ΦΑΓΗΤΟ

Εύκολα μπισκότα μελάσας

Το cookbox.gr σου προτείνει να φτιάξεις μόνη σου μπισκότα μελάσας. Δε θα χρειαστείς πολύ ώρα!

ΥΛΙΚΑ

240 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Αλάτι 1/2 κ.γ.

3/4 κ.γ. κανέλα σκόνη

180 γρ. βούτυρο

220 γρ. ζάχαρη και επιπλέον 110 γρ. για τα μπισκότα

1 αβγό

20 γρ. τζίντζερ τριμμένο

8 κ.γ. μελάσα

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά

Βαθμός Δυσκολίας: Εύκολη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και την κανέλα. Αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψει το μίγμα, περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το αυγό, τη μελάσα και το τζίντζερ και συνεχίζουμε το χτύπημα των υλικών μέχρι να ομοιογενοποιηθούν. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά υλικά σιγά σιγά και χτυπάμε τα υλικά σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μίγμα και να προκύψει μια ζύμη. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Καλύπτουμε το μπολ με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μια ώρα.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 βαθμούς και στρώνουμε με αντικολλητικό χαρτί ένα ταψί. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και πλάθουμε τα μπισκότα μας. Χρησιμοποιούμε ώς δοσομετρητή για κάθε μπισκότο ένα κουτάλι της σούπας. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί.

Βάζουμε την υπόλοιπη ζάχαρη σε ένα μπολ και βουτάμε ένα ένα τα μπισκότα μέσα σε στο μπόλ. Τοποθετούμε ξανά τα μπισκότα στο ταψί.

Ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου.

Διαβάστε στο cookbox.gr:

Κάστανα σε σιρόπι βανίλιας και κονιάκ

Μανιτάρια γεμιστά με τυρί και λουκάνικο