ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Final Four τελικός: Ο νικητής, ο θρίαμβος του Χατζηγιάννη στο Twitter και η τηλεθέαση

Instagram.com/thefinalfourgr

Το βράδυ της Κυριακής 8 Δεκεμβρίου, πραγματοποιήθηκε ο τελικός του talent show του ΑΝΤ1, “The Final Four”. Την μεγάλη μάχη για τελευταία φορά, στη σκηνή του The Final Four έδωσαν η Εμμανουέλα Ζαμπετάκη, η Βαρβάρα Αργυρού, ο Μάνος Κοκολάκης και ο Σάκης Καραθανάσης.

Οι τέσσερις φιναλίστ ερμήνευσαν από ένα τραγούδι και το κοινό αποφάσισε σε ποιον από αυτούς να δώσει το πλεονέκτημα να διαλέξει τον αντίπαλό του στην πρώτη μονομαχία. Οι νικητές που προέκυψαν από τις δύο μονομαχίες μέσα από την απόφαση της κριτικής επιτροπής αναμετρήθηκαν στην τελευταία μονομαχία του show. Τον λόγο πήρε και πάλι η κριτική επιτροπή η οποία ανέδειξε μεγάλο νικητή του The Final Four τον Σάκη Καραθανάση. Μαζί του είχε αναμετρηθεί η Εμμανουέλα Ζαμπετάκη.

Μπορεί λοιπόν ο Σάκης Καραθανάσης να κέρδισε το έπαθλο των 50000 ευρώ και ένα συμβόλαιο με τη Minos EMI αλλά για το κοινό του Twitter τουλάχιστον, ο πραγματικός νικητής του show ήταν ο Μιχάλης Χατζηγιάννης.

Ο κριτής του The Final Four, όπως και οι συνάδελφοί του Ελένη Φουρέιρα και Μιχάλης Κουινέλης ανέβηκαν στη σκηνή του show και τραγούδησαν τις επιτυχίες τους. Οι επιτυχίες του Μιχάλη Χατζηγιάννη ήταν αυτές που ταξίδεψαν περισσότερο το κοινό.

Τα καλύτερα tweets για τον Μιχάλη Χατζηγιάννη στον τελικό του “Final Four”

Η Πέγκυ Ζήνα και το «Ματώνω»

Οι τρεις της κριτικής επιτροπής δεν ήταν οι μόνοι γνωστοι καλλιτέχνες που βρέθηκαν στη σκηνή του “The Final Four”. Η Πέγκυ Ζήνα, ο Ίαν Στρατής και η Idra Kayne τραγούδησαν μαζί με τους τέσσερις διαγωνιζόμενους του τελικού. Η συνύπαρξη της Πέγκυς Ζήνα και της παρουσιάστριας Ζέτας Μακρυπούλια στην ίδια εκπομπή έφερε στο κοινό μνήμες από το «Παρά Πέντε». «Το έχεις διασκευάσει κι εσύ αυτό το τραγούδι» είπε η Πέγκυ Ζήνα στη Ζέτα Μακρυπούλια για το «Ματώνω» που η ηθοποιός τραγουδούσε ως Αμαλία του Παρά Πέντε αφήνοντας εποχή.

 

 

 

Η τηλεθέαση

Ο τελικός του The Final Four παρά τις μουσικές εκπλήξεις και το «είμαστε μια ωραία μουσική ατμόσφαιρα» κλίμα του, δεν κατάφερε να περάσει μπροστά στους πίνακες τηλεθέασης. Ωστόσο σημείωσε τις καλύτερες επιδόσεις της συνολικής πορείας της. Το «κεφάλι» έδειχνε έτοιμο να το πάρει λίγο πριν την ανακοίνωση του αποτελέσματος όταν άγγιξε το 33,3% σε τηλεθέαση. Ωστόσο το σύνολο της τηλεθέασης που σημείωσε καθώς και το ποσοστό του στο δυναμικό κοινό το κράτησε τρίτο πρόγραμμα πίσω από το “The Voice” και το το «Κόκκινο Ποτάμι».

Αναλυτικά η τηλεθέαση

The Voice: 24,4% γενικό και 18,9% δυναμικό κοινό.
Το Κόκκινο Ποτάμι: 18,8% γενικό και 21,2% δυναμικό κοινό.
Τhe Final Four: 18,5% γενικό και 17,2% δυναμικό κοινό.