Elio’s: Στο εστιατόριο του NOŪS Santorini για μουσακά με βοδινό ταρτάρ και ολόφρεσκο ψάρι
- 25 ΙΟΥΛ 2025

Η γευστική παλέτα της Μεσογείου απογειώνεται σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά resort της Σαντορίνης. Στο Elio’s οι πρώτες ύλες δεν είναι η λεπτομέρεια, αλλά η «καρδιά» κάθε πιάτου.
Στο 5 αστέρων NOŪS Santorini το μπλε κυριαρχεί στ’ αλήθεια. Το design hotel με τη μεγαλύτερη πισίνα του νησιού- σχεδόν 1.000 τμ.- και με απρόσκοπτη θέα στο απέραντο γαλάζιο- είναι ο ορισμός της φιλοσοφημένης φιλοξενίας σε ένα από τα ωραιότερα μέρη του πλανήτη. Ένας διαρκής διάλογος ανάμεσα στο σύγχρονο design και την τέχνη από τη μία, και την ιδιαίτερη, τη μοναδική φύση και ιστορία της Σαντορίνης από την άλλη.
Μεταξύ των λόγων που το κάνουν έναν τόσο ελκυστικό προορισμό, ξεχωρίζει το εστιατόριο Elio’s, το οποίο ενισχύει την εμπειρία της διαμονής στο NOŪS Santorini με το απόλυτο experience σε επίπεδο γεύσης, προσφέροντας γαστρονομία μεσογειακής κατεύθυνσης που αντλεί έμπνευση από τη γοητευτική κουζίνα της Μεσογείου.
Εκεί, στο αναζωογονητικό σκηνικό του NOŪS Santorini, φορτισμένο με τη φημισμένη ενέργεια του νησιού, το εστιατόριο Elio’s προτείνει τη δική του ανανεωμένη γευστική πρόταση με πιάτα σχεδιασμένα να αναδεικνύουν την απλότητα και την υπεροχή των πρώτων υλών. Από τα μυρωδικά και τα αρωματικά, έως το φρέσκο ψάρι, τα θαλασσινά και τα ντόπια λαχανικά, η γαστρονομική πρόταση του Elio’s ξεδιπλώνεται αυθεντικά και καινοτόμα, με πυξίδα τη γευστική κληρονομιά της Μεσογείου.
Στο μενού, τον τόνο δίνουν τα κλασικά ελληνικά πιάτα, μαγειρεμένα με μια πιο δημιουργική προσέγγιση: η καπνιστή ταραμοσαλάτα με αφυδατωμένα ντοματίνια και αυγοτάραχο Μεσολογγίου, ή ο μουσακάς με βοδινό ταρτάρ είναι χαρακτηριστικές γεύσεις που πρέπει να δοκιμάσετε. Το Elio’s φέτος συντονίζεται στον απόλυτο βαθμό με την κεντρική κατεύθυνση του NOŪS συνθέτοντας μια μοναδική, ολιστική προσέγγιση απόλαυσης που τιμά την τοπική κουλτούρα και την ανάγκη μας για νέες γαστρονομικές συγκινήσεις.
Στο Elio’s το φαγητό γίνεται πρωταγωνιστής της απόδρασης. Όπως πρέπει να είναι.