ΙΔΕΕΣ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ

Φενγκ Σούι κρεβατοκάμαρας: Όλα όσα πρέπει να προσέξεις

Είτε είσαι θαυμάστρια της Κινεζικής φιλοσοφίας είτε όχι, το Φενγκ Σούι σίγουρα όλο και κάπου θα το έχεις ακούσει. Φρόντισε, άλλωστε, γι' αυτό και η ελληνική τηλεόραση. Σίγουρα θυμάσαι στο "Είσαι το Ταίρι μου" τη Στέλλα που με την ανάλυση της ανάγκασε τη Βίκυ να πετάξει τους κάκτους από το παράθυρο, μπας και δει χαρά στην ερωτική της ζωή.

Δε λέμε να τη μιμηθείς, αλλά σου έχουμε μερικές προτάσεις. Αν κάτι δε σου πηγαίνει καλά με τον ύπνο, το σεξ, την ψυχική σου ηρεμία γενικά, γιατί δε ρίχνεις μια ματιά στις προτάσεις που κάνει το Φενγκ Σούι στην κρεβατοκάμαρα;

Παρακάτω, σου γράφουμε όλα όσα πρέπει να ξέρεις, με τη βοήθεια των σχετικών χρυσών κανόνων από τη Γεωργία Κιάφη, σύμβουλο Φενγκ Σούι, αναγνωρισμένη Master από τον GM Raymond Lo & τη Διεθνή Ένωση Φενγκ Σούι. Ξεκίνα από τα βασικά και γιατί όχι, μετά προχώρησε στα πιο εξειδικευμένα που έχουν να κάνουν με τον προσανατολισμό του δωματίου, ακόμα και με τη χρονιά που έχουμε.

Η σωστή θέση του κρεβατιού

 

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, είναι καλό η κρεβατοκάμαρα να μην είναι ένα τεράστιο και αχανές δωμάτιο. Το κρεβάτι σε σχέση με το χώρο, πρέπει να είναι αρμονικό. Δηλαδή ούτε πολύ μικρό αλλά ούτε και πολύ μεγάλο. Εάν το δωμάτιο έχει τραπέζιο σχήμα, βεβαιώσου πως βρίσκεται σε ένα από τους παράλληλους και σταθερούς τοίχους.

Πρόσεξε να μην είναι σε τέτοια θέση που να υπάρχουν από πάνω δοκάρια, ράφια, λάμπες κλπ.

Καλό είναι να αποφεύγεις να βάλεις στο κρεβάτι με τέτοιο τρόπο που τα πόδια σου όταν ξαπλώνεις να “δείχνουν” πόρτα. Επίσης, μην το βάζεις ανάμεσα σε δύο πόρτες ή ανοίγματα διότι βρίσκεσαι ανάμεσα σε δύο ρεύματα αέρα με αυτόν τον τρόπο.

Βάλε το κρεβάτι στο απέναντι διαγώνιο χώρο του δωματίου, δηλαδή μακριά από την πόρτα και σε τέτοια θέση ώστε να βλέπεις ανεμπόδιστα την είσοδο της κρεβατοκάμαρας.

Μη βάζεις το κρεβάτι διαγώνια στο δωμάτιο, έχοντας το προσκέφαλο στο κενό που δημιουργείται από την γωνία δύο τοίχων. Επίσης, ούτε με τέτοιο τρόπο ώστε στα πόδια σου να είναι η πόρτα της τουαλέτας. Γενικά η πόρτα της τουαλέτας καλό είναι να μην είναι κοντά.

Το προσκέφαλο

 

Πρόσεξε το προσκέφαλο του κρεβατιού σου. Αρχικά, καλό είναι να μην ακουμπάει σε τοίχο που από πίσω έχει τζάκι, φούρνο, παράθυρο, νεροχύτη, νιπτήρα, καζανάκι ή μπανιέρα.

Χρειάζεσαι ένα σταθερό τοίχο να ακουμπήσει. Αν υπάρχει παράθυρο και δε μπορείς να αλλάξεις κάπως τη διαρρύθμιση, βάλε δυνατό προσκέφαλο και φράξε το παράθυρο ώστε να μην σε χτυπάει ρεύμα αέρα.

Αν έχεις κρεβάτι χωρίς προσκέφαλο, μπορείς να βάλεις μεγάλα μαξιλάρια ή να φτιάξεις μια κατασκευή εσύ. Έχει πολλές DIY ιδέες αν ψάξεις στο διαδίκτυο.

Διακοσμητικά donts

Πολλές φορές προσπαθούμε να προσθέσουμε πινελιές στο χώρο μας, αλλά αντί να καταφέρουμε να τον ανανεώσουμε, μπλοκάρουμε την ενέργεια του. Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, για παράδειγμα, δεν είναι καλή ιδέα να υπάρχουν φυτά στο υπνοδωμάτιο.

Οι καθρέπτες, ακόμα, χρειάζονται πολύ προσοχή. Δεν πρέπει να είναι ακριβώς απέναντι από μπαλκονόπορτα ή παράθυρο, ούτε έτσι τοποθετημένοι που να βλέπεις το σώμα σου όταν ξαπλώνεις. Ακόμα, καθρέπτης απέναντι από καθρέπτη, δεν προτείνεται. Ιδανικά, αν θέλεις να έχεις μέσα στην κρεβατοκάμαρα, βάλε από τη μέσα μεριά της ντουλάπας έναν. Αν δε γίνεται, φρόντισε αυτός που έχεις, να καλύπτεται με ύφασμα όσο κοιμάσαι.

Να αποφεύγεις συντριβάνια ή κινούμενο νερό στην κρεβατοκάμαρα, διότι αυτό θα προκαλέσει ανήσυχο ύπνο αλλά και ατυχία σε τομείς ανθρώπινης αρμονίας όπως σταθερότητα, υγεία και σχέσεις.

Οι λάμπες ακριβώς πάνω από το κρεβάτι δεν ενδείκνυνται για καλό ύπνο. Είναι καλύτερα τα φώτα στα πλάγια του κρεβατιού. Επίσης, μιλώντας για τα πράγματα που μπορεί να βρίσκονται πάνω από το κρεβάτι, πες όχι στα αιχμηρά αντικείμενα.

Να αποφεύγεις στεφάνι με αντικουνουπικό δίχτυ που κρέμεται πάνω από το κρεβάτι γιατί θεωρείται ότι δημιουργεί πίεση και επηρεάζει την ζωτικότητά σου και την υγεία σου.

Τέλος, μην αφήνεις κεριά πίσω από κεφάλι σου!

Συνήθειες

Η ρουτίνα σου, παίζει μεγάλο ρόλο στην καλή ενέργεια του υπνοδωματίου σου. Έτσι καλό είναι:

– Να αερίζεις καθημερινά την κρεβατοκάμαρα για να ανανεώνεται ο αέρας

– Να αφήνεις τον ήλιο να μπαίνει στο δωμάτιο συχνά ώστε να μην λιμνάζει η ενέργεια

– Να τακτοποιείς το δωμάτιο

– Να μην αφήνεις πράγματα κάτω από το κρεβάτι

– Να μη δουλεύεις στην κρεβατοκάμαρα