ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Emily in Paris: Αντιδράσεις από την Ουκρανία για χαρακτήρα της σειράς

instagram.com/lilyjcollins/

Αν δεν έχεις δει ακόμα τη 2η σεζόν Emily in Paris, μην αγχώνεσαι. Δεν θα σου κάνω κάποιο spoiler που θα επηρεάσει τη θέασή του. Παρ’ όλ’ αυτά, για να συνεχίσεις να διαβάζεις, θα πρέπει να σου μιλήσω για την Petra.

Η Petra είναι ένα χαρακτήρας που εμφανίζεται στο 4ο επεισόδιο της 2ης σεζόν του Emily in Paris. Συγκεκριμένα, είναι συμμαθήτρια της Emily στα γαλλικά. Η Petra είναι από το Κίεβο, και σε μια βόλτα με την Emily, το σενάριο τη θέλει να κλέβει από ένα κατάστημα ρούχων. Τον ρόλο υποδύεται η Ουκρανή ηθοποιός Daria Panchenko, ενσαρκώνοντας μια γυναίκα που δεν έχει πολύ εκλεπτυσμένη αισθητική και φοβάται μήπως απελαθεί.

Ο Ουκρανός Υπουργός Πολιτισμού είναι δυσαρεστημένος με το Emily in Paris

«Στο Emily in Paris, έχουμε μια εικόνα καρικατούρας μιας Ουκρανής που είναι απαράδεκτη. Είναι επίσης προσβλητική. Έτσι φαίνονται οι Ουκρανοί στο εξωτερικό;», δηλώνει ο Υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας, Oleksandr Tkachenko. Ο ίδιος φαίνεται πως έστειλε εγγράφως τις ενστάσεις του και στην πλατφόρμα Netflix για το πώς αποδόθηκε ο χαρακτήρας της Petra.

Παράλληλα, υπήρξαν tweets που υποστηρίζουν την άποψη του Tkachenko. Μία Ουκρανή που μένει στο Παρίσι έγραψε: «Το πώς αντιμετωπίζεται η εικόνα των Ουκρανών στη 2η σεζόν στο 4ο επεισόδιο είναι ένα φτηνό κόλπο, ένα απόλυτο σκάνδαλο και ντροπή». Με τα λόγια αυτά συμφώνησαν περισσότεροι από 75000 άνθρωποι.

O Darren Star και η σειρά του, Emily in Paris, έχουν ξαναβρεθεί στο «μάτι του κυκλώνα», με την κυκλοφορία της πρώτης σεζόν της σειράς. Οι Γάλλοι δεν ένιωσαν ιδιαίτερα κολακευμένοι αντίστοιχα με το πόσο στερεοτυπικά απεικονίζονται οι ίδιοι, αλλά και το Παρίσι. Στη 2η σεζόν, ο Alfie, είναι ένας Βρετανός συμμαθητής της Emily που πίνει συνεχώς μπύρες σε pub και βλέπει ποδόσφαιρο. Αναμένουμε αντιδράσεις και από το Λονδίνο(;).

Ο Star έχει δηλώσει στους New York Times: «ήθελα να δείξω το Παρίσει με έναν υπέροχο τρόπο που θα ενθάρρυνε τον κόσμο να ερωτευτεί την πόλη, όπως συνέβη και σε μένα». Ο δημιουργός του Emily in Paris δεν δείχνει να μετανιώνει για τις επιλογές του. Αν κρίνουμε από την επιτυχία που έχει η σειρά στο Netflix, η μεγαλύτερη μερίδα του κόσμου απόλαυσε τη rom-com ακριβώς έτσι όπως είναι.