ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Eurovision 2023: Το Twitter σχολίασε (απρόσμενα καλά) τον αποκλεισμό του Victor Vernicos και ξετρελάθηκε με την Κύπρο

@2023 Martin Meissner/AP Images

Ο Β΄Ημιτελικός της Eurovision 2023 διεξήχθη το βράδυ της Πέμπτης 11 Μαΐου στο Liverpool, την πόλη της Αγγλίας απ’ όπου ξεκίνησαν οι θρυλικοί Beatles την πορεία τους και που για πάντα θα είναι ταυτισμένη με τη μουσική ιστορία του κόσμου. Ο ευρωπαϊκός διαγωνισμός τραγουδιού θα κορυφωθεί το Σάββατο 13 Μαΐου οπότε και θα πραγματοποιηθεί ο τελικός της Eurovision 2023. Σε αυτόν τον τελικό ελληνική συμμετοχή δεν θα υπάρχει. Ο Victor Vernicos με το τραγούδι What They Say δεν κέρδισαν το κοινό της Eurovision κι έμειναν εκτός τελικού.

Τα προγνωστικά για τον Victor Vernicos και το τραγούδι What They Say ήταν ήδη αποθαρρυντικά κι ενώ ο 16χρονος καλλιτέχνης που εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision 2023 έδωσε τον καλύτερο του εαυτό επί σκηνής δεν μπόρεσε τελικά να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στον τελικό του Σαββάτου.

Το Twitter ήταν προετοιμασμένο από την αρχή για τις εξελίξεις και στο στόχαστρο της κριτικής δεν μπήκε ο 16χρονος Victor Vernicos αλλά η διοργάνωση εκ μέρους της Ελλάδας. Θυμίζω ότι η τελευταία φορά που η Ελλάδα έμεινε εκτός τελικού ήταν το 2018 όταν η Γιάννα Τερζή εκπροσώπησε τη χώρα μας με το τραγούδι Το όνειρό μου.

Αν κάτι ξεχώρισε στα μάτια του κοινού ήταν η αντίδραση μίας γυναίκας από την αποστολή της Εσθονίας που ενώ όλοι πανηγύριζαν για τις προκρίσεις των χωρών τους στον τελικό, εκείνη γύρισε πίσω στην ελληνική αποστολή για να αγκαλιάσει τον Victor Vernicos.

Ο 16χρονος τραγουδιστής έστειλε και το πρώτο δικό του μήνυμα μετά τον αποκλεισμό του από τη Eurovision 2023 μέσα από Instagram Story του. «Σας αγαπώ παιδιά. Ακόμα περισσότερα θα έρθουν στο μέλλον. Ευχαριστώ όλους τους θαυμαστές της Eurovision για τη μοναδική εμπειρία», έγραψε ο 16χρονος.

Eurovision 2023 Instagram.com/victorvernicos

Η συμμετοχή της Κύπρου στη Eurovision ωστόσο με τον Andrew Lambrou να τραγουδά Break a broken heart, κέρδισε όχι μόνο τους fans της Eurovision 2023 που ψήφισαν υπέρ του για να τον δουν να τραγουδά και στον τελικό, αλλά και τους χρήστες του Twitter.

Ο τραγουδιστής της Κύπρου επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πέρασε εύκολα στον τελικό και το ελληνικό Twitter βρήκε τον νικητή του.

Οι χώρες που προκρίθηκαν από τον Β΄Ημιτελικό της Eurovision 2023 στον μεγάλο τελικό είναι η Αλβανία, η Κύπρος, η Εσθονία, το Βέλγιο, η Αυστρία, η Λιθουανία, η Πολωνία, η Αυστραλία, η Αρμενία και η Σλοβενία.

Και θα κλείσω εδώ με ένα tweet για όλους εκείνους που ακόμα τους λείπει ο Γιώργος Καπουτζίδης από την παρουσίαση της Eurovision 2023 για την Ελλάδα. Μπορεί ο Γιώργος Καπουτζίδης να έλειπε αλλά Το Παρά Πέντε ήταν στο Liverpool.