ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΠΑΡΕΝΟΧΛΗΣΗ

Διάσημοι Έλληνες ηθοποιοί πρωταγωνιστούν σε 4 βίντεο για τη σεξουαλική παρενόχληση

Στις 25 Νοεμβρίου είναι η Παγκόσμια Μέρα για την Εξάλειψη της Βίας Κατά των γυναικών. Με αυτή την αφορμή και δεδομένης της έκτασης που έχει λάβει το φαινόμενο των καταγγελιών για σεξουαλική παρενόχληση, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων δημιούργησε 4 βίντεο ώστε να επιστήσει την προσοχή μας.

Όλες οι γυναίκες του συνεργείου είναι μέλη του WIFT (Women in Film and Television). Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Όλγα Μαλέα και τη μουσική η Ανδριάνα Μπάμπαλη Τα σενάρια έγραψε η γνωστή συγγραφέας και σεναριογράφος Μανίνα Ζουμπουλάκη. Τα γυρίσματα έγιναν στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, όπου η σκηνογράφος Κική Πίττα διαμόρφωσε τους υπηρεσιακούς χώρους.

Στα 4 σποτ παίζουν οι ηθοποιοί Ναταλία Δραγούμη, Μαρία Σολωμού, Γιάννης Ζουγανέλης, Βασίλης Χαλακατεβάκης, Τζωρτζίνα Λιώση, Λυδία Σγουράκη, Θάνος Καληώρας και Αχιλλέας Σκεύης. Όλοι τους συμμετείχαν αφιλοκερδώς.

“Κάθε ιστορία γυρίστηκε σε μονοπλάνο. Σε όλες τις ιστορίες η κάμερα βρίσκεται κάπως κρυμμένη πίσω από κάποια κουρτίνα, πόρτα, αντικείμενα, σαν να παρακολουθούμε κρυφά αυτό που συμβαίνει, μέσα από μια … κλειδαρότρυπα”, λέει η Όλγα Μαλέα.

Τα 4 σποτ αποτυπώνουν περιπτώσεις σεξουαλικής παρενόχλησης σε χώρους εργασίας, εκπαίδευσης ή υγείας, όλες βασισμένες σε πραγματικά περιστατικά. Στόχος αυτών, είναι να προσδιοριστεί η λεπτή γραμμή μεταξύ κομπλιμέντου και σεξουαλικής παρενόχλησης.