ΔΙΑΙΤΑ

Δες τη δίαιτα με άλλο μάτι

Αυστηρά πρωτεϊνική, atkins, δίαιτα των συνδυασμών, δίαιτα των φρούτων, του ανανά, δίαιτα με σούπες, δίαιτα αποτοξίνωσης και άλλες πόσες δίαιτες μπορεί κανείς να βρει κάνοντας απλά μια αναζήτηση στο διαδίκτυο και βάζοντας δίπλα το όνομα ενός celebrity.

Όλη αυτή τη μανία με τις δίαιτες, είδε με διαφορετικό μάτι ένας φωτογράφος από την Ιταλία, ο Dan Bannino, ο οποίος φωτογράφησε το “μενού” διαφόρων σταρ, ίσως με λίγη υπερβολή, αλλά το αποτέλεσμα σίγουρα είναι εντυπωσιακό.

 

Beyoncè Knowles – “Master cleanse diet”

 

Πρόκειται για φωτογραφίες που απεικονίζουν τρόφιμα και ποτά τοποθετημένα σε τραπέζι, με τέτοιον τρόπο ώστε να μοιάζουν με αναγεννησιακοί πίνακες ζωγραφικής. Άλλα φαγωμένα, άλλα χυμένα, με δαγκωματιές, λεκέδες στο τραπεζομάντηλο, οι τελικές φωτογραφίες παρουσιάζουν τα φαγητά – και όχι μόνο – με συνδυασμούς που “υπόσχονται” να σε αδυνατίσουν, ‘όπως ακριβώς κατάφεραν να χάσουν κιλά και οι αγαπημένοι σου σταρ.

 

Bill Clinton – “Cabbage soup diet”

 

Όπως λέει ο ίδιος ο καλλιτέχνης “Στόχος μου ήταν να αποτυπώσω την ομορφιά που υπάρχει σ’ αυτή την απαίσια απαγόρευση που επιβάλλουν οι δίαιτες και οι στερήσεις, δίνοντάς τους την αξία παλιών πινάκων ζωγραφικής. Ήθελα να τους κάνω να ξεχωρίζουν, σαν κλασικά έργα τέχνης, τα οποία γίνονται όλο και πιο σημαντικά όσο περνά ο καιρός. Σκοπεύω να δείξω πώς όλη αυτή η παράνοια με τις δίαιτες δεν έχει αλλάξει από τον 15ο αιώνα.”

 

Gwyneth Paltrow – “Strict detox diet”

 

Kate Moss – “Hollywood diet”

 

Henry VIII – “The banquet diet”

 

Lord Byron – “Romantic poet’s diet”

 

Luigi Cornaro – “Sober Life”

 

Mariah Carey – “Purple diet”

 

Matthew McConaughey – “Protein diet”

 

Charles Saatchi – “Eggs diet”

 

Simon Cowell – “Life enhancing”