ΣΠΙΤΙ
SPONSORED

Έξυπνες ιδέες διακόσμησης για την απόλυτη ανανέωση του υπνοδωματίου σου

instagram.com/ikeagreece/

Είναι ο πιο προσωπικός σου χώρος. Το δωμάτιο που θέλεις να αποπνέει ηρεμία και ασφάλεια. Χρειάζεσαι έπιπλα και αντικείμενα που θα καλύπτουν τις καθημερινές σου ανάγκες και θα κάνουν τη ζωή σου ευκολότερη.

Καλύτερο σπίτι σημαίνει καλύτερη ζωή. Η χρονιά που διανύουμε επιβεβαιώνει την αρχική διαπίστωση. Καλύτερο σπίτι σημαίνει σπίτι λειτουργικό, ζεστό και φιλόξενο. Η ΙΚΕΑ με τον νέο της κατάλογο μάς προσκαλεί να απολαύσουμε ακόμα περισσότερες στιγμές ηρεμίας και χαλάρωσης στο σπίτι μας. Τα νέα της προϊόντα έχουν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε να προσαρμόζονται στο lifestyle μας που συνεχώς μεταβάλλεται.

Περνάμε πια ολοένα και περισσότερο χρόνο στο σπίτι και είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε άνετα μέσα σε αυτό. Και να μας αρέσει φυσικά ο χώρος που έχουμε δημιουργήσει για αυτό και η διακόσμηση έχει ρόλο καθοριστικό.

Πιο συγκεκριμένα, η διακόσμηση του υπνοδωματίου σου θα πρέπει να συμβαδίζει απόλυτα με την ψυχοσύνθεσή σου. Οι αλλαγές είναι απαραίτητες ανά τακτά χρονικά διαστήματα για να ανανεώνεται και να σε κάνει να νιώθεις κι εσύ πως κάτι νέο υπάρχει να ανακαλύψεις. Μικρές ή μεγάλες αλλαγές έχουν να δώσουν πολλά.

Η ΙΚΕΑ μάς καλεί να υιοθετήσουμε νέες συνήθειες που θα συμβάλλουν στη διατήρηση της υγείας και της ευεξίας μας μέσα από έξυπνες επιλογές λειτουργικών προϊόντων με υψηλή αισθητική.

Το μυστικό για μια ισορροπημένη ζωή κρύβεται στις στιγμές, εκείνες τις στιγμές που μας βοηθούν να «αδειάσουμε» τη σκέψη μας και να απολαύσουμε τον προσωπικό μας χώρο. Άλλωστε, η ζωή στο σπίτι δεν ήταν ποτέ τόσο σημαντική όσο είναι σήμερα.

Ο νέος κατάλογος είναι αφιερωμένος στην έξυπνη αναδιαμόρφωση των χώρων του σπιτιού με απόλυτα λειτουργικές λύσεις και καινοτόμα, πολυχρηστικά προϊόντα που θα μας «λύσουν» τα χέρια, αξιοποιώντας τις δυνατότητες του χώρου μας, ανεξαρτήτως μεγέθους. Τα νέα προϊόντα της ΙΚΕΑ αποτυπώνουν στην πράξη τη δέσμευση της εταιρείας για τη δημιουργία ενός πιο αειφόρου μέλλοντος.

Μέσα από την ευρεία χρήση βιώσιμων υλικών και την υιοθέτηση νέων συνηθειών, όπως ο περιορισμός της σπατάλης νερού και η ανάδειξη της #lesswaste φιλοσοφίας, ο φετινός κατάλογος στόχο έχει να διευκολύνει μικρούς και μεγάλους να αποκτήσουν μια πιο ισορροπημένη καθημερινότητα, αποδεικνύοντας ότι «καλύτερο σπίτι» σημαίνει «καλύτερη ζωή».

Είναι η καταλληλότερη στιγμή να ανανεώσουμε το υπνοδωμάτιό μας και να προσαρμόσουμε τη διακόσμηση στις ανάγκες μας. Ακολουθούν τα αντικείμενα που θα αλλάξουν όλα όσα ήξερες για τη λειτουργικότητα.

Εργονομικά μαξιλάρια για καλύτερο ύπνο

Τα εργονομικά μαξιλάρια έχουν τον ανάλογο τύπο για κάθε στάση ύπνου (ανάσκελα, στο πλάι ή μπρούμυτα). Στο εσωτερικό τους τα εργονομικά μαξιλάρια περιέχουν αφρό μνήμης. Το μαξιλάρι ουσιαστικά προσαρμόζεται στην εκάστοτε ανάγκη και εσύ απολαμβάνεις τον ύπνο σου.

Κουρτίνες με φίλτρο αέρα, κι όμως υπάρχουν

Πρόκειται για τις κουρτίνες καθαρισμού αέρα GUNRID. Η τεχνολογία σε αυτές τις κουρτίνες αντλεί ενέργεια από το φυσικό φως και φιλτράρει τον αέρα στο εσωτερικό του δωματίου. Η τεχνολογία σε αυτές τις κουρτίνες αποτελείται από μια επίστρωση φωτοκαταλύτη που βασίζεται σε ένα υλικό με βάση τα ορυκτά. Όταν ενεργοποιείται από το φως της ημέρας, καταστρέφει τους κοινούς ατμοσφαιρικούς ρύπους. Το ύφασμα τους είναι κατασκευασμένο από 50 ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, οπότε είναι ένα προϊόν πλήρως φιλικό για το περιβάλλον.

Φωτιστικά από ρατάν, η απόλυτη τάση

Τα φωτιστικά από ρατάν είναι η απόλυτη τάση που κυριαρχεί στη διακόσμηση ήδη από την αρχή του 2020. Το KNIXHULT είναι ένα φωτιστικό με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Χρησιμοποιώντας τμήματα του μπαμπού που διαφορετικά θα πετούσαμε, ελάχιστη ποσότητα του φυτού μένει ανεκμετάλλευτη. Το καφέ-μπεζ, οι γήινοι τόνοι δηλαδή, είναι ιδανικές επιλογές για το υπνοδωμάτιο καθώς χαρίζουν ζεστασιά. Τι δεν πρέπει να ξεχάσεις; Τους LED λαμπτήρες.Η τεχνολογία LED χρησιμοποιεί 85% λιγότερη ενέργεια και οι λαμπτήρες LED διαρκούν 20 φορές περισσότερο από τους συμβατικούς λαμπτήρες πυρακτώσεως.

Το απαραίτητο χαλί

Τα χαλιά είναι αυτά που πλαισιώνουν τη σωστή και προσεγμένη διακόσμηση σε έναν χώρο όμορφο και λειτουργικό. Τα χαλιά κάνουν το σπίτι ζεστό και φιλόξενο και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους ακόμα κι αν φαινομενικά φαντάζουν αταίριαστα. To χαλί TIPHEDE προέρχεται από φυσικά υλικά και είναι κατασκευασμένο με φιλικό τρόπο προς το περιβάλλον. Λευκό, μαύρο και γκρι. Ιδανικός συνδυασμός που ταιριάζει με όλα τα στιλ διακόσμησης.

Χωρίς πάπλωμα δεν γίνεται

Επιλέγουμε συνειδητά προϊόντα από ανανεώσιμα υλικά, όπως το πάπλωμα SMASPORRE. Ελαφρύ και ζεστό. Δεν χρειάζεσαι κάτι άλλο για τις κρύες νύχτες. Μπορείς να παίξεις με τα χρώματα και τα σχέδια στις παπλωματοθήκες και να δώσεις το ύφος που εσύ επιθυμείς στη διακόσμηση του υπνοδωματίου σου.

Ο τέλειος ύπνος χρειάζεται «έξυπνο» φωτισμό

Στην ΙΚΕΑ θα βρεις μεγάλη ποικιλία από «έξυπνα» προϊόντα με τα οποία μπορείς εσύ να ρυθμίσεις ασύρματα τον φωτισμό χωρίς να σηκωθείς από το κρεβάτι. Τεντώνεις το χέρι σου και σβήνεις το φως χωρίς να «βγεις» από τα σεντόνια σου και φυσικά χωρίς να χάσεις τον ύπνο σου. Ευκολία.

Δες την πολυθρόνα αλλιώς

Το βασικό ζητούμενο της διακόσμησης είναι να μπορείς να επαναπροσδιορίζεις τα αντικείμενα που ήδη υπάρχουν στον χώρο σου. Μία πολυθρόνα από τα σαλόνι μπορεί να μετακινηθεί στο υπνοδωμάτιο και με ένα χαλί επάνω μπορεί κυριολεκτικά να μεταμορφωθεί. Το φοβερά απαλό χαλί TOFTLUND είναι φτιαγμένο από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET, μειώνοντας έτσι την κατανάλωση πρώτων υλών και το αποτύπωμα στο περιβάλλον. Δοκίμασε το κόλπο και δεν θα χάσεις.

Ανακάλυψε περισσότερες ιδέες & λύσεις στον νέο κατάλογο ΙΚΕΑ, στα καταστήματα IKEA και στο ΙΚΕΑ.gr