ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Έτερος Εγώ»: Η τηλεθέαση της πρεμιέρας και η αποθέωση στο Twitter

Η σειρά «Έτερος Εγώ- Χαμένες Ψυχές» έκανε πρεμιέρα στο Star τη Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου. Η σειρά του Σωτήρη Τσαφούλια με πρωταγωνιστή τον Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη, προέκυψε μετά την επιτυχία της ταινίας «Έτερος Εγώ» του 2016. Αφού προβλήθηκε στην Cosmote TV, τώρα ήρθε και η σειρά του Star. Τα δύο πρώτα επεισόδια της σειράς προβλήθηκαν στη Late Night ζώνη του καναλιού. Κάθε μέρα θα προβάλλεται από ένα διπλό επεισόδιο μέχρι και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση της σειράς

Το «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» παρουσιάζει μία σειρά δολοφονιών, που ακολουθούν τους άθλους του Θησέα. Ο εκκεντρικός καθηγητής εγκληματολογίας Δημήτρης Λαϊνης (Πυγμαλίων Δαδακαρίδης) καλείται από τις αστυνομικές Αρχές, προκειμένου να βρει τον συνδετικό κρίκο ανάμεσα στις δολοφονίες, να αποκρυπτογραφήσει τη σημασία των συμβόλων του Θησέα και να βοηθήσει την αστυνομία να εντοπίσει τον serial killer. Από την πλευρά των Αρχών, την υπόθεση αναλαμβάνει ο προϊστάμενος του τμήματος ανθρωποκτονιών, Απόστολος Μπαρασόπουλος (Μάνος Βακούσης) και ο αστυνόμος Παντελής Σκλαβής (Πέτρος Λαγούτης).

Στον ρόλο του ψυχιάτρου Φίλιππου Λαζαρίδη και Διευθυντή της Πρότυπης Ψυχιατρικής Κλινικής, ο Άκης Σακελλαρίου ενώ η Βίκυ Παπαδοπούλου υποδύεται τη δημοσιογράφο Χριστίνα Στεργίου, που καλύπτει την υπόθεση.

Στη σειρά συμμετέχουν, επίσης, οι ηθοποιοί: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Βασίλης Ρίσβας, Κατερίνα Διδασκάλου και Σπύρος Παπαδόπουλος.

Η τηλεθέαση της πρεμιέρας

Όπως σου έγραψα νωρίτερα η αστυνομική σειρά αξιώσεων που προβάλει το Star προβάλεται στην late night ζώνη του σταθμού. Το κοινό συντονίστηκε με το Star και αυτό καταγράφηκε στους πίνακες τηλεθέασης. Συγκεκριμένα το Star βρέθηκε στην κορυφή της τηλεθέασης κατά την ώρα προβολής του διπλού επεισοδίου της σειράς. Το «Έτερος Εγώ – Χαμένες Ψυχές» και η ελληνική μυθοπλασία άφησαν πίσω τους κατά πολύ τα talk show που παραδοσιακά προβάλλονται στη ζώνη αυτή.

Συγκεκριμένα η τηλεθέαση των προγραμμάτων διαμορφώθηκε ως εξής:

Star – ΕΤΕΡΟΣ ΕΓΩ – ΧΑΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ: Δυναμικό κοινό 25.8%, γενικό σύνολο 20.5%
Ant1 – ΕΝΩΠΙΟΣ ΕΝΩΠΙΩ: Δυναμικό κοινό 15.4%, Γενικό σύνολο 19.8%
Alpha- ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ: Δυναμικό κοινό 8.1%, Γενικό σύνολο 6.4%
Mega- NEGA TALK: Δυναμικό κοινό 5%, Γενικό σύνολο 3.9%

Τα ενθουσιασμένα tweets

Ως συνήθως οι τηλεθεατές βρίσκονταν σε απευθείας σύνδεση με την αγαπημένη τους πλατφόρμα σχολιασμού των τηλεοπτικών προγραμμάτων. Για το Twitter σου μιλώ, ναι. Εκεί σχολιάστηκαν οι ερμηνείες του cast, με πρώτη από όλες αυτή του πρωταγωνιστή Πυγμαλίωνα Δαδακαρίδη αλλά και το σενάριο. Εκεί διατυπώθηκαν και οι πρώτες υποψίες των τηλεθεατών για τον δράστη των εγκλημάτων της σειράς. Φυσικά καθώς η σειρά είχε ήδη προβληθεί πέρσι, είναι πιθανόν τις επόμενες ημέρες όλα να έχουν απαντηθεί μέσω spoiler. Επίσης εκεί εκφράστηκε και ο θαυμασμός για την εταιρεία που κάποτε είχε δημιουργήσει ο Λάκης Γαβαλάς, που χρησιμοποίησε ως σκηνικό για γυρίσματα της σειράς.