ΒΙΒΛΙΑ

“Duke Dynasty”: Η Sabrina Jeffries σε προσκαλεί σε μία βουτιά στα βαθιά της ρομαντικής Αγγλίας του 19ου αιώνα

Unsplash

Αν η ρομαντική, ιστορική λογοτεχνία μιλά στην καρδιά σου, τότε σίγουρα η Sabrina Jeffries θα καταλάβει μεγάλο μέρος της. Πρόκειται για την Αμερικανίδα μετρ της ρομαντικής λογοτεχνίας, στις σελίδες της οποίας απόλυτος πρωταγωνιστής είναι το συναίσθημα. Τα βιβλία της έχουν βραβευτεί με το Holt Medallion Award, το Maggie Award, και το Booksellers Best Award, ενώ συχνή είναι η παρουσία της στη λίστα των Bestseller του USA Today και των New York Times. Όπως καταλαβαίνεις, τον χαρακτηρισμό μετρ δεν της τον απέδωσα τυχαία στην αρχή αυτού του άρθρου. Στην τριλογία “Duke Dynasty” που υπογράφει η Sabrina Jeffries θα βρεις όλα τα παραπάνω. Μία μετρ της γραφής και μία βασίλισσα του συναισθήματος. Ή μάλλον καλύτερα δούκισσα.

Το πρώτο βιβλίο της σειράς “Duke Dynasty” με τίτλο «Μια Δούκισσα Γεννιέται» κυκλοφορεί στα ελληνικά από τις εκδόσεις Anubis. Στο πρώτο βιβλίο γνωρίσαμε τον πέμπτο δούκα του Γκρέικορτ, τον Φλέτσερ «Γκρέι» Πράιαντ και όλα τα κατάλοιπα της δύσκολης παιδικής του ηλικίας, που τον κάνουν διστακτικό να αγαπήσει, την επιφυλακτική καρδιά, τον αξιοζήλευτο πλούτο και την -ανάρμοστη;- φήμη του άσωτου, που τον ακολουθεί. Γνωρίσαμε και την Μπίατρις Γουλφ, την ηρωίδα μας που επίσης έχει παραιτηθεί προ πολλού από την αναζήτηση του έρωτα. Οι δυο τους συναντήθηκαν και η προσπάθεια του Γκρέι να την εκπαιδεύσει για το ντεμπούτο τους τους έφερε κοντά.

Duke Dynasty Εκδόσεις Anubis

«Τώρα που η Μπίατρις βλέπει την πληγωμένη καρδιά του Γκρέι, δυσκολεύεται να κρατηθεί μακριά του. Όταν, όμως, εκείνος αρχίζει να ξεθάβει τα οικογενειακά της μυστικά, η Μπίατρις καλείται να αποφασίσει πού θα ορκιστεί πίστη: στην οικογένειά της ή στον άντρα που έχει κατακτήσει την καρδιά της;», αναφέρει χαρακτηριστικά η περίληψη του βιβλίου. Διλήμματα και οικογενειακά μυστικά μας έκαναν να βουτήξουμε για τα καλά στην Αγγλία του 19ου αιώνα, στις συνήθειες των αριστοκρατών και φυσικά στο συναίσθημα που γέμιζε τις σελίδες του βιβλίου μέχρι τέλους. Και το τέλος μας άφησε με ακόμα μεγαλύτερη δίψα για την Αγγλία και τη ρομαντική της ατμόσφαιρα. Για δουκάτα και χορούς και φυσικά για έρωτα.

Η Sabrina Jeffries και οι εκδόσεις Anubis δεν μας αφήνουν παραπονεμένες. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς “Duke Dynasty”, με τίτλο «Για την Καρδιά ενός Εργένη», έρχεται να μας παρασύρει και πάλι στον κόσμο του. Νέοι ήρωες αλλά η ίδια ατμόσφαιρα κυριαρχούν στις σελίδες του βιβλίου, το οποίο θα κλυκλοφορήσει στην Ελλάδα στις 10 Φεβρουαρίου.

Πρωταγωνίστρια αυτή τη φορά είναι η Λαίδη Γουίν Ντρέικ, το παρελθόν της οποίας έχει σημαδευτεί από μία ασύνετη σχέση. Όταν ο παλιός της θαυμαστής έρχεται να την απειλήσει ότι θα αποκαλύψει τα μυστικά της, μπαίνει στη ζωή της μετά από πρωτοβουλία του αδερφού της, Θορν, για να την κρατήσει ασφαλή, ο θηροφύλακας, Τζόσουα Γουλφ.

Η Γκουίν θα ήθελε πολύ να ξεχάσει και το παρελθόν της, το παρόν της που περιλαμβάνει το ντεμπούτο της στο Λονδίνο και το μέλλον της ανάμεσα στους υποψήφιους γαμπρούς που θα γνωρίσει, μπροστά στην συγκίνηση που της προκαλεί ο Τζόσουα. Ένα σχεδόν αφόρητο δίλημμα κάνει και πάλι την εμφάνισή του: Η Γκουίν πρέπει να αποφασίσει ποιο είναι το μεγαλύτερο ρίσκο: να εμποδίσει τις προσπάθειες ενός παλιάνθρωπου να τη σαμποτάρει ή να ανοίξει την καρδιά της στον Τζόσουα;

Duke Dynasty Εκδόσεις Anubis

Η εισαγωγή του βιβλίου «Για την Καρδιά ενός Εργένη» είναι αυτή που θα σε βάλει στο κλίμα. 

Κοινωνικοί Τάιμς του Λονδίνου

ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΗΣ ΔΟΥΚΙΣΣΑΣ ΤΟΥ ΑΡΜΙΤΑΖ ΚΑΤΑΚΤΟΥΝ ΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Για άλλη μια φορά, αγαπητοί αναγνώστες, ανακάλυψα ένα απολαυστικό κουτσομπολιό προς τέρψιν σας. Θα υπέθετε κάποιος ότι η Δούκισσα του Άρμιταζ θα περίμενε το κατάλληλο έτος προτού κάνει το ντεμπούτο της θυγατέρας της, της λαίδης Γκουίν Ντρέικ, αλλά η χήρα δούκισσα επιδεικνύει για άλλη μια φορά μια σκανδαλώδη έλλειψη σεβασμού προς τους κανόνες της ευγενούς κοινωνίας. Η θυγατέρα της θα παρουσιαστεί στην αυλή την τρέχουσα σεζόν. Στόματα σίγουρα θα ανοίξουν, και η νεαρή δεσποινίδα αναμφίβολα θα δώσει τροφή για σχόλια, διότι η λαίδη Γκουίν αναμένεται να αποδειχθεί ένας απολαυστικός περισπασμός. Τουλάχιστον η μαμά της είναι αρκετά σοφή ώστε να ακολουθήσει κάποιους από τους κανόνες ευπρέπειας για μια χήρα μόλις έξι μηνών, καθότι πληροφορούμαι ότι δε θα παρευρεθεί σε κοινωνικές εκδηλώσεις μαζί με τη θυγατέρα της. Αντ’ αυτού, η λαίδη Γκουίν έχει για σπόνσορα στην αυλή τη στενή φίλη της δούκισσας, τη λαίδη Χόρνσμπι, μια γυναίκα εξαιρετικού ήθους σύμφωνα με τις περισσότερες μαρτυρίες.

Αναμφίβολα, η προχωρημένη ηλικία των τριάντα ετών τής λαίδης Γκουίν είναι ο λόγος για τον οποίο η μητέρα της βιάζεται να την περιφέρει στα νυφοπάζαρα σαν βραβευμένο καθαρόαιμο στο Ντέρμπι, αν και τα κουτσομπολιά θέλουν την κληρονόμο να είναι απείρως πιο ελκυστική. Ο υποφαινόμενος επίσης άκουσε ότι είναι τόσο ζωηρή όσο ο δίδυμος αδελφός της, ο δούκας του Θόρνστοκ. Επομένως, για λίγους κυρίους θα σταθεί εμπόδιο η ηλικία της όταν το βραβείο τους είναι μια τόσο πληθωρική γυναίκα.

Προκαλώντας ακόμα μεγαλύτερη αναστάτωση, ο ετεροθαλής αδελφός της λαίδης Γκουίν, ο δούκας του Γκρέικορτ, θα παρουσιάσει τη νέα του σύζυγο κατά τη διάρκεια της σεζόν. Όλοι αναρωτιούνται τι είδους γυναίκα θα επέλεγε να παντρευτεί έναν τόσο υπεροπτικό άντρα. Επίσης περιμένουμε με αγωνία την εμφάνιση του ακόλαστου δίδυμου αδελφού της λαίδης Γκουίν. Στις αίθουσες χορού του Λονδίνου απλά θα πρωταγωνιστούν τα μέλη της οικογενείας της δούκισσας, συμπεριλαμβανομένων δύο περιζήτητων δουκών, αν κάποιος λάβει υπόψη το νεότερο δούκα του Άρμιταζ, τον Σέρινταν Γουλφ. Οι νεαρές δεσποινίδες θα αγωνιστούν απεγνωσμένα να τυλίξουν έναν από αυτούς. Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα σεζόν.

Tο Ladylike, εξασφάλισε ένα ακόμα αποκλειστικό απόσπασμα από το βιβλίο «Για την καρδιά ενός εργένη», το οποίο ακολουθεί σε προδημοσίευση

Εκείνος έγνεψε, λιγομίλητος όπως πάντα, και της έκανε νόημα να περάσει μπροστά του. Διέσχισαν τη γέφυρα και σκαρφάλωσαν το λόφο σιωπηλοί για ένα διάστημα, εκείνη του έριχνε λαθραίες ματιές κάθε λίγα βήματα. Θεέ, ο άντρας ήταν όμορφος -εκτός μόδας, με τα μακριά μαύρα μαλλιά του δεμένα σε αλογοουρά με ένα απλό δερμάτινο κορδόνι- αλλά παρ’ όλα αυτά όμορφος.

Κάποιοι θα έλεγαν ότι το σαγόνι του ήταν πολύ πεταχτό και τα χείλη του πολύ λεπτά για να θεωρηθεί ελκυστικός, και ίσως να ήταν αλήθεια. Προσωπικά, εκείνη έβρισκε το συνδυασμό εντυπωσιακό. Αλλά ήταν τα ανοιχτά καστανά μάτια του που τον έκαναν να ξεχωρίζει από κάθε άλλον άντρα που είχε γνωρίσει ποτέ, ακόμα κι από τον Χέιγουντ, του οποίου τα μάτια ήταν επίσης ανοιχτά καστανά. Τα μάτια του πλωτάρχη είχαν το χρώμα του σκούρου μελιού, ένα τόσο ασυνήθιστο χρυσαφένιο χρώμα, που μπορούσε να τα κοιτάζει όλη μέρα.

Όχι ότι είχε πολλές ευκαιρίες. Όταν η αδελφή του η Μπία ζούσε στο κτήμα, η Γκουίν τον έβλεπε πιο συχνά, αλλά μόλις η Μπία παντρεύτηκε, έμοιαζε αποφασισμένος να μην έχει σχέσεις με κανέναν που ζούσε στο Μέγαρο Άρμιταζ.

Αυτό δεν εμπόδιζε τις υπηρέτριες να ψιθυρίζουν για εκείνον – πώς φαινόταν, τι έλεγε, τι έκανε. Μία είχε μάλιστα δηλώσει ότι θα παντρευόταν τον πλωτάρχη Γουλφ χωρίς δεύτερη σκέψη είτε είχε κουτσό πόδι είτε όχι. Όμως εκείνος έμοιαζε να μην έχει ιδέα για τη γοητεία που ασκούσε στο θηλυκό πληθυσμό, διαφορετικά σίγουρα θα είχε παντρευτεί ως τώρα. Σύμφωνα με την αδελφή του, ήταν ήδη τριάντα ενός.

«Τι ήθελε ο Μάλετ;» ρώτησε τελικά ο πλωτάρχης Γουλφ.
Χαιρόταν που είχε μια αληθοφανή εξήγηση έτοιμη για εκείνον. «Να με αναγκάσει να φύγω μαζί του. Γι’ αυτό κράδαινε το πιστόλι.»
Ο πλωτάρχης Γουλφ έψαξε την απάντηση στο πρόσωπό της.
«Από πότε κουβαλάτε πιστόλι πάνω σας στις εκτάσεις του Άρμιταζ;»
«Από τότε που ο κύριος Μάλετ είπε στον Χέιγουντ ότι σκόπευε να με απαγάγει ως εκδίκηση για κάτι που ο Χέιγουντ και ο φίλος του έκαναν στο εξωτερικό» είπε απότομα.
«Ο Μάλετ απείλησε να το κάνει αυτό πριν από τέσσερις μήνες» παρατήρησε ο πλωτάρχης Γουλφ. «Είναι περίεργο που περίμενε ως τώρα για να το προσπαθήσει.»
«Ίσως περίμενε να πέσουν οι άμυνές μας» είπε αυτή ξερά.
«Ή ίσως προσπάθησε να φλερτάρει με μια κληρονόμο που δεν ήξερε για τις μοχθηρές του προθέσεις, και δεν τα κατάφερε, οπότε γύρισε στις παλιές του συνήθειες.»
«Κι εσείς απλώς έτυχε να περιπλανιέστε στο κτήμα με το άδειο πιστόλι του αδελφού σας όταν ο Μάλετ ήρθε θέλοντας να σας απαγάγει.»
Γνώριζε πολύ καλά ότι ο πλωτάρχης Γουλφ δεν ήταν τόσο εύπιστος για να το πιστέψει αυτό. Έπειτα της ήρθε μια ιδέα. «Ο Θορν άκουσε ότι ο κύριος Μάλετ τριγύριζε στο Σάνφορθ, οπότε με προειδοποίησε να προσέχω.»
«Ο αδελφός σας βρίσκεται την παρούσα στιγμή στο μέγαρο;»
«Ναι. Και μου έδωσε το πιστόλι τσέπης του για προστασία.»
«Ένα πολύτιμο, άδειο πιστόλι που δε σας δίδαξε πώς να γεμίζετε ή να χρησιμοποιείτε; Μοιάζει απερίσκεπτο εκ μέρους του, και ο δίδυμος αδελφός σας δε μου είχε δώσει ποτέ την εντύπωση πως είναι απερίσκεπτος.»
«Θα εκπλησσόσασταν» μουρμούρισε εκείνη. Ανάθεμα τον πλωτάρχη Γουλφ και το στρατιωτικό μυαλό του. Δεν πήγαινε καλά το θέμα.
«Επιπλέον, εσείς και ο Μάλετ φάνηκε να γνωρίζεστε, τουλάχιστον αρκετά καλά ώστε να ανταλλάσσετε μυστικά.»
«Μυστικά! Μην είστε ανόητος. Αυτό που νομίζετε πως είδατε δεν είναι αυτό που υπονοείτε.»
«Χμ. Αν το λέτε.» Ο πλωτάρχης Γουλφ περπατούσε στο μονοπάτι μέσα από το δάσος με εκπληκτική ταχύτητα δεδομένου ότι είχε τραυματισμένο πόδι. «Γιατί είναι εδώ ο αδελφός σας, έτσι κι αλλιώς; Δεν έχει δική του περιουσία που πρέπει να διαχειριστεί;»
«Φυσικά, αλλά αποφάσισε να συνοδεύσει εμένα και τη μαμά στο Λονδίνο για τη σεζόν. Πρόκειται να παρουσιαστώ στην αυλή και να κάνω το ντεμπούτο μου στην κοινωνία, ξέρετε.»
«Το ξέρω καλά» είπε σφιγμένα.
Τι σήμαινε αυτό;
Α, πρέπει να σκεφτόταν την αδελφή του την Μπία και το γεγονός ότι θα παρουσιαζόταν και η ίδια, αλλά ως η νέα σύζυγος του Γκρέι, ως Δούκισσα του Γκρέικορτ.
«Ευτυχώς» συνέχισε εκείνος «με το σημερινό επεισόδιο θα καταστεί σαφές στον Θόρνστοκ ότι πρέπει να προσέχει περισσότερο εσάς και τους θαυμαστές σας στο Λονδίνο.»
Η δήλωση ήταν τόσο χαρακτηριστική για άντρα και αλαζονική, που ήταν έτοιμη να του πάρει τα αυτιά για το θράσος του, όταν συνειδητοποίησε τη γενικότερη σημασία των λέξεών του.
«Σίγουρα δε σκοπεύετε να πείτε στον Θορν για το σημερινό.»
Ο πλωτάρχης Γουλφ ανασήκωσε το ένα φρύδι. «Φυσικά και σκοπεύω. Πρέπει να γνωρίζει ώστε να κανονίσει να σας συνοδεύει παντού.»
Εκείνη μπήκε μπροστά του για να του κόψει το δρόμο. «Μα δεν μπορείτε! Δε θέλω ο Θορν να μπλέκεται στα προσωπικά μου θέματα. Το έζησα αρκετά αυτό όσο μεγάλωνα μαζί του στο Βερολίνο.»
Στο σκοτάδι του δάσους, τα μάτια του πλωτάρχη φαίνονταν καστανά σαν βελανίδια και το ίδιο σκληρά.
«Δεν μπορείτε να περιμένετε ότι θα μείνω σιωπηλός για το θέμα.»
«Γιατί όχι; Δε σας αφορά. Είμαι μεγάλη γυναίκα. Μπορώ να διαχειριστώ άτομα σαν τον κύριο Μάλετ στην καλή κοινωνία, όπου δε θα είμαι ποτέ μόνη.»
«Ποτέ; Ακόμα και στο σπίτι των Άρμιταζ στην πόλη; Ή όταν βγείτε σε ένα μπαλκόνι κατά τη διάρκεια μιας χοροεσπερίδας για να πάρετε μια ανάσα; Ή…»
«Θα προσέχω παντού, σας διαβεβαιώ. Και άλλωστε, δε θα υπάρξουν καν τόσο πολλές περιστάσεις στις οποίες θα μπορούσε να κάνει μια απαγωγή χωρίς να τραβήξει την προσοχή πάνω του.»

Και θα υπήρχαν ακόμα λιγότερες αν ο πλωτάρχης έλεγε στον Θορν για τον Λάιονελ και ο δίδυμος αδελφός της αποφάσιζε να γίνει η σκιά της όπου κι αν πήγαινε. Τότε δε θα κατάφερνε ποτέ να συναντηθεί με τον Λάιονελ ιδιαιτέρως για να του δώσει τα χρήματά του.

Ούτε μπορούσε να πει στον Θορν για τον εκβιασμό. Είτε θα σκότωνε αμέσως τον Λάιονελ και θα κατέληγε στη φυλακή, είτε θα προκαλούσε τον Λάιονελ σε μονομαχία και θα κατέληγε στη φυλακή. Όχι, ο Θορν δεν μπορούσε ποτέ να μάθει τι σκάρωνε ο Λάιονελ.

«Σας παρακαλώ, πλωτάρχα Γουλφ, δεν πρέπει να πείτε στον αδελφό μου…»
«Ο αδελφός σας μπορεί να εισακούσει τις παρακλήσεις σας, λαίδη Γκουίν, αλλά εγώ γνωρίζω ότι δεν πρέπει να κάνω κάτι τέτοιο. Είτε θα του το πείτε ενώπιόν μου, είτε θα του το πω ο ίδιος. Αλλά είτε με τον έναν τρόπο είτε με τον άλλο, θα μάθει αυτό που προσπάθησε ο Μάλετ. Τέλος.»

Θεέ και Κύριε, ήταν σαν σκύλος που είχε βρει κόκαλο. Και τώρα μόλις, εξαιτίας του, το να πληρώσει τον Λάιονελ και να βάλει ένα τέλος σε αυτήν την τρέλα είχε γίνει δέκα φορές πιο δύσκολο.

Το βιβλίο «Για την Καρδιά ενός Εργένη» θα κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία, από τις εκδόσεις Anubis, την Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021.