LIFE
SPONSORED

Έξυπνοι τρόποι να βάλεις τη σοκολάτα υγείας στη διατροφή σου

Unsplash

Μία σχέση μεγάλης λατρείας. Μία ιστορία αγάπης. Μόνο με αυτές τις φράσεις θα μπορούσε να ξεκινήσει ένα κείμενο που αναφέρεται στη σοκολάτα και πιο συγκεκριμένα στη σοκολάτα υγείας.

Θέλω να κάνεις μία εικόνα στο μυαλό σου, κλείνοντας ταυτόχρονα τα μάτια. Κόβεις ένα κομμάτι από τη σοκολάτα υγείας που έχεις στα χέρια σου και την τρως με συνοπτικές (ποιος να αντισταθεί;) διαδικασίες. Η πλούσια γεύση της κατακλύζει τον ουρανίσκο σου και το σήμα από τον εγκέφαλο αποστέλλεται: ευτυχία.

Αυτό είναι το συναίσθημα που έχεις κι αυτή τη στιγμή, φέρνοντας αυτή την εικόνα στο μυαλό σου. Κι όταν μιλάμε για σοκολάτα υγείας δεν μπορούμε παρά να αναφερόμαστε στην υπεραιωνόβια Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη.

Η Σοκολάτα Υγείας Παυλίδη είναι μία σοκολάτα, που εύκολα θα μπορούσε να αποκαλέσει κανείς γεύση της Ελλάδας. Τη διακρίνουν αξίες, όπως η ποιότητα, η ελληνικότητα, η αυθεντικότητα, η παράδοση και η διαχρονικότητα, οι οποίες την καθιστούν νο1 σοκολάτα υγείας στις καρδιές όλων των Ελλήνων.

σοκολάτα υγείας

Η αγαπημένη και χαρακτηριστική γεύση, οι αμέτρητες διακρίσεις και η διαχρονική συσκευασία αποτελούν αναλλοίωτα χαρακτηριστικά της Υγείας Παυλίδη, τα οποία αγκαλιάζουν και ταυτόχρονα αποδεικνύουν τη μακρόχρονη ιστορία της από το 1861.

Το 1861, παράχθηκε η πρώτη σοκολάτα στην Ελλάδα, η σοκολάτα Υγείας Παυλίδη, η οποία διατίθετο από το «Γλυκισματοποιείον» του Σπυρίδωνα Παυλίδη στη συμβολή των οδών Αιόλου και Βύσσης. Το «Υγείας» προέκυψε, γιατί δεν υπήρχε η διαδικασία της παστερίωσης του γάλακτος.

Το μη παστεριωμένο γάλα οδηγούσε σε σοβαρά προβλήματα υγείας. Γι’ αυτό και ο Σπυρίδωνας Παυλίδης έφτιαξε τη δική του σοκολάτα χωρίς γάλα, για να διασφαλίσει την άριστη ποιότητα του προϊόντος, και την ονόμασε «Υγείας».

Έξυπνοι τρόποι να βάλεις τη σοκολάτα υγείας στη διατροφή σου

Έρευνα που έγινε στο Syracuse University στην πολιτεία της Νέας Υόρκης έδειξε ότι η κατανάλωση σοκολάτας συνδέεται άμεσα με την ενδυνάμωση της εγκεφαλικής ενέργειας. Ένα κομμάτι σοκολάτα υγείας μαζί με τον πρωινό καφέ σου θα αυξήσει τη ροή του αίματος στον εγκέφαλο δίνοντάς σου ενέργεια ώστε να σκέφτεσαι πιο γρήγορα. Να το καθιερώσεις.

Χρειάζεσαι ένα σνακ για να κάνεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά; Οι μπάρες σοκολάτας με αυθεντική σοκολάτα Υγείας Παυλίδη είναι ό,τι ψάχνεις. Ένα εύκολο, γρήγορο και φοβερά γευστικό σνακ που μπορείς να έχεις στην τσάντα σου.

Η Υγείας Παυλίδη μπάρα με αμύγδαλα και κρέμα με γεύση γιαουρτιού και πορτοκαλιού ξυπνάει στις αισθήσεις μέσα από τα αρώματα του πορτοκαλιού και του αμύγδαλου σε μια μοναδική γευστική σύνθεση.

μπάρα σοκολάτα υγείας

Η Υγείας Παυλίδη μπάρα με φουντούκια και κρέμα κακάο με γεύση μελιού προσφέρει μια γευστική εμπειρία που συνδυάζει ξηρό καρπό, τη μοναδική αίσθηση του μελιού και όλο αυτό σε μια κρέμα που λιώνει στο στόμα.

μπάρα σοκολάτα υγείας

Η ευεργετική δράση της σοκολάτας υγείας οφείλεται στην υψηλή περιεκτικότητά της σε αντιοξειδωτικά, όπως οι πολυφαινόλες, οι φλαβονόλες και οι κατεχίνες. Ένα κομματάκι σοκολάτα υγείας την ημέρα προστατεύει την καρδιά και βοηθά τους πάσχοντες από διαβήτη να ρυθμίσουν καλύτερα το σάκχαρό τους.

Ιδανική επιλογή και για όσες προσέχουν τη διατροφή τους και επιλέγουν ένα ισορροπημένο πρόγραμμα. Μπορείς τη στιγμή που θέλεις απεγνωσμένα να φας γλυκό, να δοκιμάσεις λίγη σοκολάτα και να κορεστεί η επιθυμία σου.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Κοπεγχάγης διερεύνησαν την επίδραση της σοκολάτας υγείας στη ρύθμιση της πείνας και του κορεσμού και διαπίστωσαν πως οι εθελοντές που είχαν καταναλώσει σοκολάτα υγείας, έφαγαν 17% λιγότερες θερμίδες στο επόμενο γεύμα τους, ενώ για τις πρώτες πέντε ώρες μετά την κατανάλωση σοκολάτας πείνασαν πολύ λιγότερο.