ΣΠΙΤΙ

Ένας Balenciaga καναπές με περιβαλλοντική συνείδηση

instagram.com/harrynuriev

Ο οίκος Balenciaga ενώνει τις δυνάμεις του για ακόμα μια φορά με τον σχεδιαστή επίπλων Harry Nuriev δημιουργώντας έναν διαφορετικό καναπέ από όσους έχεις καθίσει μέχρι σήμερα. Τομή στη διακόσμηση.

Πρόκειται για έναν καναπέ με «περιβαλλοντική συνείδηση», ο οποίος θα παρουσιαστεί στο Design Miami 2019.

Χρησιμοποιώντας ρετάλια και μη διαθέσιμα φορέματα του οίκου Balenciaga, ο Ρώσος designer θέλει ο «Balenciaga Sofa» να είναι ένα έργο τέχνης που θα προωθεί την ανάληψη ευθυνών έναντι του περιβάλλοντος.

«Ο Balenciaga Sofa ξαναφαντάζεται τον καναπέ ως παράδειγμα ντιζάιν με περιβαλλοντική συνείδηση, δίνοντας μια καινούργια ζωή σε γενιές ενδυμάτων και άλλων υλικών» επισημαίνεται στην ανακοίνωση του οίκου ειδών πολυτελείας.

«Το κάλυμμά του είναι από ελαττωματικά ενδύματα ή ενδύματα που δεν μπορούν να πωληθούν, καθώς και από ρετάλια από παλιές δημιουργίες του οίκου, όλα αυτά μέσα σε διαφανές βινύλιο. Τα μοτίβα και το κόψιμο είναι αναγνωρίσιμα του οίκου, ένα μείγμα παλιών περιόδων και ιδεών».

Σύμφωνα με τον οίκο Balenciaga το συγκεκριμένο έπιπλο εκφράζει «την αναγνώριση εκ μέρους του οίκου της ευθύνης που πρέπει να έχουν οι σχεδιαστές, για να αντισταθμίσουν τον αντίκτυπό τους στο περιβάλλον, και της αφοσίωσης του οίκου στην υλοποίηση προγραμμάτων επανάχρησης απορριμμάτων και στη συμβολή σε μια κυκλική οικονομία».