ΣΥΝΤΑΓΗ

Φτιάξε νόστιμα κράκερς σε 20′

To cookbox.gr σου δείχνει πως να φτιάξεις κράκερς ολικής άλεσης μόνη σου.

ΥΛΙΚΑ

160 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης

20 γρ. ζάχαρη

Αλάτι 1/2 κ.γ. και επιπλέον για το πασπάλισμα των κράκερς

1/4 κ.γ. πάπρικα

60 γρ. βούτυρο ανάλατο ( 4 κ.σ.)

60 ml νερό

βανίλια 1/4 κ.γ.

Χρόνος προετοιμασίας: 20 λεπτά

Βαθμός δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.

Στρώνουμε 2 ταψιά με αντικολλητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και την πάπρικα και ανακατεύουμε καλά.

Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε και αυτό στο μπόλ με τα υπόλοιπα υλικά. Χτυπάμε το μίγμα στο μίξερ ώστε να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.

Σε ένα ποτήρι ανακατεύουμε το νερό με τη βανίλια και το προσθέτουμε στο προηγούμενο μίγμα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να προκύψει μια ζύμη.

Χωρίζουμε τη ζύμη μας σε 4 ίσα κομμάτια. Παίρνουμε το πρώτο κομμάτι και σκεπάζουμε τα υπόλοιπα με μια πετσέτα ώστε να μην ξεραθούν.

Αλευρώνουμε την επιφάνεια εργασίας μας και τον πλάστη μας και ανοίγουμε την ζύμη μας σε ένα μεγάλο ορθογώνιο.Θέλουμε η ζύμη μας να γίνει όσο πιο λεπτή γίνεται. Έπειτα κόβουμε τη ζύμη μας σε τετράγωνα κομμάτια.

Μεταφέρουμε τα τετράγωνα κομμάτια ζύμης στο ταψί και πασπαλίζουμε με αλάτι.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Ψήνουμε στο φούρνο για 5-10 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Φροντίζουμε να τσεκάρουμε τα κράκερς μας σε περίπτωση που υπάρχουν κάποια που είναι έτοιμα να τα αποσύρουμε από το φούρνο.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Καραμελωμένα καρύδια

Ψητές μπανάνες με παγωτό βανίλια