ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

5 φορές που απορήσαμε με τις απορίες των ανθρώπων της ελληνικής τηλεόρασης

Instagram.com/angelosbratis

Εν αρχή ην το GNTM. Τουλάχιστον γι’ αυτό το άρθρο όπως και για πολλά άλλα που έχουν γραφτεί φέτος για την ελληνική τηλεόραση, η αρχική έμπνευσή μας, προέκυψε από το επεισόδιο της Τρίτης 3 Δεκεμβρίου. Σε αυτό ο Άγγελος Μπράτης απόρησε. Κι εμείς απορήσαμε μαζί του.

«Αυτό το σετ είναι για τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο γιατί τα κορίτσια είναι ντυμένα Πανιώνιος» είπε η Έλενα Χριστοπούλου. Σε αυτό το σημείο του επεισοδίου δύο κορίτσια στα μπλε και στα κόκκινα περίμεναν να φωτογραφηθούν. Η coach του GNTM, λοιπόν, έκανε τον συνειρμό με τα χρώματα του Πανιωνίου και μια αναφορά στον chef που υποστηρίζει την ομάδα. Η αντίδραση του Άγγελου Μπράτη εκπληκτική.

«Τι είναι ο Πανιώνιος;» ρώτησε ο σχεδιαστής μόδας και δεν σταμάτησε εκεί. Όταν πληροφορήθηκε ότι είναι ποδοσφαιρική ομάδα προσπάθησε να καταλάβει την προέλευση του ονόματός της. «Τι είναι στο Ιόνιο δηλαδή; Όλα τα νησιά;», αναρωτήθηκε. Μοιραία γελάσαμε, και το στιγμιότυπο πέρασε στα highlights της τηλεοπτικής σεζόν.

Φυσικά ο Άγγελος Μπράτης δεν είναι ο μόνος που θέλησε να εκφράσει τις επικές απορίες του στην Ελληνική τηλεόραση. Master στο συγκεκριμένο θέμα θα μπορούσε να κατέχει η Ελένη Μενεγάκη. Εμείς στηρίζουμε την αναζήτηση της γνώσης. Στηρίζουμε και τα λάθη που ωφελούν τους ανθρώπους για να αποκτήσουν τη γνώση του σωστού. Γι’ αυτό και θυμηθήκαμε άλλες τέσσερις φορές που οι Έλληνες παρουσιαστές με τις απορίες και τα λάθη τους μας έκαναν να απορήσουμε πώς γίνεται να μην ξέρουν κάποια πράγματα τουλάχιστον βασικά.

Η Ελένη Μενεγάκη και τα ψάρια

Η απορία της Ελένης Μενεγάκη επί «Πρωινού καφέ» που έγινε ανέκδοτο ήταν «Ποιος είναι ο λούτσος;». Διάβαζε μια συνταγή η παρουσιάστρια και απόρησε. Η ελληνική τηλεόραση είχε αποκτήσει το πρώτο μεγάλο highlight της στο θέμα: «Απορίες».

Ωστόσο, οι απορίες της για τα ψάρια δεν σταμάτησαν εκεί. Ήταν το σωτήριο έτος 2013 όταν η Ελένη Μενεγάκη ρώτησε μάγειρα της εκπομπής της: «Επειδή εσείς τα ξέρετε εύκολα τα ψάρια, μην νομίζετε ότι εμείς τα ξεχωρίζουμε. Αυτό το ψάρι τι ζώδιο είναι;». Ιχθύες θα ήταν Ελένη, μην αναρωτιέσαι αδίκως.

Η Φαίη Σκορδά και τα πέλαγα

Σε θαλασσινό κλίμα σε κρατώ. Στην περίπτωση αυτή δεν έχω ακριβώς απορία. Λάθος βεβαιότητα έχω. Η Φαίη Σκορδά μια φορά κι έναν καιρό, παρουσίαζε μια εκπομπή στο Alter. Τότε κάποιος από το Αίγιο την πήρε τηλέφωνο. «Αίγιο; Πέλαγος» ρώτησε και απάντησε μόνη της η Φαίη Σκορδά και το πάνελ σείστηκε από τα γέλια. Εμένα σείστηκε η εμπιστοσύνη μου στη γεωγραφία που είχα μάθει στο δημοτικό. Βρε λες να τα είχα μάθει λάθος;

Η Κατερίνα Καινούργιου και η ζέστη

«Να ρωτήσω κάτι. Κάνει πολύ ζέστη ή΄μπαίνω στην εμμηνόπαυση; Δεν έχω κάνει παιδί ακόμα» ρώτησε στον αέρα της εκπομπής της τον Μάρτιο του 2019 η Κατερίνα Καινούργου. Η 34χρονη Κατερίνα Καινούργιου έπρεπε να διευκρινίσω. Σε αυτό το σημείο απόρησα με τις γνώσεις μου περί του εμμηνοροϊκού κύκλου και της παύσης του που κατά μέσο όρο στις ΗΠΑ τουλάχιστον συμβαίνει στα 51 χρόνια. Δεν ήταν κτήμα όλων μας αυτές οι γνώσεις τελικά; Μάλλον όχι.

Η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου και η χύτρα

Την εποχή που η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου παρουσίαζε στην τηλεόραση του Alpha την εκπομπή «Σπίτι μου, σπιτάκι μου» οι συνεργάτες της δεν είχαν πολλές ευκαιρίες να γελάσουν. Ωστόσο το έκαναν όταν η Κωνσταντίνα θέλησε να λύσει μία απορία που την ταλάνιζε χρόνια.

«Ποια είναι η διαφορά ανάμεσα σε μία κατσαρόλα και μία χύτρα ταχύτητος; Δηλαδή οι φακές πο γίνονται;» ρώτησε το κορίτσι και αφού όλοι γέλασαν της το απάντησαν.

Οι απορίες της όμως δεν σταμάτησαν εκεί. «Ναι, αλλά γιατί τη λένε χύτρα και όχι κατσαρόλα ταχύτητος;», αναρωτήθηκε με επιμονή μέχρι που εκνεύρισε τους συνεργάτες της και εκνευρίστηκε και η ίδια. Τι τα θες Κωνσταντίνα μου; Δεν έχουν όλοι το ίδιο ετυμολογικό ενδιαφέρον για τη γλώσσα.