ΦΕΝΓΚ ΣΟΥΙ

Φενγκ Σούι: 4 tips διακόσμησης για ένα τυχερό Πάσχα

Unsplash

Ένας από τους στόχους του Φενγκ Σούι, είναι να προωθήσει και να διατηρήσει τη θετική ενέργεια μέσα στο σπίτι. Η φιλοσοφία του Φενγκ Σούι εστιάζει, σε γενικά πλαίσια, στην αρμονία που πρέπει να χαρακτηρίζει το περιβάλλον μας. Είτε μιλάμε για το σπίτι μας είτε μιλάμε για το γραφείο μας. Εκεί, δηλαδή, που οι περισσότεροι από εμάς περνάμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς μας.

Τώρα που πλησιάζει το Πάσχα, ψάχνεις τρόπους να αυξήσεις τη θετική ενέργεια και την τύχη στον χώρο σου και να φέρεις και σε αυτόν μία ενεργειακή «ανάσταση». Μπορείς να το κάνεις, ακολουθώντας τους παρακάτω διακοσμητικούς κανόνες του Φενγκ Σούι.

Φενγκ Σούι: 4 tips διακόσμησης για ένα τυχερό Πάσχα

Υπάρχουν, λοιπόν, μερικά πραγματάκια που μπορείς να κάνεις στη διακόσμηση του σπιτιού σου, τώρα το Πάσχα, για να έχεις την τύχη με το μέρος σου. Αυτά είναι τα εξής:

  • Φρεσκοκομμένα λουλούδια: Τα φυτά είναι γνωστό lucky item του Φενγκ Σούι και το Πάσχα είναι η ιδανική περίοδος να προσθέσεις μερικά στο σπίτι σου. Τοποθέτησε, για παράδειγμα, ένα βάζο με φρεσκοκομμένα, ολάνθιστα λουλούδια. Ιδανικές τοποθεσίες για το ανοιξιάτικο βάζο σου: Είσοδος, σαλόνι, μπάνιο επισκεπτών (αν, φυσικά, έχεις στο σπίτι σου).
  • Γλάστρα με κρίνα: Τοποθέτησε μια γλάστρα με κρίνα σε περιοχές του σπιτιού που σχετίζονται με την υγεία (ανατολικά), αν θες να αυξήσεις την τύχη σου σε αυτόν τον τομέα. Αν πάλι θες να τονώσεις τον τομέα της ευημερίας, προσθέτεις τη γλάστρα νοτιοανατολικά στο σπίτι σου για να ενεργοποιήσεις το στοιχείο του ξύλου.
  • Πασχαλινή διακόσμηση: Διακόσμησε το σπίτι σου σε πασχαλινό mood. Για παράδειγμα, μπορείς να προσθέσεις πασχαλινές μαξιλαροθήκες στα διακοσμητικά μαξιλάρια, που έχεις ήδη στον καναπέ ή στην πολυθρονα σου στο σαλόνι. Ακόμα και σε ριχτάρι με Easter print μπορείς να επενδύσεις!
  • Κεραμικά, πασχαλινά διακοσμητικά: Ειδική κατηγορία αποτελούν τα κεραμικά διακοσμητικά με θέμα το Πάσχα, τα οποία μπορείς να τοποθετήσεις στους τομείς που σχετίζονται με το στοιχείο της γης στα νοτιοδυτικά του σπιτιού σου, αν θες να αυξήσεις την τύχη στα ερωτικά σου. Επίσης, αυτά τα διακοσμητικά ταιριάζουν στη γωνία της τραπεζαρίας, στο σαλόνι, την είσοδο του σπιτιού και το μπάνιο των επισκεπτών.