ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ένα ατρόμητο κορίτσι είναι το νέο σύμβολο ισότητας των φύλων στην εργασία

Ένα νέο άγαλμα ενός μικρού κοριτσιού που στέκεται ατρόμητο, τοποθετήθηκε μπροστά από τον διάσημο ταύρο στην Wall Street, προκειμένου να θίξει το "παραδοσιακά ανδροκρατούμενο περιβάλλον" της βιομηχανίας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Πρόκειται για ένα γενναίο, μπρούτζινο κορίτσι, το οποίο θα μείνει σε αυτή τη θέση για ένα μήνα. Τοποθετήθηκε εκεί μετά από πρωτοβουλία της State Street Global, μιας εταιρείας διαχείρισης κεφαλαίων (αξίας 2.5 τρισεκατομμυρίων δολαρίων). Πρόκειται για μια ενέργεια στο πλαίσιο της προώθησης της αλλαγής στον κόσμο και της ενσωμάτωσης περισσότερων γυναικών στον χώρο εργασίας.

Το ατρόμητο κορίτσι είναι ένα σύμβολο της ελπίδας της εταιρείας, ώστε να αναγνωριστούν περισσότερες γυναίκες ως ικανά στελέχη στον κλάδο τους. Η αναπληρώτρια επικεφαλής επενδύσεων της State Street Global, Lori Heinel, δήλωσε ότι η εταιρεία της θέλει όλες οι επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν περισσότερες γυναίκες. “Μία από τις πιο εμβληματικές εικόνες στη Wall Street είναι ο Μαινόμενος Ταύρος. Οπότε η ιδέα του να έχεις ένα θηλυκό να αντιστέκεται ή να εναντιώνεται στον ταύρο μας φάνηκε εκτός από έξυπνη ιδέα, κι ένας πολύ δημιουργικός και δυνατός τρόπος να περάσουμε αυτό το μήνυμα”.

Η δημιουργός του αγάλματος, Kristen Visbal, δήλωσε στη Wall Street Journal “H Wall Street είναι ένα παραδοσιακά ανδροκρατούμενο περιβάλλον και λέει “Γεια, είμαστε κι εμείς εδώ”. Για μένα δείχνει ότι μια γυναίκα μπορεί να είναι λεπτεπίλεπτη και μικροκαμωμένη, αλλά ταυτόχρονα και δυνατή. Παρόλο που είναι ένα μικρό κορίτσι, η στάση της δείχνει αποφασιστικότητα, αυθάδεια, ετοιμότητα για προκλήσεις και ικανότητα να αλλάξει το status quo”.

Wall Street Bull meet #fearlessgirl. A great initiative for our Client State Street by McCann NY

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη McCann WW (@mccann_ww) στις

 

Το θέμα για την φετινή Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας είναι να παλέψεις δυνατά για την αλλαγή, το οποίο τάσσεται υπέρ των γυναικών και της μάχης τους στην ισότητα των φύλων.