ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Το μόνο φυτό που θα σου φέρει τύχη τώρα τον χειμώνα

Unsplash

Εάν θέλεις να αποτρέψεις την αρνητική ενέργεια από το να κατακλύσει το σπίτι σου, σού έχουμε πει ποιο φυτό πρέπει να αποφύγεις. Επειδή, όμως, είσαι plant lover και ταυτόχρονα ακολουθείς πιστά τους κανόνες του Φενγκ Σούι, τώρα σου βρήκαμε και το must χειμερινό φυτό. Όχι μόνο θα προσελκύσει τη θετική ενέργεια στο σπίτι σου αυτήν την εποχή, αλλά θα αποτελέσει και ζωντανό μέρος της stylish διακόσμησής σου.

Εκτός από κάποιους γενικούς κανόνες που «βαφτίζουν» τα φυτά μαγνήτες θετικής ή αρνητικής ενέργειας αντίστοιχα, υπάρχουν και οι εποχές που καθορίζουν το πόσο τυχερά ή άτυχα είναι εκείνα που θα αποφασίσεις να βάλεις στο σπίτι σου. Τα φυτά, κατά γενικό κανόνα, φέρνουν τύχη ενισχύοντας τη ροή της ενέργειας Τσι και σε προστατεύουν από την αρνητικότητα. Αυτην την εποχή του χρόνο, ένα είναι το φυτό που παίρνει τα σκήπτρα του «βασιλιά της τύχης» σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, ενώ μάλιστα έχει προταθεί ως εθνικό λουλούδι της Κίνας!

Φενγκ Σούι: Το μόνο φυτό που θα αυξήσει την τύχη σου τον χειμώνα

Η ιαπωνική βερυκοκιά (Prunus mume), λοιπόν, είναι το must φυτό που πρέπει να έχεις στο σπίτι σου τώρα που έχει χειμωνιάσει για τα καλά. Μέρος της γοητείας του αποτελούν τα άνθη που εμφανίζονται μέσα από τα κλωνάρια και δεν χαμπαριάζουν από συννεφιές, χιονοθύελλες, χαμηλές θερμοκρασίες, γενικά από αυτό που λέμε χειμώνα.

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, αυτό το φυτό αντιπροσωπεύει την ευημερία και την παρατεταμένη καλή τύχη.

Μπορεί να την λένε ιαπωνική βερυκοκιά αλλά το φυτό εμφανίστηκε αρχικά γύρω από τον ποταμό Yangtze στα νότια της Κίνας. Αργότερα το γνώρισαν οι Ιάπωνες, οι Κορεάτες και οι Βιετναμέζοι και το αγάπησαν επίσης.

Φενγκ Σούι φυτά

Όταν με το καλό μεγαλώσει, μεταφυτεύεις σε μεγαλύτερη γλάστρα για να δώσεις έξτρα χώρο (και χρόνο) να αναπτυχθεί σωστά. Μπορείς, επίσης, να το φυτέψεις απευθείας στο χώμα για να μεταμορφωθεί σε ένα εντυπωσιακό φυτό με ξυλώδη κορμό και μπουμπούκια που σε ταξιδεύουν κάπου στην Ιαπωνία, την εποχή των ανθισμένων αμυγδαλιών.

Να πούμε, επίσης, ότι σε γενικότερα πλαίσια, τα ανθισμένα κλαδιά -όχι μόνο αυτά της ιαπωνικής βερυκοκιάς- αλλά και αυτά της δαμασκηνιάς, της ροδακινιάς και της κρανιάς, ενισχύουν τον τομέα της υγείας καθώς συμβολίζουν την αγνότητα και τη θεραπεία.