ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: Το ανοιξιάτικο τελετουργικό που θα σου φέρει καλή τύχη

Unsplash

Σύμφωνα με το Φενγκ Σούι, η άνοιξη είναι μια μεταβατική περίοδος. Πρόκειται για μια εποχή της αναγέννησης και της ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της οποία θέτονται νέοι στόχοι. Συνδέεται, επίσης, με το στοιχείο του ξύλου και την ημισέληνο. Οι σκοτεινές μέρες του χειμώνα δίνουν τη θέση τους σε εκείνες που κυριαρχεί το φως του ήλιου.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου που χαρακτηρίζεται από έντονη ενέργεια και ηλιοφάνεια, μια σειρά από απλές πράξεις στο Φενγκ Σούι, θα σου επιτρέψουν να εκμεταλλευτείς ακόμα περισσότερο αυτήν τη στιγμή της αναγέννησης, η οποία επηρεάζει θετικά τη ζωή σου.

Φενγκ Σούι: Το ανοιξιάτικο τελετουργικό που προσελκύει την επιτυχία και την καλή τύχη

Αρχικά, οι ειδικοί του Φενγκ Σούι εξηγούν ότι η άφιξη της άνοιξης, απαιτεί την ανανέωση της ενέργειας στο σπίτι σου. Οι ίδιοι προτείνουν μια ειδική τελετουργία καθαρισμού της ενέργειας για να προσελκύσεις την επιτυχία, την καλή τύχη και τον πλούτο.

Ο ενεργειακός καθαρισμός του χώρου σου, λοιπόν, ξεκινάει με το ξεσκαρτάρισμα στο σπίτι. Ξεφορτώσου αντικείμενα, ρούχα και έπιπλα που δεν χρησιμοποιείς για να επιτρέψεις την ελεύθερη ροή της ενέργειας. Μόλις γίνει το ξεκαθάρισμα, έρχεται η ώρα να προσθέσεις ανοιξιάτικα φυτά και λουλούδια στο σπίτι σου για να αυξήσεις τη ζωντάνια.

Τέλος, πρέπει να ακολουθήσεις ένα συγκεκριμένο τελετουργικό, το οποίο θα επισφραγίσει την έλευση της άνοιξης για να φέρει μαζί της την επιτυχία και την καλή τύχη. Το τελετουργικό αυτό περιλαμβάνει την καύση κανέλας, δάφνης και πορτοκαλιού που συμβολίζουν την αλλαγή των εποχών.

Τι θα χρειαστείς:

  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 2 αποξηραμένες φέτες πορτοκαλιού (Μπορείς να αγοράσεις έτοιμες ή να αποξηράνεις τις δικές σου φέτες πορτοκαλιού, αφήνοντάς τες 2 εβδομάδες στον ήλιο -κάτι που είναι προτιμότερο για να επωφεληθείς από τη φυσική τους ενέργεια)
  • 3 φύλλα δάφνης
  • Μια κλωστή ή ένα κορδόνι για να δέσεις τα παραπάνω υλικά μεταξύ τους και να δημιουργήσεις ένα ΔΙΥ, φυσικό και αρωματικό smudge stick.
  • Αφού τα δέσεις και πριν το χρησιμοποιήσεις για τον ενεργειακό καθαρισμό του σπιτιού σου, τα αφήνεις να ξεκουραστούν για μια νύχτα.

Πότε είναι η κατάλληλη στιγμή να κάψεις το θυμίαμα

Το τελετουργικό πρέπει να γίνει το βράδυ. Θα πρέπει, βέβαια, προηγουμένως να έχεις καθαρίσει πολύ καλά το σπίτι σου, αλλά να το έχεις απαλλάξει και από τις αρνητικές ενέργειες, αναμειγνύοντας νερό με ξύδι ή αλάτι. Χρησιμοποίησέ το για να καθαρίσεις όλες τις επιφάνειες στο σπίτι σου. Αυτό θα πρέπει να γίνει σε όλες τις επιφάνειες που κάνουν οποιουδήποτε είδους αντανάκλαση (πχ. παράθυρα και καθρέφτες).

Φρόντισε να έχεις ανοίξει όλα τα παράθυρα (και την εξώπορτα). Υπάρχουν ειδικά πιάτα γι’ αυτό το τελετουργικό. Στην περίπτωση που δεν έχεις ή δεν θέλεις να αγοράσεις, ένα μεγάλο πιάτο θα κάνει μια χαρά τη δουλειά του. Ξεκίνα από το πιο απομακρυσμένο από την είσοδο του σπιτιού δωμάτιο.

Αν κάποια στιγμή σβήσει, μην ανησυχείς. Έχεις το ελεύθερο να το ανάψεις ξανά όσες φορές χρειαστεί. Φρόντισε να περάσεις κάθε γωνιά του σπιτιού με το smudge stick, κάνοντας manifestation από μέσα σου τους στόχους που θέλεις να πετύχεις. Ολοκληρώνεις το τελετουργικό με μια βόλτα από το σαλόνι και την είσοδο. Αν δεν προλάβεις να κάψεις όλο το smudge stick, το αφήνεις να κάψει μόνο του τελείως.