WATCHLIST

Είναι επίσημο: H Wednesday επιστρέφει στο Netflix για μια ακόμα σεζόν

Cr. Courtesy of Netflix © 2022

Μετά από μια εντυπωσιακή πρεμιέρα και μια ακόμα πιο εντυπωσιακή απήχηση, πολλοί ήταν εκείνοι που περίμεναν για μια επίσημη ανακοίνωση από το Netflix, για τη συνέχεια της σειράς Wednesday. Μια ανακοίνωση, που παρά τις φήμες για μια μεταγραφή της σειράς στο Amazon Prime, ήρθε τελικά μέσω σχετικής ανάρτησης στο Twitter.

Ποτέ άλλοτε οι απόκληροι δεν ήταν τόσο cool, αφού το Wednesday, το spin-off της θρυλικής Addams Family για τα χρόνια της Wednesday Addams στην Ακαδημία Nevermore, κατέκτησε αμέσως την κορυφή, με έναν πρωτοφανή αριθμό 341,23 εκατ. ωρών παρακολούθησης, ψυχαγωγώντας πάνω από 50 εκατ. νοικοκυριά. Η σειρά κατέχει πλέον το ρεκόρ της πιο δημοφιλούς αγγλόφωνης σειράς του Netflix, μέσα σε μία εβδομάδα.

Με πρωταγωνίστρια την Jenna Ortega στο ρόλο της Wednesday και ένα εντυπωσιακό καστ ηθοποιών, σε σκηνοθεσία και διεύθυνση παραγωγής του Tim Burton και με δημιουργούς/showrunner τους Al Gough και Miles Millar, η σειρά κατέκτησε την πρώτη θέση σε 83 χώρες, ακριβώς όπως και η τέταρτη σεζόν του Stranger Things.

Το Wednesday, κατάφερε να κινήσει την (νοσηρή) περιέργεια ενός κοινού που δεν είναι εξοικειωμένο με το πρωτότυπο υλικό. Σε αυτή τη σύγχρονη εκδοχή, η μεγάλη κόρη της οικογένειας Addams, καταπιάνεται με τις νέες ψυχικές της ικανότητες, ένα μυστήριο δολοφονίας και, φυσικά, ένα γυμνάσιο γεμάτο με ασυνήθιστους εφήβους. Στην επίσημη σύνοψη της πρώτης σεζόν, η σειρά χαρακτηρίζεται ως ένα «μυστήριο εμποτισμένο με στοιχεία του υπερφυσικού, που θα παρακολουθεί τα χρόνια της Wednesday στην ιδιόμορφη Ακαδημία Nevermore. Οι προσπάθειες της Wednesday να τιθασεύσει τις μεταφυσικές ικανότητές της θ’ αναχαιτίσει μια σειρά δολοφονιών που τρομοκρατούν την κοντινή πόλη και θα δώσει λύση στο υπερφυσικό μυστήριο που παρέσυρε και τους γονείς της 25 χρόνια νωρίτερα – ενώ, την ίδια ώρα, η ηρωίδα διαχειρίζεται τις καινούριες και πολύπλοκες σχέσεις της με τους αλλόκοτους και ποικιλόμορφους συμμαθητές της».

Η εντυπωσιακή αναβίωση ενός απόκοσμου χαρακτήρα της pop κουλτούρας

Η Jenna Ortega, πήρε σκυτάλη από την Christina Ricci και κατάφερε ως τηλεοπτική αυτή τη φορά Wednesday Addams, να δώσει στην υπέροχα σκοτεινή Wednesday, το σύγχρονο coolness που της αξίζει.  Ο περίφημος χορός της στο τραγούδι «Goo Goo Muck» των The Cramps, προκάλεσε φρενίτιδα εντός και εκτός social media. Tην επιτυχία της σειράς και τον θρίαμβο της Ortega, μαρτυρά άλλωστε και το γεγονός, ότι το goth στιλ της σε ρούχα και μακιγιάζ, επανέρχεται ως απόλυτη τάση.

Η ίδια η Ortega έχει δηλώσει ότι το όραμα που έχει η ίδια για τον χαρακτήρα της, είναι να γίνει ακόμα πιο σκοτεινή. «Θέλω να ασχολείται περισσότερο με τα πράγματα που πραγματικά την ενδιαφέρουν. Για μένα, η κύρια ώθησή της είναι η ανταγωνιστικότητα. Νομίζω ότι θέλω να συνεχίσει σε ένα ρεύμα αντιήρωων, παρά ως μια τυπική ηρωίδα». 

Βέβαια αν ρώταγε κανείς την Wednesday Addams ποια είναι η άποψη της γύρω από όλα αυτά, πιθανότατα απλώς να αδιαφορούσε.