iStock
LIFE

Εκεί που φτιάχνεται ο χυμός σου: Ένα ταξίδι σε παρελθόν, παρόν και μέλλον

Ένα ταξίδι που ξεκινάει φυσικά, μέσα στη γη, πάνω σε καταπράσινα δέντρα με λαχταριστούς καρπούς φρούτων. Το ταξίδι του πιο αγαπημένου μας χυμού. Amita, μία λέξη που ενώνει γενιές και γενιές. Μια διαδρομή με 3 σταθμούς.

Ένα δημιουργικό ταξίδι που διαπερνά το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον μας. Αυτό είναι το ταξίδι του χυμού Amita. Mία συναρπαστική διαδρομή, να την πιεις στο ποτήρι.

 

 

Στάση 1η, το παρελθόν: Η μάνα φύση

Το παρελθόν είναι αυτό που μας ορίζει. Είναι οι ρίζες μας. Ό,τι μας κάνει καλό, έχει την προέλευσή του στη φύση. Η εξέλιξη για να είναι ποιοτική οφείλει να τρέφει απόλυτο σεβασμό σ’ Αυτή, να προέρχεται από την ίδια και να εναρμονίζεται με τις αρχές της. Όπως ο χυμός Amita, ένα δώρο της μάνας γης προς εμάς. Εν αρχή λοιπόν, τα φρούτα. Καρποί σφριγηλοί, υγιείς, καλλιεργημένοι μέσα σε γόνιμα ελληνικά χωράφια και φροντισμένοι από παραγωγούς που έχουν ταυτίσει τη ζωή τους με τη φύση και τα δώρα της. Η δημιουργία του χυμού Amita διέπεται από τις πιο διαχρονικές αλλά και σύγχρονες αρχές. Από τη μία, η κλασική συγκομιδή, από τα χέρια των παραγωγών, η ανθρώπινη πλευρά της διαδικασίας, όπως θα δεις και παρακάτω.

Η Ανδριάνα Μάμαλη από την Πετριά Σκύδρας είναι μία από τις παραγωγούς που εξασφαλίζει τα πιο εκλεκτά φρούτα για τη δημιουργία του χυμού Amita.«Τι μου έχει μάθει η φύση; πως όπως και στη ζωή ό,τι δίνεις, αυτό σου έρχεται πίσω», λέει χαρακτηριστικά. Εκείνη δίνει τα πάντα στη γη για να καλλιεργήσει τους πιο ποιοτικούς καρπούς.

 

Για τον παραγωγό Παύλο Αδαμίδη, η ζωή του καλλιεργητή, είναι τα δέντρα του. Κάθε καρπός είναι μοναδικός και όταν αυτός μετουσιώνεται σε κάτι τόσο ποιοτικό και ξεχωριστό, όπως είναι ο χυμός Amita, η χαρά των ανθρώπου που συνδράμει ώστε η φύση να βρει τον δρόμο της μέσα στο ποτήρι μας, είναι τεράστια κι αυτό αποτελεί βασικό συστατικό στη μοναδικότητα του χυμού.

Στάση 2η, το παρόν: Από το χωράφι, στο ποτήρι μας

Το ταξίδι του χυμού Amita περιλαμβάνει πολλά, διαφορετικά και συναρπαστικά στάδια μέχρι τον τελικό προορισμό, το ποτήρι μας.

Με συνεργαζόμενες βιομηχανίες επεξεργασίας και χυμοποίησης των φρούτων, μετά τη συγκομιδή, γίνεται το πλύσιμό τους, η επιλογή των καρπών και το ξεφλούδισμά τους ώστε να απελευθερωθούν ακόμα περισσότερο οι χυμοί τους.

Η επόμενη φάση ανήκει στην περίφημη χυμοποίηση, με σύμμαχο την τεχνολογία. Μια ξεχωριστή «καλή» λεπτομέρεια είναι πως τα υπολείμματα των φρούτων δεν απορρίπτονται, αλλά χρησιμοποιούνται σαν τροφή για τα ζώα και ως λίπασμα. Από εκεί, ο χυμός μεταφέρεται στο υπερσύγχρονο εργοστάσιο του Σχηματαρίου με απόλυτη ασφάλεια και σε ιδανικές συνθήκες όπου γίνεται η παραλαβή, η παστερίωση και η συσκευασία του για να καταλήξει στα ράφια και τα ψυγεία των καταστημάτων. Κι από εκεί, στο σπίτι μας.

Στάση 3η, το μέλλον: Οι υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις που ο καρπός γίνεται χυμός Amita

Το ταξίδι του χυμού από το χωράφι στο ποτήρι μας σε πραγματικό χρόνο περιλαμβάνει παρελθόν και παρόν. Οι συνθήκες, όμως που περιλαμβάνει η δημιουργία του ξεπερνούν το παρόν. Κι αυτό γιατί κάθε στάδιο της διαδικασίας ορίζεται από τα πιο υψηλά standards και υποδειγματικούς ποιοτικούς ελέγχους. Αυτό ακριβώς ήταν το όραμα που πραγματοποιήθηκε με την υλοποίηση υπερσύγχρονων εγκαταστάσεων στο Σχηματάρι, εκεί όπου παράγεται η Amita. Ένα εργοστάσιο για το οποίο ένα κορυφαίο ελληνικό brand έχει κάθε δικαίωμα να καμαρώνει. Μία πρότυπη μονάδα παραγωγής που αποτελεί και το μέρος όπου γεννιέται ένα προϊόν τόσο μοναδικό και αξιόπιστο όσο ο χυμός Amita.