LIFE
SPONSORED

Εύκολη και απλή διακόσμηση εσωτερικού χώρου με χρώμα

Συχνά σκεφτόμαστε πόσο πολύ θα θέλαμε να ανανεώσουμε το σπίτι μας, αλλά πάντα βρίσκουμε δικαιολογίες για να μην το κάνουμε. «Η διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι δύσκολη» ή «Χρειάζεται χρόνος για τη διακόσμηση του σαλονιού μου και δεν προλαβαίνω» ή «Δεν έχω ιδέα τι χρώμα να βάψω το σαλόνι» ή ακόμα και «Θέλει πολλά λεφτά το βάψιμο του σπιτιού εσωτερικά». Γι’αυτό και βρήκαμε προσιτές λύσεις για όλα τα παραπάνω, με απλές συμβουλές για πολυάσχολους ανθρώπους. Ακολούθησε τις προτάσεις μας και θα δεις πόσο εύκολη θα γίνει η διακόσμηση εσωτερικού χώρου.

(Αποχρώσεις κεντρικής εικόνας: 50GY 13/136, 45GY 55/052, 78GG 19/078)

Αποχρώσεις 42BB 09/032, 30GY 88/014, 50YY 51/519, 45GY 55/052

#1 Η οικονομικότερη λύση

Θες ανανέωση στο σπίτι αλλά τη θες και οικονομικά. Ξέρεις ότι η οικονομικότερη λύση είναι το βάψιμο σπιτιού, εσωτερικά; Δε χρειάζεται να αλλάξεις ούτε έπιπλα, ούτε κουρτίνες. Το βάψιμο είναι το A και το Ω, για να πετύχει κάποιος γρήγορα και οικονομικά μια αλλαγή, ιδιαίτερα στη διακόσμηση σαλονιού που είναι και η πιο ακριβή σε ένα σπίτι. Επένδυσε τα χρήματα σου έξυπνα, σε ένα ποιοτικό χρώμα σαν το SUPER NEOPAL ECO, που είναι οικολογικό ματ πλαστικό χρώμα ασυναγώνιστης ποιότητας. Αυτό θα χαρίσει  φρεσκάδα, καθαριότητα και θα αλλάξει άμεσα κάθε χώρο.

Αποχρώσεις: 10YR 28/072, 90BG 17/090, 90BG 35/068, 50YR 53/011, 72BG 75/023, 30BB 05/022

#2 Κάνε πλάνο

Ωραία αποφασίσες να βάψεις το σπίτι. Και τώρα τι; Η καλύτερη αρχή στη διακόσμηση εσωτερικού χώρου είναι να ξεκινήσεις με ένα πλάνο και έναν προϋπολογισμό. Σημείωσε ποια δωμάτια θα βάψεις, πότε θα τα βάψεις και πάρε τουλάχιστον δύο προσφορές για τα χρώματα από χρωματοπωλεία ή από επαγγελματία ελαιοχρωματιστή. Θα σε βοηθήσει πολύ και η δημιουργία ενός moodboard ή κολάζ έμπνευσης με αποχρώσεις, φωτογραφίες, υφάσματα και ό,τι άλλο σου αρέσει. Και αν αναρωτιέσαι τι χρώμα να βάψω το σαλόνι και γενικά δυσκολεύεσαι να επιλέξεις αποχρώσεις, τη λύση τη δίνει η Vivechrom. Με τη δωρεάν υπηρεσία επαγγελματία διακοσμητή μπορείς να κλείσεις ραντεβού με τον διακοσμητή στο χώρο σου και να σου λυθεί κάθε απορία. Μπορείς ακόμα να στείλεις φωτογραφίες του χώρου σου και ερωτήσεις σε Facebook, Instagram ή με e-mail και να πάρεις χρωματικές προτάσεις για το χώρο σου online.  Μπορείς να ρωτήσεις για τη διακόσμηση σαλονιού ή, ακόμη, όλου του σπιτιού αλλά και για προϊόντα, όπως το SUPER NEOPAL ECO που παρεπιπτόντως διαθέτει και πιστοποίηση Α+ στην ποιότητα εσωτερικού αέρα.

Απόχρωση: 87BG 27/077

#3 Ένα Σ/Κ για κάθε δωμάτιο

Το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά θέλει χρόνο. Ειδικά αν σκοπεύεις να το κάνεις μόνη σου. Αλλά δεν χρειάζεται να το κάνεις όλο μονομιάς! Κάνε την προετοιμασία σύμφωνα με το πλάνο σου, προμηθεύσου έγκαιρα τις αποχρώσεις (π.χ τι χρώμα θα βάψω το σαλόνι, την κρεβατοκάμαρα, την κουζίνα κλπ) και αφιέρωσε ένα Σ/Κ σε κάθε δωμάτιο. Ξεκίνησε το Σάββατο το πρωί συγκεντρώνοντας και σκεπάζοντας τα έπιπλα και το πάτωμα και μασκάροντας με ταινία τα σοβατεπί και τους διακόπτες. Άρχισε με τα κοψίματα και αν προλάβεις βάψε και 1-2 τοίχους το πρώτο χέρι. Την Κυριακή κάνε τα υπόλοιπα και αφού περάσουν 2-3 ώρες από το δεύτερο χέρι, μπορείς να επιστρέψεις τα έπιπλα στην αρχική τους θέση και να τα ξεσκεπάσεις. Φυσικά θα βοηθούσε να καλέσεις και κανένα φίλο για βοήθεια στην όλη διαδικασία! Μην ξεχάσεις να έχεις καλό αερισμό του χώρου καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας του βαψίματος. O αερισμός του δωματίου επιβάλλεται γιατί βοηθά το χρώμα να στεγνώσει γρηγορότερα και να απομακρυνθούν τυχόν βλαβερές ουσίες στο φρεσκοβαμμένο δωμάτιο. Αν και με το SUPER NEOPAL ECO, που είναι οικολογικό ματ πλαστικό χρώμα ασυναγώνιστης ποιότητας, δεν έχεις καμία ανησυχία αφού είναι απολύτως ασφαλές και δεν περιέχει αμμωνία, ούτε επικίνδυνες ουσίες όπως βαρέα μέταλλα, ελεύθερη φορμαλδεΰδη, αρωματικούς υδρογονάνθρακες ενώ είναι φιλικό προς το χρήστη και το περιβάλλον. Το SUPER NEOPAL ECO διακρίνεται επίσης για την ασύγκριτη καλυπτικότητα και απόδοση και έχει εξαιρετική αντοχή στο συχνό πλύσιμο.

Απόχρωση: 10YR 21/436

#4 Διακόσμηση σαλονιού για πολυάσχολους ανθρώπους

Αν τελικά δεν έχεις καθόλου χρόνο να αφιερώσεις στο βάψιμο σπιτιού εσωτερικά αλλά ακόμη θέλεις κάτι να κάνεις για τη διακόσμηση εσωτερικού χώρου, τότε μία λύση υπάρχει! Ασχολήσου μόνο με την μεγαλύτερη ερώτηση “τι χρωμα να βαψω το σαλονι” και επικέντρωσε το λιγοστό σου χρόνο μόνο στη διακόσμηση σαλονιού. Άλλωστε μία ανανέωση στο σαλόνι έχει τη δύναμη να μεταμορφώσει όλη τη διακόσμηση, χωρίς να είναι απαραίτητο το βάψιμο όλου του σπιτιού εσωτερικά. Και αν ακόμη και αυτό σου φαίνεται δύσκολο σου προτείνουμε να βάψεις ακόμα και έναν μόνο τοίχο! Προτίμησε να βάψεις έναν τοίχο σε ένα έντονο χρώμα και θα δεις μαγικά να αλλάζει όλη η διακόσμηση σαλονιού. Για παράδειγμα, ένα φλογερό κόκκινο, ένα δραματικό σκούρο μπλε ή ακόμα και ένα σοκολατί μπορούν να κάνουν μεγάλη εντύπωση. Ακόμη μεγαλύτερη εντύπωση θα έκανε μια διχρωμία, ένα μοτίβο με ρίγες ή κάποιο από τα πολλά χρωματικά εφέ που θα βρεις βήμα-βήμα στο κανάλι της Vivechrom στο youTube. Εκεί θα λυθεί κάθε απορία σχετικά με το «τι χρώμα να βάψω το σαλόνι» αλλά και κάθε δωμάτιο. Μην ξεχνάς πως χρησιμοποιώντας ποιοτικά χρώματα όπως το SUPER NEOPAL ECO θα βάφεις πιο σπάνια γιατί οι αποχρώσεις δεν αλλοιώνονται και το δωμάτιο παραμένει όμορφο  για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.