ΣΠΙΤΙ

Εύκολοι τρόποι να κάνεις ένα δωμάτιο πιο φωτεινό

Unsplash

Ελλάδα χώρα του φωτός τραγούδησε η Καιτούλα η Γαρμπή αλλά υπάρχουν και οι περιπτώσεις διαμερισμάτων που δεν τα «λούζει» απλόχερα για αυτό και πρέπει να γίνουν διακοσμητικές διορθωτικές κινήσεις. Η αλήθεια είναι πως η έλλειψη φωτός είναι ένα από το μειονεκτήματα που δύσκολα παραβλέπεις. Υπάρχουν όμως τρόποι να φωτίσεις τους χώρους του σπιτιού, πέρα από τον προφανή (λέγε με λάμπα). Κινήσου έξυπνα και εκμεταλλεύσου τα κόλπα που θα φωτίσουν το δωμάτιο χωρίς να κάνεις υπερβολές και πολλά έξοδα. Σκέψου πως και μόνο η μετακίνηση ενός επίπλου, μακριά από τα παράθυρα, μπορεί να είναι αρκετή. Το πιο βασικό από όλα είναι να μην μπολοκάρεις τις πηγές φωτός.

Προτίμησε ανοιχτόχρωμα έπιπλα

Θα μου πεις πως λερώνονται πολύ εύκολα και θα σου απαντήσω πως έχεις δίκιο για αυτό και δε θα επενδύσεις σε έναν λευκό καναπέ αλλά σε καρέκλες που δεν χρησιμοποιούνται με την ίδια συχνότητα. Επίσης αντί για λευκό μπορείς να πας σε ανοιχτό γκρι, μπεζ και παλ ροζ.

Τοποθέτησε καθρέφτες

Η αντανάκλαση του χώρου δίνει βάθος και φως κάνοντας το δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο. Βάλε έναν μεγάλο καθρέφτη απέναντι από το παράθυρο. Αν το δωμάτιο είναι μικρό προτίμησε την πιο minimal αισθητική.

Οι σωστές (χρωματικά) κουρτίνες

Όχι στα πολύ βαριά υφάσματα γιατί δεν αφήνουν το φως να περάσει μέσα. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τα πολύ σκούρα χρώματα. Μία καλή ιδέα είναι να αντικαταστήσεις τις κουρτίνες με στόρια.

Κράτα τις επιφάνειες «καθαρές»

Μη «φορτώνεις» τα έπιπλα με κάθε είδους μπιπελό. Άφησε ελεύθερο το τραπέζι του σαλονιού και μη βάλεις πάνω τραπεζομάντιλο, βάζα, κορνίζες και διακοσμητικά. Με ένα διάφανο βάζο, έκανες τη δουλειά σου.

Βάλε λευκό

Και φτάνουμε στο πιο απλό και πιο γνωστό. Το λευκό δίνει φως και είναι το πιο εύκολο που μπορείς να κάνεις. Από λευκά έπιπλα και τοίχους, μέχρι ριχτάρια και κάδρα.