ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

Ελένη Μενεγάκη: Τίτλοι τέλους στη συνεργασία της με το Mega

Instagram/elenimenegaki/

Η Ελένη Μενεγάκη μετά από πολλές διαπραγματεύσεις με το Mega, αποφάσισε ότι δεν θα συνεχίσει την ερχόμενη σεζόν στο «μεγάλο κανάλι», δίνοντας αρνητική απάντηση στους ιθύνοντες του τηλεοπτικού σταθμού. Την αιφνίδια αποχώρησή της σχολίασαν η Σταματίνα Τσιμτσιλή με την παρέα του Happy Day.

Η Ελένη Μενεγάκη ανακοίνωσε μάλιστα στους συνεργάτες της την απόφασή της, με το τέλος της χθεσινής της εκπομπής, ενώ ξεχωριστά ανακοίνωσε τα νέα στους δημοσιογράφους, η αρχισυντάκτριά της, Ελένη Γελαλή. Όπως είπε η Τίνα Μεσσαροπούλου στο Happy Day, ο βασικός λόγος για να μην προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, ήταν το οικονομικό κομμάτι, ενώ ο Χάρης Λεμπιδάκης ανέφερε ότι το Mega πρότεινε στην παρουσιάστρια 40% μείωση. Η απόσταση που χώριζε το κανάλι και την παρουσιάστρια από όσο αποδείχθηκε ήταν αγεφύρωτη και έτσι προέκυψε η αρνητική απάντηση.

«Η Ελένη θέλησε με έναν τρόπο να κάνει τους συνεργάτες της να καταλάβουν ότι εκείνη είναι που αποχωρεί από το κανάλι και όχι το MEGA που της κλείνει την πόρτα. Το θέμα είναι υπό ποιο πρίσμα βλέπεις τα πράγματα. Αν η Ελένη είχε καταφέρει ένα comeback στο MEGA με ένα «χρυσό» συμβόλαιο επί 3 χρόνια, όταν ένας σταθμός βλέπει ότι δεν βγαίνει το budget, έχει το δικαίωμα να σου πει: σε θέλω σαν brand, θέλω τους πελάτες σου αλλά το κόστος δεν βγαίνει», είπε αρχικά η Σταματίνα Τσιμτσιλή και πρόσθεσε: «Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελένη αξίζει 40% λιγότερες αποδοχές και τα λοιπά, αλλά ότι δεν βγαίνει ο λογαριασμός στο τέλος του μήνα».

«Εγώ θεωρώ μεγάλη πολυτέλεια και της βγάζω το καπέλο – μακάρι να κάνουμε τα μισά απ’ όσα έχει κάνει η Ελένη Μενεγάκη στην τηλεόραση – στο ότι μπόρεσε να πει ότι ”προκειμένου να μειωθεί η ποιότητα της εκπομπής ή οι απολαβές μου, προτιμώ να μείνω στο σπίτι μου”. Και μάλιστα όταν της έχει γίνει μία πολύ καλή πρόταση» είπε κλείνοντας η Σταματίνα Τσιμτσιλή, υπονοώντας ότι μπορεί να ξαναεμφανιστεί σε κάποιο άλλο πρόγραμμα στην τηλεόραση.

Σε αυτό το σημείο να πούμε πως η Ελένη Μενεγάκη το 2020 είχε αποχωρήσει από τον Alpha, έπειτα από 15 χρόνια και είχε μείνει εκτός τηλεόρασης για έναν χρόνο. Το 2021 επέστρεψε τηλεοπτικά μέσα από τη συχνότητα του Mega, υπογράφοντας 3ετές συμβόλαιο και παρουσιάζοντας τη μεσημεριανή ψυχαγωγική εκπομπή Ελένη.