ΘΕΡΜΙΔΕΣ

Φάε αυτό το φρούτο μετά από πίτσα και σουβλάκια και δεν θα πάρεις γραμμάριο

Ποιος άνθρωπος με αδυναμία στο φαγητό και τα γλυκά δεν έχει ευχηθεί να μπορούσε να τρώει ο ό,τι θέλει και σε ό,τι ποσότητες θέλει, χωρίς να παίρνει γραμμάριο; Ούτε ένας.

Φαίνεται πως οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει τον τρόπο για να το πετύχει κανείς αυτό, κάτι που οι περισσότεροι από εμάς αγνοούμε. Πρόκειται, μάλιστα, για μια λύση τόσο εύκολη και ανέξοδη που κυριολεκτικά μας κάνει να πιστεύουμε πως είναι πολύ καλή για να είναι αληθινή.

Ποια είναι αυτή; Η κατανάλωση κόκκινων μύρτιλλων Σκανδιναβίας, γνωστά και ως lingonberries.

 

Τα ιδιαίτερα αυτά φρούτα, έχουν την ιδιότητα να εμποδίζουν τον οργανισμό μας να αποθηκεύει το περιττό λίπος που μας χαρίζουν οι λιπαρές τροφές, ενώ παράλληλα μειώνουν τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα. Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κατανάλωση μερικών από αυτά αμέσως μετά από ένα παχυντικό γεύμα, μπορεί να κάνει θαύματα, καθώς μεγάλο μέρος της γεμάτης λιπαρά αυτής τροφής θα αποβληθεί από τον οργανισμό πριν προλάβει να γίνει λίπος!

Αξίζει να σημειωθεί πως όλες οι ποικιλίες μούρων φημίζονται για τις αντιοξειδωτικές τους ιδιότητες. Η συγκεκριμένη, όμως, βοηθά στη μη αποθήκευση του λίπους όσο καμία άλλη.

Τι λέτε; Να παραγγείλουμε ένα πιτόγυρο απ’ όλα;