ΤΑΙΝΙΕΣ

Η Gal Gadot θα είναι η επόμενη “Κλεοπάτρα” και το Twitter μιλάει για μία ακόμη αδικία του Χόλιγουντ

Invision/AP Evan Agostini

Η Gal Gadot είχε μία ιδέα και την μοιράστηκε με τη σκηνοθέτη της ταινίας “Wonder Woman“, Patty Jenkins αλλά και με τη σεναριογράφο του καταπληκτικού “Shutter Island”, Laeta Kalogridis. Να υποδυθεί τη θρυλική βασίλισσα της Αιγύπτου, Κλεοπάτρα.

Η Paramount είναι το κινηματογραφικό στούντιο που κέρδισε τα δικαιώματα για τη νέα εκδοχή της ταινίας. Κάπου εδώ να πούμε ότι η 20th Century Fox είχε σχεδόν χρεοκοπήσει μετά από την πανάκριβη παραγωγή της Κλεοπάτρας, που είχε υποδυθεί η Elizabeth Taylor, το 1963. Κλείνει η παρένθεση.

Η ανακοίνωση από την Gal Gadot

Η περιχαρής Gal Gadot ανακοίνωσε περιχαρής το νέο της project, μέσα από τον λογαριασμό της στο Twitter. «Όπως ίσως έχετε ακούσει, θα συνεργαστώ με την Patty Jenkins και τη Laeta Kalogridis για να αναβιώσει η ιστορία της Κλεοπάτρας στη μεγάλη οθόνη, με έναν τρόπο που δεν έχουμε ξαναδεί. Μέσα από τα μάτια των γυναικών, μπροστά και πίσω από την οθόνη». Σε άλλο post της γράφει ότι ήθελε πολύ καιρό να υποδυθεί αυτόν τον ρόλο και να διηγηθεί την ιστορία της με έναν φρέσκο τρόπο. Μέχρι εδώ όλα καλά.

Οι αντιδράσεις στο Twitter

Είναι πολύ λευκή η Gal Gadot;

Η Gal Gadot κατάγεται από το Ισραήλ αλλά το Twitter αντέδρασε θίγοντας το κλασικό πρόβλημα της ανισότητας στους κινηματογραφικούς ρόλους. Πολλοί αναρωτιούνται για το πότε θα δουν επιτέλους μία μεγάλη αιγυπτιακή μύτη ή ένα δέρμα πιο σκούρο από τις καφέ χάρτινες σακούλες.

Αν και υπάρχουν πολλοί θαυμαστές που χαίρονται με αυτό το project και πιστεύουν ότι θα είναι η πιο όμορφη Κλεοπάτρα, η συντριπτική πλειοψηφία της προτείνει να κάνει πίσω και να δώσει την ευκαιρία σε ηθοποιούς αιγυπτιακής εθνικότητας. Δεν λείπουν φυσικά και εκείνοι που νομίζουν ότι ήταν Ελληνίδα ή Αφρικανή και ότι η Ισραηλινή καταγωγή της δίνει το δικαίωμα να είναι η επόμενη Κλεοπάτρα. Το αποτέλεσμα όμως είναι το ίδιο. Ότι η Gal Gadot είναι η πλέον ακατάλληλη για να υποδυθεί την Κλεοπάτρα και ότι, ως λευκή, στερεί το δικαίωμα από εκείνους που το δικαιούνται.

Αν και δεν πρόκειται για την ίδια περίπτωση ακριβώς, η Halle Berry σκόπευε να ενσαρκώσει τον ρόλο ενός transgender άντρα, αλλά παραιτήθηκε μετά από τον σάλο που προκλήθηκε για το ότι δεν δίνονται ίσες ευκαιρές και στα transgender άτομα.