ΣΟΚΟΛΑΤΑ

Έτσι θα πετύχεις αφράτα και λαχταριστά μπισκότα σοκολάτας με λιγότερες θερμίδες

Τα αφράτα μπισκότα σοκολάτας, ξέρεις αυτά που μοιάζουν να έχουν βγει από κάποιο παιδικό όνειρο που κάνει την ιστορία της ταινίας Charlie and the Chocolate Factory να μοιάζει βαρετή και μουντή, δεν είναι τόσο δύσκολο να τα πετύχεις όσο νομίζες.

Αυτό που πρέπει να θυμάσαι πάντα με τη ζαχαροπλαστική είναι ότι, εκτός από την ακρίβεια, ένα συστατικό μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά στο αποτέλεσμα. Η συνταγή δηλαδή που έχεις για μπισκότα δεν είναι απαραίτητα κακή, απλά δεν έχει αυτό το twist που θα απογειώσει τη γεύση!

Για αυτό και εμείς σου βρήκαμε μια συνταγή που ΠΡΕΠΕΙ να δοκιμάσεις!

Υλικά

2 και 1/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ.σ μαγειρική σόδα

1 κ.σ αλάτι

500 γρ. τυρί κρέμα, χτυπημένο να έχει μαλακώσει

3/ 4 κούπα καστανή ζάχαρη

3/4 λευκή ζάχαρη

2 βανιλίνες

2 μεγάλα αυγά

2 κούπες σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση

1. Προθερμαίνεις το φούρνο στους 190 βαθμούς κελσίου.

2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύεις το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι.

3. Σε ένα άλλο μπολ χτυπάς σε μέτρια ταχύτητα (μέχρι να αφρατέψει, 1-2 λεπτά αρκούν) το τυρί κρέμα, με την καστανή ζάχαρη και την λευκή. Προσθέτεις τη βανίλια, τα αυγά και ανακατεύεις μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα. Τέλος βάλε λίγο- λίγο το αλεύρι και τα κομμάτια σοκολάτας.

4. Πάρε μείγμα με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ στο χαρτί ψησίματος. Ψήνεις για 9 με 10 λεπτά ή μέχρι να δεις ότι τα μπισκότα έχουν ανοίξει ελαφρώς και έχουν πάρει αυτό το ωραίο χρυσαφί χρώμα. ΠΡΟΣΟΧΗ: Αυτά τα μπισκότα δεν πρέπει να γίνουν πολύ σκούρα, γιατί τότε σημαίνει ότι τα έχεις κάψει!