ΣΥΝΤΑΓΗ

Γαλλικό τοστ από κρουασάν

To cookbox.gr μας προτείνει να δοκιμάσουμε ένα διαφορετικό πρωινό. Γαλλικό τοστ από κρουασάν και μας τρέχουν ήδη τα σάλια.

ΥΛΙΚΑ

2 κρουασάν βουτύρου ατομικά

2 αβγά

1 πορτοκάλι το χυμό του και το ξύσμα του

240 ml. γάλα

1 βανίλια

15 ml Grand Marnier

10 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου

30 γρ. βούτυρο

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 4

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Κόβουμε στη μέση, τα κρουασάν, κατά μήκος. Αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με το ξύσμα του πορτοκαλιού, το χυμό του πορτοκαλιού, τη βανίλια και το γάλα.

Στο μεταξύ βάζουμε το σιρόπι του σφενδάμου σε μια μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε το Grand Marnier και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το μίγμα να ζεσταθεί.

Βάζουμε το βούτυρο σε ένα βαθύ τηγάνι. Αφήνουμε το βούτυρο να λιώσει και να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Βουτάμε κάθε φέτα κρουασάν στο μίγμα του αυγού και αμέσως στο τηγάνι με το καυτό λάδι. Τηγανίζουμε κάθε φέτα κρουασάν για 1-2 λεπτά απο κάθε πλευρά μέχρι να πάρει χρώμα.

Βάζουμε τις έτοιμες φέτες κρουασάν σε μια πιατέλα και τις περιχύνουμε με το σιρόπι που έχουμε ζεστάνει.

Αν θέλουμε προσθέτουμε 1 κ.σ. μασκαρπόνε σε κάθε φέτα κρουασάν όταν τη σερβίρουμε.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Εύκολο κέικ σοκολάτας

Ξέρετε πως να ανοίγετε και να καθαρίζετε μια καρύδα;