ΣΕΙΡΕΣ

Είναι επίσημο: To Netflix επιβεβαίωσε τη δεύτερη σεζόν του Squid Game

Netflix

Η δεύτερη σεζόν της σειράς-φαινόμενο του Netflix, Squid Game, πήρε επίσημα «πράσινο φως». Συγκεκριμένα, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο συνδιευθύνων σύμβουλος της streaming πλατφόρμας, Ted Sarandos: «Το σύμπαν του Squid Game, μόλις ξεκίνησε».

Σε συνέντευξη για τα κέρδη του τέταρτου τριμήνου του 2021 του Netflix, ο Sarandos, ρωτήθηκε σχετικά με τη συνέχεια του Squid Game, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πως η δεύτερη σεζόν βρίσκεται ήδη στα σκαριά.

Ο ίδιος τοποθέτησε το Squid Game στην κατηγορία του ανερχόμενου μπουκέτου franchise ψυχαγωγίας του Netflix που η εταιρεία θεωρεί ότι έχουν δυνατότητες ανάπτυξης εκτός της βασικής υπηρεσίας ροής. Ζωντανές εμπειρίες, παιχνίδια και εμπορεύματα είναι μερικές από τις πρώτες ιδέες που εξετάζονται. Αν και ο δημιουργός της επιτυχημένης σειράς, Hwang Dong-hyuk, είχε επιβεβαιώσει ότι θα υπάρξει δεύτερη σεζόν, η δήλωση του Sarandos σηματοδοτεί την πρώτη επίσημη επιβεβαίωση από εκπρόσωπο του Netflix.

Squid Game: Το πολύ μεγάλo Παιχνίδι του Καλαμαριού

Το Squid Game είναι η πιο επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά του Netflix. Με βάση τα στοιχεία της πλατφόρμας, οι συνδρομητές σε όλο τον κόσμο παρακολούθησαν 1,65 δισεκατομμύρια ώρες, τις πρώτες 28 ημέρες από την κυκλοφορία της σειράς. Η σειρά έγραψε ιστορία στα Screen Actors Guild Awards 2022, καθώς έγινε η πρώτη μη αγγλόφωνη σειρά και η πρώτη κορεάτικη που κέρδισε όχι μία, αλλά 4 υποψηφιότητες. 

Επιπλέον, το Squid Game κέρδισε τρεις υποψηφιότητες στις Χρυσές Σφαίρες 2022. Χάρισε δε στον παίκτη 001, τον 77χρονο ηθοποιό Yeong-su το βραβείο Β’ ανδρικού ρόλου και έτσι έγινε ο πρώτος Κορεάτης ηθοποιός, ο οποίος κέρδισε Χρυσή Σφαίρα.

Το Netflix πλήρωσε 21,4 εκατομμύρια δολάρια για την πρώτη σεζόν του Squid Game. Η συνδρομητική πλατφόρμα έχει υπολογίσει, ωστόσο, ότι η σειρά θα αποφέρει 891 εκατομμύρια δολάρια σε αυτό που αποκαλεί «αξία αντίκτυπου».

Ένα σύγχρονο κοινωνικό θρίλερ σε pop περιτύλιγμα

Είναι επίσημο To Netflix επιβεβαίωσε τη δεύτερη σεζόν του Squid Game NETFLIX
Squid Game S1

Στην περιγραφή του Squid Game διαβάζουμε: «Εκατοντάδες απένταροι παίκτες δέχονται μια παράξενη πρόσκληση να συναγωνιστούν σε παιδικά παιχνίδια. Μέσα, τους περιμένει ένα δελεαστικό έπαθλο – μοιραία επικίνδυνο».

Η πλοκή της σειράς βάζει πρωταγωνιστές ανθρώπους, οι οποίοι ενώ προέρχονται από διαφορετικές κοινωνικές ομάδες, έχουν ένα μόνο κοινό: Τη φτώχεια και τη δυστυχία. Αυτοί λοιπόν, λαμβάνουν μια περίεργη, αλλά άκρως δελεαστική πρόκληση, με την οποία έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν ένα χρηματικό έπαθλο αξίας 45,6 δισ. γουόν. Έπαθλο το οποίο διεκδικούν τελικά 465 άνθρωποι, ο καθένας για τους δικούς του λόγους. Οι 456 συμμετέχοντες καλούνται να δοκιμαστούν σε φαινομενικά αθώα παιδικά παιχνίδια. Ωστόσο, όποιος δεν τα καταφέρει, δεν χάνει απλά την ευκαιρία να διεκδικήσει το χρηματικό έπαθλο, αλλά την ίδια του τη ζωή.

Splater Παράσιτα

Είναι επίσημο To Netflix επιβεβαίωσε τη δεύτερη σεζόν του Squid Game Netflix

Κάπως έτσι, το Squid Game, από ένα αθώο παιδικό παιχνίδι, ανάγεται σε μια σύγχρονη πολιτικοοικονομική και κοινωνιολογική μελέτη. Mέσα από γερές δόσεις σπλάτερ, βίας, αγωνίας και ανατροπών, ξεγυμνώνει με χειρουργική ακρίβεια την ανθρώπινη φύση και τις σχέσεις μας με τους άλλους, την εξουσία και το χρήμα. Η σειρά διαδραματίζεται στη Νότια Κορέα των οσκαρικών Παρασίτων του Bong Joon-ho. Φόντο μια κοινωνία με έντονες οικονομικές ανισότητες, βίαιο κοινωνικό αποκλεισμό και έναν ανηλεή αγώνα επιβίωσης. Η αλληγορική προσέγγιση της σειράς για τη σύγχρονη καπιταλιστική απρόσωπη κοινωνία με τον ακραίο ανταγωνισμό, είναι αναπόφευκτη, με το δηκτικό σχόλιο του δημιουργού της να είναι μοιραία σαφές, επίκαιρο και πέρα για πέρα διαχρονικό.

Οι θεατές μέσα από μια πολύχρωμη, ποπ αισθητική έρχονται αντιμέτωποι με ερωτήματα όπως: Μέχρι πού μπορεί να φτάσεις για να αλλάξεις για πάντα τη ζωή σου; Ποια τα όρια μεταξύ καλού και κακού; Τι θα θυσίαζες προκειμένου να αναρριχηθείς από τον πάτο της κοινωνίας, στην αφρόκρεμά της; Τι αξία έχουν οι ανθρώπινες σχέσεις; Πόσο πιστοί μπορούμε να μείνουμε στις ηθικές μας αξίες;

Το φινάλε του πρώτου κύκλου της σειράς, έστρωσε το δρόμο για μια δεύτερη, ελπίζουμε εξίσου έντονη, σεζόν.