LIFE

Ford Puma: για τις γυναίκες που τα θέλουν όλα

Το ολοκαίνουργιο Puma υπόσχεται να ικανοποιήσει όλες τις απαιτήσεις.

Σε μια εποχή που οι γυναίκες τα ζητούν όλα και μάλιστα τώρα, ακόμα και στο αυτοκίνητο που δεν αποτελεί απλά ένα μέσο μετακίνησης, το νέο Ford Puma, έρχεται να εκπληρώσει τις προσδοκίες τους στο μέγιστο βαθμό.

Ολοκαίνουργιο, ευχάριστο στο μάτι, με σύγχρονες γραμμές, ελκυστικές αναλογίες και υπερ-υψωμένο αμάξωμα που προσδίδει εκτός από άνεση στην οδήγηση και μεγαλύτερη αίσθηση ασφάλειας, το νέο Puma διακρίνεται από σύγχρονο διάκοσμο, ποιότητα κατασκευής, με μαλακά πλαστικά, ευχάριστες ταπετσαρίες που αφαιρούνται κιόλας για να καθίζονται εύκολα.

Οι γυναίκες θα εκτιμήσουν πολύ τον τρόπο που ανοίγει η πίσω πόρτα με hands-free λειτουργία. Εχοντας γεμάτα τα χέρια με αποσκευές, η πόρτα ανοίγει απλά με την κίνηση του ποδιού κάτω από τον προφυλακτήρα. Θα εκτιμήσουν επίσης και τη φωτεινότητα, με τη μεγάλη, ανοιγόμενη πανοραμική οροφή, όπως και τον έξτρα αποθηκευτικό χώρο 80 λίτρων, κάτω από το πάτωμα του χώρου αποσκευών, χάρη στον καινοτόμο αποθηκευτικό χώρο MegaBox, όπου μπορούν να “κρύψουν” μια τσάντα, για παράδειγμα. Θα επωφεληθούν, επίσης, από το μεγαλύτερο πορτ-μπαγκάζ της κατηγορίας του Puma, που με 456 λίτρα χωρά τα πάντα.

Η ευχάριστη αίσθηση που δημιουργεί η καμπίνα, ανήκει στα θετικά του νέου Puma. Η άνεση της θέσης οδήγησης είναι ενδεικτική, όπως και ο διάκοσμος, με τη μεγάλη οθόνη αφής να ξεχωρίζει στο κέντρο του ταμπλό και το πολυλειτουργικό τιμόνι να δίνει τη δυνατότητα σε χειρισμούς χωρίς να αποσπάσεις τ χέρια από το τιμόνι.
Νέες τεχνολογίες και γυναίκα έχουν στενούς δεσμούς και το νέο Puma με το αναβαθμισμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 της Ford, εξυπηρετεί τα μέγιστα σε πλοήγηση και συνδεδεμένα smartphones, χρησιμοποιώντας απλές φωνητικές εντολές. Μάλιστα, με το ενσωματωμένο μόντεμ FordPass Connect, έχει κινητό WiFi hotspot με δυνατότητα σύνδεσης έως και 10 συσκευών.


Το νέο Puma παρέχει και υψηλό αίσθημα ασφάλειας, καθώς εφοδιάζεται με τα εξελιγμένα συστήματα υποβοήθησης του οδηγού, όπως: Adaptive Cruise Control με Stop & Go, Speed Sign Recognition, Lane Centring, για άνετη οδήγηση στον αυτοκινητόδρομο και στις πόλεις με συχνές στάσεις-εκκινήσεις, Blind Spot Information System με Cross Traffic Alert για εύκολο και ασφαλές ξεπαρκάρισμα καθώς και Local Hazard Information, το οποίο είναι σε θέση να ενημερώσει τον οδηγό για επικίνδυνες καταστάσεις στο δρόμο πριν γίνουν αντιληπτές από τον ίδιο ή τους αισθητήρες του οχήματος.


Τεχνολογικά προηγμένο και στον τομέα των κινητήρων, καθώς διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία mHEV, που συνδυάζεται τον κινητήρα βενζίνης 1.0 lt EcoBoost, 125 και 155 ίππων, στις δύο εκδόσεις. Δεν χρειάζεται καμία εξοικείωση κατά την οδήγηση, καθώς όλα γίνονται μόνα τους. Η ενέργεια που ανακτάται κατά το φρενάρισμα και το ρολάρισμα του αυτοκινήτου, αποθηκεύεται σε μία αερόψυκτη μπαταρία ιόντων λιθίου 48V και στη συνέχεια χρησιμοποιείται κατά την επιτάχυνση από τον ενσωματωμένο ηλεκτροκινητήρα, ο οποίος συνδράμει τον κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ετσι, αφενός μειώνεται η κατανάλωση καυσίμου και αφετέρου περιορίζονται οι εκπομπές CΟ2. Δηλαδή, σύμφωνα με τις πρώτες μετρήσεις, στις νέες συνθήκες μέτρησης, έχει μέση κατανάλωση 5,4 – 5,6 λίτρα/100 χλμ. και εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, 124 και 127 γρ./χλμ. Το νέο Puma δίνει την ευκαιρία και σε 5 επιλογές τρόπων οδήγησης: Νormal, Sport, Eco, Slippery (ρυθμίζει το ESC και το Traction Control) και Trail, ανάλογα το που κινείται ή το πώς θέλεις να κινηθείς.
Το νέο Puma είναι διαθέσιμο για παραγγελίες και για την απόκτησή του υπάρχει και πρόγραμμα χρηματοδότησης MyPuma από τη Ford Finance, με προκαταβολή από 0%, επιτόκιο από 1% και διάρκεια αποπληρωμής από έως 84 μήνες, ενώ καλύπτεται από 8ετή εργοστασιακή εγγύηση Ford Protect.