TRAVEL

Φέτος διαλέγω διακοπές με φίλους

Εννέα φίλοι, δυο αυτοκίνητα, μια διαδρομή, ένα σπίτι. Ας ξεκινήσουμε με αυτό σαν εικόνα. Τρομακτική και αστεία παράλληλα. Σίγουρα όμως έδωσε τη συνταγή της επιτυχίας για τέτοιου είδους διακοπές μιας και το έζησα εγώ φέτος.

Από την Έλλη Εμπεδοκλή

Απλά, οικονομικά και εύκολα, νομίζω πως φέτος έκανα τη σωστότερη επιλογή και πέρασα τέσσερις ξέγνοιαστες μέρες με παρέα. Όμως για να πετύχει αυτό το ταξιδάκι και να μην γυρίσετε πίσω κουρούπες από το μαλλιοτράβηγμα σας δίνω κάποιες συμβουλές που ίσως σας φανούν χρήσιμες.

Διάλεξε με ποιους θα πας

Ίσως αυτό να είναι το πιο σημαντικό από όλα. Η παρέα που θα σε συνοδεύει πρέπει να είναι άτομα που εμπιστεύεσαι, που γνωρίζεις καλά, σχεδόν όσο καλά ξέρεις και σένα τον ίδιο. Που έχετε περάσει και επτά, οχτώ, δέκα εμπειρίες μαζί βρε αδελφέ. Καλές κακές δεν έχει σημασία. Που σε ξέρουν, σε αγαπούν και σίγουρα δε σε παρεξηγούν.

Που όσες μέρες και αν περάσουν, ακόμα και αν αποκλειστείτε σε ένα ερημικό νησί, δεν πρόκειται να πλήξεις ποτέ! Τουλάχιστον αυτό ισχύει στη δική μου περίπτωση. Μόνο που εμείς αντί για ένα ερημικό νησί διαλέξαμε την εξοχική Πάφο της Κύπρου (να θυμίσω κάπου εδώ ότι είμαι περήφανη Ελληνοκύπρια). Νοικιάσαμε ένα ωραιότατο σπιτάκι με πισίνα και θέα τη θάλασσα και ήμασταν αποφασισμένοι να φτάσουμε σε κατάσταση nirvana από χαλάρωση. Πράγμα εύκολο για κάποιους που έχουν να θυμηθούν πολλά από τις παιδικές τους στιγμές μαζί.

 

Οι καλοί λογαριασμοί κάνουν τους κάλους φίλους

Οργανωθείτε μέρες πριν φύγετε για διακοπές. Χωρίστε τα οικονομικά σας από νωρίς για να μη δημιουργηθούν παρεξηγήσεις. Προμηθευτείτε όλα τα απαραίτητα για να μην τρέχετε τελευταία στιγμή και αναλάβετε ο καθένας από κάποιες αρμοδιότητες. Έτσι και εμείς εφοδιαστήκαμε με τα είδη πρώτης ανάγκης για το σπίτι.

Ναι, αυτά που βλέπετε στη φωτογραφία (και όχι μόνο) είναι είδη πρώτης ανάγκης. Ίσως σε ποσότητα να φτάνουν για ένα λόχο μαυροσκουφηδων αλλά είναι σίγουρα είδη πρώτης ανάγκης!!! Εννοείται πως σε αυτά συμπεριλαμβάνονται όλα τα τετράποδα που συμπληρώνουν ένα καθαρόαιμο ελληνικό τραπέζι. Αυτό ήταν άλλωστε και το σχέδιο μας. Καθαρόαιμες ελληνικές διακοπές. Ξάπλα στην πισίνα, καλό φαγητό και ξεκούραση.

 

Γέλιο, γέλιο και πάλι γέλιο

Ακούγεται κλισέ, το ξέρω. Αλλά είναι σημαντικό. Αφεθείτε και γελάστε με τη ψύχη σας. Η καλή παρέα μπορεί να σου προσφέρει άφθονο γέλιο φτάνει και εσύ να νιώσεις ελεύθερος να το απολαύσεις. Ιδιοτροπίες, κακοκεφιές και μίζερες καταστάσεις σίγουρα δε χωρούν σε ένα τέτοιο σκηνικό. Ακόμα και αν κάτι δε σε ευχαριστεί είναι καλύτερα να το αντιμετωπίσεις με χιούμορ και καλή διάθεση. Αφήστε και κανένα φίλο σας να πιει λίγο παραπάνω (ή πολύ). Πάντα έχει ενδιαφέροντα πράγματα να πει και να κάνει.

Privacy please

Είπαμε είμαστε παρέα. Αγαπημένη παρέα! Αλλά όχι σιαμαία. Ο καθένας από εμάς θέλει το χώρο του. Καλός ο χαβαλές, καλές και οι πλάκες. Όμως κάποτε κουράζεσαι και θέλεις λίγο χρόνο με τον εαυτό σου. Σημαντικό και πρέπει να το σεβόμαστε. Δεν μπουκάρουμε ξαφνικά στον προσωπικό χώρο και την ησυχία του άλλου. Εκεί ξεκινούν οι παρεξηγήσεις οι τσακωμοί και οι εντάσεις. Και σίγουρα δεν το θέλουμε αυτό.

 

Έτσι απλά και ήσυχα μπορείτε να απολαύσετε τις διακοπές σας με τους καλύτερους σας φίλους. Γιατί απλούστατα όλα είναι πιο εύκολα όταν πρόκειται να συνεννοηθείς με τους φίλους σου. Εντάξει τώρα αν εσείς επιμένετε μπορείτε να πάρετε μαζί σας και τον σύντροφο σας. Εμείς πάντως τους αφήσαμε να «λιώνουν» στη ζέστη και τη ρουτίνα και σας το συστήνουμε ανεπιφύλακτα.

Κάντε το και θα με θυμηθείτε