ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ

Εύκολες κοτομπουκιές στο φούρνο με ζυμαρικά και παρμεζάνα

Το cookbox.gr σου δείχνει τον τρόπο να φτιάξεις γευστικές, πανεύκολες κοτομπουκιές.

ΥΛΙΚΑ

500 γρ. πένες

2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου κομμένα σε μικρά κομμάτια 2 εκ. περίπου

1 αβγό

60 γρ. παρμεζάνα

2 παξιμάδια θρυμματισμένα ή μπαγιάτικο ψωμί

Αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

90 ml. ελαιόλαδο

1300 ml χυμό ντομάτας

170 γρ. σπανάκι χοντροκομμένο

400 γρ. μοτσαρέλα

Χρόνος προετοιμασίας: 60 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

Άτομα: 6

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Αλείφουμε ένα ταψί με λάδι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά που έχουμε επιλέξει σε μπόλικο αλατισμένο νερό, 2 λεπτά λιγότερο απ όσο γράφει στις οδηγίες της συσκευασίας τους.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το παξιμάδι με την παρμεζάνα. Σπάμε το αυγό σε ένα μπόλ και το χτυπάμε ελαφρώς. Παίρνουμε ένα κομμάτι κοτόπουλου το βουτάμε στο αυγό και έπειτα το περνάμε από το μίγμα του παξιμαδιού με την παρμεζάνα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να πανάρουμε όλα τα κομμάτια κοτόπουλου.

Στο μεταξύ βάζουμε το λάδι να κάψει σε ένα βαθύ τηγάνι, σε μέτρια φωτιά. Παίρνουμε μερικά παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου και τα τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να πάρουν χρώμα. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με όλα τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου. Αποσύρουμε τα κομμάτια από το λάδι και τα τοποθετούμε σε μια πιατέλα που έχουμε καλύψει με απορροφητικό χαρτί.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα ζυμαρικά που έχουμε βράσει, το σπανάκι, τη μισή μοτσαρέλα και τη σάλτσα ντομάτας. Προσθέτουμε τα παναρισμένα κομμάτια κοτόπουλου που έχουμε τηγανίζει και ανακατεύουμε καλά. Μεταφέρουμε το μίγμα στο ταψί που έχουμε αλείψει με λάδι και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα. Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Τηγανιτό και φουρνιστό κοτόπουλο

Γαριδομακαρονάδα με σαφράν, λεμόνι και άνηθο