ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ

«Δύο Ξένοι»: Οι ηθοποιοί που θα έπαιζαν αρχικά τον Μαρκορά και την Κουντουράτου είναι το λιγότερο έκπληξη

NDP Photo Agency

Είναι κάποιες ελληνικές σειρές του Mega που έχουν περάσει στη σφαίρα του κλασικού. Μία από αυτές είναι οι «Δύο Ξένοι». Η σειρά των Αλέξανδρου Ρήγα και Δημήτρη Αποστόλου που προβλήθηκε στην τηλεόραση μεταξύ 1997 και 1999 παρακολουθούσε τη σχέση μεταξύ του διανοοούμενου Κωνσταντίνου Μαρκορά και της τηλεπαρουσιάστριας πρωινής εκπομπής Μαρίνας Κουντουράτου. Στην σειρά τους ρόλους αυτούς ενσάρκωσαν ο Νίκος Σεργιανόπουλος και η Εβελίνα Παπούλια. Όπως, όμως, αποκάλυψε ο Δημήτρης Αποστόλου αυτή δεν ήταν η αρχική σκέψη του συγγραφικού διδύμου.

«Σε όλες σχεδόν τις σειρές είχαμε άλλες ιδέες για το καστ σε σχέση με αυτό που έκλεισε. Για τη σειρά “Δύο Ξένοι” το πρώτο καστ ήταν Γρηγόρης Βαλτινός – Ελένη Κούρκουλα. Και είχε ακουστεί, αν δεν κάνω λάθος το όνομα της Νόνικας Γαληνέα για τον ρόλο της Ντίνας Κώνστα» είπε στον Γιάννη Πουλόπουλο και στην Φωλιά των Κου Κου ο Δημήτρης Αποστόλου. Ένα είναι σίγουρο. Αν είχαν προχωρήσει με την αρχική τους σκέψη, οι «Δύο Ξένοι» δεν θα έμοιαζαν καθόλου με τη σειρά που τώρα έχουμε στο μυαλό και την καρδιά μας.

Δημήτρης Αποστόλου – Αλέξανδρος Ρήγας: Η επανασύνδεση

Ο ίδιος μίλησε για την «επανασύνδεσή» του με τον Αλέξανδρο Ρήγα μετά από χρόνια. «Συναντήθηκα με τον Αλέξανδρο Ρήγα μετά από 5 χρόνια. Αφορμή ήταν το “Νυφικό Κρεβάτι”, το έργο που γράψαμε για να ξορκίσουμε τον πόνο του τέλους του “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”. Και ξαφνικά έπεσαν στο τραπέζι και τα δύο μαζί. Την πρώτη κίνηση για τη συνάντηση την έκανε ο Αλέξανδρος Ρήγας. Εγώ το πήρα σαν το παιδί που θέλει να γυρίσει πίσω χωρίς να ζητήσει και συγγνώμη.

Είναι ένας παράξενος γάμος αυτός, όπου το καλό είναι ότι δεν απίστησε κανείς. Απλώς κάποια στιγμή κουραστήκαμε κάθε μέρα να βλέπουμε τις ίδιες φάτσες και είπαμε να το αλλάξουμε λίγο. Πήγαμε μια εκδρομή και τώρα κάνουμε καινούριο σπίτι.

Τα εξώδικα γράφτηκαν στην ιστορία και η ιστορία δεν ξεγράφει. Έχουμε πολλά που μας ενώνουν και ένα πράγμα είναι να κλείσουμε τους κύκλους και ας είναι το τελευταίο πράγμα που θα κάνουμε μαζί και ο κύκλος είναι το “Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή”», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Αποστόλου.

Η κόντρα τους και το νέο εγχείρημα

Σε αυτό το σημείο να σου θυμίσω ότι οι Αλέξανδρος Ρήγας και Δημήτρης Αποστόλου είχαν μηδαμινές επαφές εδώ και χρόνια και κόντεψαν να βρεθούν στα δικαστήρια. Αφορμή ήταν η σειρά που ετοίμαζε ο Αλέξανδρος Ρήγας για τον ΣΚΑΪ «Room Service Πλιζ», που θα αποτελούσε μια συνέχεια του δικού τους «Κόκκινου Δωματίου». Η «επανασύνδεσή» τους αφορά τη σειρά «Τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή», την οποία θέλουν να μεταφέρουν στο θεατρικό σανίδι. Το συγγραφικό δίδυμο θα προσπαθήσει να κλείσει αυτόν τον κύκλο του ατέλειωτου σεναρίου τους για τη σειρά στο θέατρο με νέο καστ. «Η Παναγιώτα Βλαντή, η Δήμητρα Ματσούκα, η Ελένη Ουζουνίδου που μου αρέσει πολύ, ίσως και η Χοροζίδου», ανέφερε ως το ιδανικό καστ για το νέο τους εγχείρημα.

Ο Δημήτρης Αποστόλου αποκάλυψε, επίσης, ότι η πιο κακοπληρωμένη του δουλειά για την τηλεόραση ήταν οι θρυλικοί «Δύο Ξένοι». «Αν κάνω μια αντιστοιχία, στο Κόκκινο Δωμάτιο βγάζαμε 5,000 το επεισόδιο και στους Δύο Ξένους βγάζαμε την πρώτη χρονιά 750 και τη δεύτερη χρονιά 1,200 το επεισόδιο», είπε ο Δημήτρης Αποστόλου.