ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΥ ΜΑΣΤΟΥ

Διάσημες ηρωίδες κινουμένων σχεδίων ποζάρουν περήφανες με την μαστεκτομή τους

Ο Alexsander Palombo είναι ένας σύγχρονος, Ιταλός καλλιτέχνης διεθνούς φήμης, γνωστός περισσότερο για τις δημιουργίες του με τον τίτλο "Humor Chic", οι οποίες καταπιάνονται με κοινωνικά ζητήματα - προβλήματα, αλλά με μια πιο χιουμοριστική ματιά, αφού πρωταγωνιστούν ήρωες κινουμένων σχεδίων.

Στην τελευταία του συλλογή με τίτλο “Survivor”, οι πρωταγωνίστριες είναι διάσημες ηρωίδες κινουμένων σχεδίων που έχουν επιβιώσει από τον καρκίνο του μαστού και ποζάρουν περήφανες με την μαστεκτομή τους.

Ο Alexsandro θέλει με αυτά του τα σχέδια να γνωστοποιήσει στο ευρύ κοινό τι περνούν οι γυναίκες που παλεύουν με την ασθένεια αυτή, αλλά παράλληλα να περάσει το μήνυμα της ελπίδας και του κουράγιου.

Έτσι προσπαθεί με το παράδειγμα της Γιασμίν, της Σταχτοπούτας, της Άριελ και της Τζέσικα Ράμπιτ, της Wonder Woman να ενθαρρύνει τις γυναίκες να αγαπήσουν το σώμα τους και τη μαστεκτομή και να δουν τη ζωή με άλλο μάτι.

Γνωρίζοντας τη δύναμη που χρειάζεται μια γυναίκα για να επιβιώσει αυτής της κατάστασης, ο Palombo έχει δημιουργήσει μια “δυνατή αναπαράσταση της ασθένειας, της μαστεκτομής και των επιδράσεών της, ώστε να ενδυναμώσει τη γυναικεία ταυτότητα και αποδοχή”.

 

 

Διαβάστε ακόμα στο LadyLike:

Ποια πρωταγωνίστρια κινουμένων σχεδίων είσαι;

Τρεις Γυναίκες Αληθινές Νικήτριες

Ο καρκίνος είναι ζωή με άλλο νόημα