μέσα στην ημέρα σου που σίγουρα της δίνουν άλλη χάρη και την κάνουν ξεχωριστή. Εγώ, για παράδειγμα, αγαπώ να ξεκινώ τη δική μου στο Γρηγόρη που είναι δίπλα στο γραφείο. Κάθε πρωί, φρεσκοψημένες αλμυρές και γλυκές νοστιμιές με περιμένουν μαζί με τον πρωινό μου καφέ. Επιλέγω το νέο χαρμάνι Mild blend και το συνδυάζω με ένα φρέσκο χυμό πορτοκάλι με 1,10€ και νιώθω ότι η μέρα ξεκινά με λιακάδα και χαμόγελο! Ένα χαμόγελο που έχουν όλοι όσοι εργάζονται στο Γρηγόρη και στο μεταδίδουν με την εξαιρετική τους διάθεση!

Κι έτσι, απλά αλλά και μαγικά, οι καθημερινές του Σεπτέμβρη αποκτούν άλλη ομορφιά.

Βάλε στόχους που θες να κατακτήσεις τη σεζόν που ξεκινά

Ο Σεπτέμβρης, εκτός των άλλων, είναι ιδανική εποχή για να θέσεις τους στόχους που θες να ικανοποιήσεις τη χρονιά που ξεκινάει. Είτε αυτό αφορά στην προσωπική σου εξέλιξη (εργασία, γυμναστική κλπ.) είτε σε περισσότερο προσωπικό επίπεδο (σχέσεις, οικογένεια, φίλοι), ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου είναι το καλύτερο χρονικό πλαίσιο για να το κάνεις. Μην ξεχνάς ότι έχεις γυρίσει με γεμάτες μπαταρίες από τις διακοπές σου οπότε η ενέργεια που διαθέτεις ενδείκνυται για τέτοιες δράσεις.

Η ατζέντα της πόλης γεμίζει ξανά

Όπως κι εσύ, έτσι και οι καλλιτέχνες θέλουν να ξεκουραστούν το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και οι ψυχαγωγικές επιλογές λιγοστεύουν αυτή την κατά τ’ άλλα πανέμορφη περίοδο του χρόνου. Όμως, το Σεπτέμβρη όλοι σιγά σιγά επιστρέφουμε στις βάσεις μας και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να αυξάνονται και οι επιλογές για κάποιον που θέλει να περάσει δημιουργικά το βράδυ ή το ΣΚ του. Επιπλέον, είναι εξαιρετική περίοδος για υπαίθριες εκδηλώσεις, αφού έχει καλό καιρό, χωρίς τις υπερβολικές θερμοκρασίες, που καθιστούν άβολη την περιήγηση στην πόλη, όποια ώρα της ημέρας.