ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Φθινόπωρο 2021: Τα θερμά χρώματα είναι must. Πρωτότυπες ιδέες για να τα εντάξεις στη διακόσμηση

Unsplash

Το καφέ της κανέλας και του καβουρδισμένου πορτοκαλιού, το βαθύ κόκκινο, το πορτοκαλοκκόκκινο, το πορτοκαλί της κολοκύθας, το ήπιο μουσταρδί και το χρυσαφένιο κίτρινο είναι χρώματα εμπνευσμένα από τις φθινοπωρινές αποχρώσεις που δημιουργεί η φύση.

Αυτά τα χρώματα, λοιπόν, ανήκουν όλα στην κατηγορία των θερμών χρωμάτων. Χρώματα ιδανικά για να υποδεχθείς το φθινόπωρο και να δημιουργήσεις αυτήν την cozy, χουχουλιάρικη ατμόσφαιρα στο σαλόνι ή στο υπνοδωμάτιό σου. Οι must χώροι για να πειραματιστείς με τα θερμά χρώματα, καθώς εκεί συχνάζεις τις περισσότερες ώρες.

Η παλέτα των θερμών χρωμάτων

Εντάσσοντας στη διακόσμηση μαξιλάρια, παπλωματοθήκες, έργα τέχνης, πίνακες ζωγραφικής, βάζα, κεριά και κάθε λογής διακοσμητικά σε θερμούς χρωματισμούς είναι κι αυτό μία αρχή. Ωστόσο, εάν είσαι έτοιμη για πιο δραστικές αλλαγές, ήρθε η ώρα να βάψεις μερικούς τοίχους. Απλά επιλέγεις το θερμό χρώμα που σου κάνει κέφι.

Είτε, λοιπόν, θέλεις μία μικρή πινελιά θερμών χρωμάτων είτε επιθυμείς να κανείς μία πιο αισθητή αλλαγή, τσέκαρε τις παρακάτω φωτογραφίες για να εμπνευστείς. Γιατί η σωστές αλλαγές, θέλουν και σωστή καθοδήγηση.

Οι θερμοί τόνοι στους τοίχους, φέρνουν το φθινόπωρο στο σαλόνι σου

 

Τα θερμά χρώματα στο υπνοδωμάτιο

Τώρα, έχεις μία ιδέα για το πόσο ωραία είναι τα θερμά χρώματα στον τοίχο. Καθώς, λοιπόν, πηγαίνεις στο χρωματοπωλείο, φρόντισε να επιλέξεις μπογιά που κυμαίνεται στις αποχρώσεις της τερακότα, του καφέ και του ροζ. Μην ξεχάσεις να πάρεις και πινέλα, εάν δεν έχεις.

Εάν δεν θέλεις να βάψεις ολόκληρο τον τοίχο ή τέλος πάντων θέλεις να τεστάρεις την απόδοσή του πριν τον βάψεις ολόκληρο, λύση υπάρχει και σε αυτές τις περιπτώσεις. Επέλεξε το σωστό spot του σπιτιού και δημιούργησε γεωμετρικά σχήματα, όπως στο γραφείο της παραπάνω φωτογραφίας.

Διακριτικά διακοσμητικά σε θερμές αποχρώσεις: Το must για το φθινόπωρο

Όπως είπα, δεν είναι απαραίτητο να βάψεις κάποιον τοίχο για να εντάξεις τα θερμά χρώματα στη διακόσμηση και να υποδεχθείς το φθινόπωρο στο σπίτι σου. Τα διακριτικά διακοσμητικά κάνουν κι αυτά μία χαρά τη δουλειά τους.

Για παράδειγμα, η προσθήκη ενός παπλώματος ή σεντονιών σε θερμούς τόνους είναι ένας ωραίος τρόπος για να προσδώσεις την cozy διάθεση και τη ζεστασιά των θερμών αποχρώσεων στο υπνοδωμάτιό σου.

Τα μαξιλάρια σε θερμά χρώματα είναι επίσης ένας εύκολος και οικονομικός τρόπος να φέρεις το φθινόπωρο σπίτι σου.

Στα πιο ακόμα πιο μικρά και διακριτικά διακοσμητικά που μπορείς να αγοράσεις, προστίθενται τα βάζα, οι διακοσμητικές πιατέλες, τα κεριά, ακόμα και τα αποξηραμένα λουλούδια θερμών αποχρώσεων. Η επιλογή δική σου.

Φθινόπωρο, καλώς ήρθες!